Apple da Samsung in judecata in Japonia, cere suspendarea vanzarilor de smartphone-uri

      La lista proceselor dintre companiile Samsung si Apple mai adaugam astazi unul care a fost intentat in Japonia de catre compania din Cupertino. Procesul are legatura cu incalcarea unor brevete de inventie pentru iPhone si iPad de catre Samsung iar Apple cere 1.3 milioane de dolari despagubiri de la Samsung plus suspendarea vanzarilor tuturor terminalelor mobile comercializate de catre companie. Ieri a avut loc o infatisare in fata unei instante din Tokio insa nici o decizie nu a fost luata cu privire la pretentiile celor 2 companii si desigur ca avem in fata noastra un proces care s-ar putea intinde pe cateva luni bune.

Apple is suing Samsung Electronics in Japan, accusing it of patent violations relating to the iPhone and iPad, Kyodo news agency said, the latest salvo in a series of patent battles between the two firms. California-based Apple has filed a suit with the Tokyo District Court seeking the suspension of sales of Samsung Galaxy phones in Japan, as well as 100 million yen ($1.3 million) in damages, Kyodo added, citing sources familiar with the matter. With the patent battles, Apple is taking on the biggest maker of the Android-based gadgets that threaten its dominance of the smartphone and tablet markets.

      Compania Apple a reusit deja sa blocheze vanzarile Samsung Galaxy Tab 10.1 din Germania, a reusit sa oblige Samsung sa retraga Samsung Galaxy Tab 7.7 de la IFA Berlin 2011 si se pare ca ataca pe toate fronturile compania asiatica. Presupun ca in viitorul apropiat Google va incerca sa ajute Samsung care in momentul de fata are procese cu Apple in toate pietele importante si risca sa i se blocheze vanzarile de smartphone-uri si tablete. Ceea ce s-a intamplat in Europa este doar un preambul pentru deciziile ce vor urma si sincer sa fiu Samsung se afla intr-o pozitie foarte proasta acum.

23 COMENTARII

  1. Eu unu sincer m-am saturat de chestiile astea ale companiei Apple sincer, mi se pare ca joaca murdar pe piata si intenteaza procese pe care sincer nu le va castiga oricum, doar ca sa intarzie vanzarile produselor Samsung. Eu chiar imi voi achizitiona in seara asta un Samsung Galaxy S 2 chiar nu mai astept nimic de la Apple, ca oricum produsele lor sunt atat de restrictive incat ma voi enerva maxim cu el si asa mai bine imi iau ceva cu care sa pot face ce vreau…Pacat ca am produse apple si mi-au placut mult dar deja doar pentru chestiile pe care le face prin tribunale m-am decis sa nu mai fiu clientul lor si sa merg pe mana competitorilor.

  2. Încă un proces în care Samsung și-o ia în freză, încă o piață de pe care Samsung zboară cu un șut în dos … poate că e timpul să-și schimbe strategia și să se lase de copiere – dacă sunt în stare!

  3. Da zaone cunosc si neajunsurile unui OS opensource. Acm sincer sa imi iau ceva la care sa dau socoteala in fiecare minut de utilizare iar nu-mi surade. Dar in fine vom vedea. Sper sa fac o alegere buna in cele din urma…de ramas un vizitator fidel al site-ului tau oricum voi ramane. Imi plac dezbaterile de pe aici asa ca voi fi “cu geana pe voi” 🙂

  4. Eu nu as merge nicicand pe android, virusi, mallware crashuri,…………….. sgs 2 iti arde in mana dupa 30minute de joc de tip nfs shift, se strica bateria foarte repede la ele si procesorul la fel din cauza flashului si nu numai, deci raman la iphone ca nu are virusi, mallware, nu face crashuri pot sa il tin in mana fara manusi de protectie cand ma joc pe el, nu se blochez aplicatiile ( cum se intampla la androizii ), e ok ca este mai free dar totusi Apple isi protejeza in asa fel, flash nu baga ca nu este perfectionat si strica procesorul, nu este posibilitate de download de pe net in safari ca sa nu poti descarca virusii in terminal, nu are bluetooth liber ca sa nu se poata conecta oricine cu orice pe device-ul tau. Si totusi daca ai nevoie de download in safari se poate rezolva cu un app, daca vrei bluetooth free, se poate rezolva cu u app, despre flash nu stiu, dar in rest toate restrictiile originale poti rezolva cu o aplicatie, Apple poate nu recomanda acest lucru da se poate face, deci cine are nevoie de exemplu sa face file tranfesr pe bluetooth isi scoate celeste din cydia si se poate comnecta prin bluetooth la orice device, pentru download este aplicatia downloader si poti descarca orice de pe net…. Eu personal nu am nici o aplicatie de acestea instalate pe iPhone ( am avut, am testat functioneaza dar eu personal nu folosesc aceste lucruri, deci leam si sters ).

