Apple da Samsung in judecata in Japonia, cere suspendarea vanzarilor de smartphone-uri

23

      La lista proceselor dintre companiile Samsung si Apple mai adaugam astazi unul care a fost intentat in Japonia de catre compania din Cupertino. Procesul are legatura cu incalcarea unor brevete de inventie pentru iPhone si iPad de catre Samsung iar Apple cere 1.3 milioane de dolari despagubiri de la Samsung plus suspendarea vanzarilor tuturor terminalelor mobile comercializate de catre companie. Ieri a avut loc o infatisare in fata unei instante din Tokio insa nici o decizie nu a fost luata cu privire la pretentiile celor 2 companii si desigur ca avem in fata noastra un proces care s-ar putea intinde pe cateva luni bune.

Apple is suing Samsung Electronics in Japan, accusing it of patent violations relating to the iPhone and iPad, Kyodo news agency said, the latest salvo in a series of patent battles between the two firms. California-based Apple has filed a suit with the Tokyo District Court seeking the suspension of sales of Samsung Galaxy phones in Japan, as well as 100 million yen ($1.3 million) in damages, Kyodo added, citing sources familiar with the matter. With the patent battles, Apple is taking on the biggest maker of the Android-based gadgets that threaten its dominance of the smartphone and tablet markets.

      Compania Apple a reusit deja sa blocheze vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 din Germania, a reusit sa oblige Samsung sa retraga Samsung Galaxy Tab 7.7 de la IFA Berlin 2011 si se pare ca ataca pe toate fronturile compania asiatica. Presupun ca in viitorul apropiat Google va incerca sa ajute Samsung care in momentul de fata are procese cu Apple in toate pietele importante si risca sa i se blocheze vanzarile de smartphone-uri si tablete. Ceea ce s-a intamplat in Europa este doar un preambul pentru deciziile ce vor urma si sincer sa fiu Samsung se afla intr-o pozitie foarte proasta acum.