  5. @Chitzy
    decizia asta am luat-o incepand cu sgs1 si acum am sgs2 si nu-mi pare rau…chiar daca detin iphone3gs,am ajuns sa ma satur de restrictii,”dezertari’ ale hacker-ilor sau mizeriile pe care le face Apple tuturor…chiar daca n-ar mai exista Samsung tot nu ma intorc la iphone pt ca ei tin nasul sus si opreste progresul celorlalti prin aceasta atitudine…

  6. Oare merita samsung asta …eu cred ca nu …diferenta dintre samsung si apple este mare,, cei de la samsung sunt seriosi ,,,lesinatii de la apple milogi nesimtiti au cazut in genunchi in fata samsung sa-i scoata din rahat cu ecranele LG …care sunt infecte milioane de tablete vindute cu defecte la ecran ,,,,eu unul sunt patit ..toata partea dreapta a tabletei este gabena …cine-l schimba apple ??? nu !!! poate mama din groapa …..In rest ce face samsung este lucru samsung facut cu grija …..cit despre copiat cu totii copiaza chiar si apple a inovat tableta gindita si produsa de coreeni cu mult timp in urma …eu cred ca samsung merita respect pentru multitudinea de produse super durabile si inovatoare …apple ridicata din faliment face acum pe grozava ,,,cu cine!!! cu samsung care produce juma din produsele apple ….RUSINE APPLE ……….SUNT DEVOTAT APPLE ,,,dar Samsung nu merita asta ……sti ….Fiecare pasăre pe limba ei piere ……..

  7. Ce ar vrea apple ca tabletele si telefoanele produse de samsung sa fie rotunde?
    Mai bine ar rezolva nemultumirele clientilor ca pierderea semnalului, radio, bluetooth liber, flash, lucruri pe care le intalnesti pe telefoane ieftine

  8. @Mihai_rt vad ca tu inca nu ai reusit sa aflii de ce nu face si nici nu o sa faca aceste lucruri apple… ( de ce nu au Iphoneurile ecrane AMOLED??? ), Apple nu foloseste nimic ce nu este perfectionat ( ecranele amoled au defecte, deci nu foloseste, flashul strica procesorul si nu este perfectionat deci nu foloseste, prin bluetooth liber poti sa primesti tot feluri de virusuri de pe alte dispozitive, deci nu foloseste, radio nu stiu de ce nu foloseste ( acest lucru poate ca chiar ar trebui sa faca, dar nu simt nevoia, motivul poate ca este ca are iPOD si in iPOD iti pui tu podcasturile si muzica ce iti place tie, nu trebuie sa asculti toate porcariile de la radio ), problema cu semnalul se rezolva cu un bumper case, dar chiar ar fi bine ca in urmatorul model de iphone sa nu intalnim aceasta problema ( nu este o problema foarte mare, nu pierde semnalul doar scade la 2linii maximum 1 daca tii foarte mult timp degetul la linia acela, dar daca nu tii degetul acolo nu ai probleme cu el, ce nu este un lucru asa de dramatic cum spun unii asa ” Haters ” ). Apple va folosi Flash cand va fi perfectionat si nu va manca procesorul ( poate nicicand ), va folosi bluetooth liber cand android, symbian, windows mobile isi rezolva problemele cu virusii, mallware si spyware, pana atunci nu va da drumul bluetoothului la liber. Dar cum am zis si mai inainte orice se poate rezolva cu un APP ( cu celeste ai bluetooth liber ), deci eu nu cred ca pentru bluetooth liber ar trebui sa renuntam la iPhone. Eu am avut Symbian, Android, iOS si stiu sa fac diferenta intre ei si iOS este mult peste android ( despre symbian mai nici nu spun nimic 😉 ).

  9. Soulyd ?? esti intreg la cap !!!!
    samsung este singurul producator de pe planeta asta produce super amoled plus halesti gogosile apple ….tu ai vazut un super amoled plus …are 4 clase peste retina …
    radio pe iphone un vis uitat
    flashul ..chiar merge pe sgs2 ..
    bluetooth ….posibilitatea de a nu depinde de magazinul viselor …apple e calic stie sa cistige miliarde de euro ….
    celeste o porcarie nerecomandata ..daca vrei foloseste cu incredere poate-ti revi
    problema cu semnalul se rezolva cu un bumper case in 2011!!!!! esti intreg??

  10. E super bun super amoled plus, merge de rupe afara, nu vezi nimic pe el. Mai treziti-va la realitate baieti, calitatea ecranelor este aceeasi, Samsung a ajuns din urma Retina Display si nimic mai mult.
    BTW alex eu as spune sa vorbesti mai civilizat.

  11. De ce trebuie sa dau 600 euro pe un telefon si sa mai cumpar un bumper, care este inestetic si zgarie si marginea metalica?
    Mi am cumparat iphone pt calitatea materialelor, dar ios ul are mare minusuri parerea mea
    De ce trebuie sa mi cumpar o aplicatie si pentru cele mai elementare lucruri
    Sau de ce ar trebuii sa fac jailbreak ca sa beneficiez de anumite capacitati ale telefonului

  12. @alex LOL 4clase peste retina…… amuzant nici nu se poate compara porcaria aia de superamoled plus cu retina ( defapt este LED backlit IPS, retina se refera la pixeli ca este maximum de pixeli ce poate baga intr-un ecran de 3.5″, si este cel mai clar la aceasta rezolutie ). Am vazut si superamoled si superamoled plus, dar eu iti zic sa te duci la soare cu un iphone 4 si cu sgs 2 si poate vei observa si tu diferenta, am avut cu superamoled si l-am dat din 2 motive 1 symbian 2 nu se vedea la soare ( aproape deloc, si era cam enervant cand am vrut sa fac un apel asa ca nu vad nimic pe ecran ). si sa te uiti la el cand bate soarele direct pe ecran nu ca iesi cu el la soare si cauti un loc cu umbra sa poti face un apel sau sa vezi cine te apleaza ( nu ma refer la superamoled plus, este cat-de-cat bine dar nu se poate compara cu ecranul iphoneului 4 ). Eu sunt foarte multumit de iPhone 4 si oricine mi-ar spune orice eu nu l-as schimba pe nimic ( exclus iPhone 5 daca se va merita sa il schimb ). Si spun deja a 3-a oara ca vad ca nimeni nu citeste pana in capat ce scriu sau nu stiu dar PUTETI FACE TRANSFER PRIN BLUETOOTH CU CELESTE DIN CYDIA CU ORICE DEVICE ( NOKIA, LAPTOPURI, SAMSUNG, LG, ORICE ). Eu personal nu folosesc deloc bluetooth-ul deci mie nu imi trebuie asa ceva. Pe mine ma intereseaza ca pot sa am incredere in device-ul ce il detin si stiu ca nu ma trezesc cu armada de virusi, mallware pe el ca si pe androizii…… si iPhone 4 imi ofera tot ce imi trebuie, mie nu imi lipseste nimic genu bluetooth, flash si astea, o sa schimb pe iPhone 5 doar daca va avea un procesor dualcore, camera mai buna, filmare fullHD sau HD@60fps si ceva update mai serios, cine stie, poate va aduce ceva nou despre ce inca nici nu am stiut ca exista…..

  13. @Mihai_rt
    nu te obliga nimeni sa cumperi acele aplicatii ( defapt si la android trebuie sa cumperi aplicatiile, nici ei nu iti da pe gratis ), nu te obliga nimeni sa faci jailbreak, daca vrei niste lucruri in plus ce nu iti ofera iOS-ul plus aplicatiile din appstore atunci faci jailbreak pentru tweakuri, teme si din astea ce intra mai bine in iOS si modifica mai multe lucruri decat aplicatiile din appstore

  14. Dupa 1 saptamana de android mi se pare foarte misto si atentie am facut pe froyo TOT ce se am facut pe ios4.1 si asta in conditiile in cate am folosit un terminal de 3 ori mai ieftin decat un 3gs (intr-adevar ecranul e mai bun la iphone dar de e si mult mai scump). Asa ca oricat s-ar crampona unii pe aici (si nu vreau sa jignesc pe nimeni) viitorul este al androidului pt ca este pur si simplu mai aproape de utilizator si asteptarile acestuia

    In rest numai de bine, si felicitari zaone

  15. Fiecare platforma este facuta pentru anumite genuri de utilizatori. Android-ul a fost prin definitie ieftin si… calitatea a fost in functie de pret. iOS-ul a fost mai scump, se descurca mai bine, are unele functii lipsa insa prin jailbreak compensezi orice. Android-ul NU OFERA ACCES LA TOATE FISIERELE de sistem fara ROOT care este echivalentul unui jailbreak. Oricat s-ar zvarcoli unii si altii pe aici, trebuie inteles ca Android-ul trebuie spart pentru a fi modificat complet.

  16. e o constatare bazata pe utilizarea a 2 plaforme asa cum vin de la producator. Daca faci deja jaibreak atunci compari mere cu pere. Si stai linistit ca nu se zvarcoleste nimeni, sunt doar niste amarate de tel, n-a inceput lumea cu apple sau samsung

  17. WOW si eu am comparat un samsung galaxy mini cu froyo ( acesta costa de 3ori mai putin de iPhone 🙂 si chinezariile ) si un iPhone dar sunt ca si cum ai compara o dacie 1410 cu un mercedes s500 aman doua au 4 roti dar in rest…….. nu poti pune una langa alta ( este adevarat ca poti sa folesesti multe aplicatii care sunt si pe iOS, dar in acelasi calitate si claritate + despre jocuri mai performante si aplicatii mai bune poti sa te uiti ( in plus sunt aplicatii spescial pentru iphone 4 care suporta retina display, aceste ori nu merg ori merg dar nu asa de bine ca si pe un i4 ), deci eu zic sa nu comparati un telefon mai ieftin cu un iphone ( este ok sa comparati galaxy s 1-2 dar nu un telefon de tip galaxy mini, defapt nici s2 nu este prea cinstit sa comparati fiindca este un smartphone aparut cu un an diferenta peste i4 si este deja in alta categorie ( cea a dual core-urilor ), dar eu zic ca i4 tot este peste sgs2 ).