Prima Pagina aplicatii Video: Adobe Flash Player 11 si Air 3 aduc jocurile de pe...

Video: Adobe Flash Player 11 si Air 3 aduc jocurile de pe PC/console direct pe Mac OS X si iOS

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=lkoBcA_hDf4[/youtube]

    Astazi cei de la Adobe au anuntat lansarea Flash Player 11 si Air 3, 2 programe cu ajutorul carora dezvoltatorii de jocuri si-ar putea porta creatiile pe platforma iOS si Mac OS X fara prea mult efort. Cei de la Adobe iau drept exemplu jocul Machinarium lansat acum cateva saptamani pentru tableta iPad, un joc dezvoltat initial in formatul flash insa portat pentru iOS utilizand programele companiei Adobe. Practic utilizand cele 2 noi solutii software dezvoltatorii vor putea porta jocurile facute pentru alte platforme si pe platformele iOS si Mac OS X pastrand calitatea grafica si experienta de joc.

Flash offers the best way for content owners to deliver their most demanding experiences, including games, premium video and sophisticated data-driven apps, to all of their users, while HTML 5 tools such as Adobe Edge and Dreamweaver are ideal for building interactive Web pages, rich ads, branded microsites and general-purpose mobile applications.

     Iata caracteristicile Flash Player 11 si Air 3 :

 • Accelerated 2D/3D Graphics: Full hardware-accelerated rendering for 2D and 3D graphics enable 1,000 times faster rendering performance over Flash Player 10 and AIR 2. Developers are able to animate millions of objects with smooth 60 frames per second rendering and deliver console-quality games on Mac OS, Windows and connected televisions. A pre-release brings these same accelerated 2D and 3D capabilities to mobile platforms including Android, Apple iOS and BlackBerry Tablet OS. A production release for mobile platforms is expected in the near future. For examples of 3D games for Flash Player, visitadobe.com/go/gaming.
 • AIR Native Extensions: With support for thousands of highly-optimized, open-source libraries, developers are able to tap into unique software and hardware capabilities including access to device data, vibration control, magnetometers, light sensors, dual screens, near field communications (NFC) and more. Native extensions also allow developers to more deeply integrate AIR applications with other business software.
 • Captive Runtime: Developers can automatically package AIR 3 with their applications to simplify the installation process on Android, Windows and Mac OS in addition to Apple iOS. Users no longer have to download and update AIR separately on any of these platforms, or BlackBerry Tablet OS, which includes AIR built in. In addition, with the captive runtime option developers can manage version updates to their application independent of general AIR updates by Adobe.
 • Content Protection: Premium video content can now be protected using Adobe Flash Access 3 across all supported platforms, including new support for mobile platforms.
 • HD Video Quality Across Platforms: Full frame rate HD video can now be displayed within AIR applications on Apple iOS devices using H.264 hardware decoding. Rich applications on televisions are also able to deliver HD video with 7.1 channel surround sound.
  • Rental and Subscriptions Support: With support for Adobe Flash Access and Adobe Pass, content publishers can take advantage of rental and subscription options for more flexible business models and offer TV Everywhere content to more than 80 percent of U.S. pay TV subscribers.
  • Compatibility: 64-bit support on Linux, Mac OS and Windows ensures a seamless experience with the latest 64-bit browsers.

    Abia in luna octombrie vor fi disponibile cele 2 programe si teoretic dupa lansarea lor ar trebui sa vedem tot mai multe jocuri interesante portate pe paltformele celor de la Apple. Practic foarte multe jocuri extrem de populare ar putea fi transformate in aplicatii pentru iOS si Mac OS X si portate iar Machinarium este un bun exemplu al unui joc portat care poate deveni extrem de popular in App Store. Desigur ca procesul de portare a unor asemenea jocuri este lung asa ca efectele lansarii celor 2 programe le vom vedea abia in anul 2012.

 • KFF

  Sunt disperati astia de la Adobe sa faca orice sa se dea peste cap pentru ca , contentul lor flash sa ajunga cumva si pe iOS sau Mac . Adica au nevoie ca de aer de parcul de iDevices+Macs.

 • Bob

  da machinarium de ce nu merge si pe iphone? Are nevoie de A5 sau deoarece ar fi greu de implementat pe un ecran mai mititel?

 • E prea mic ecranul ca sa faci ce trebuie pe el.

 • Pointless

  @ KFF
  BBC folosește flash http://www.bbc.co.uk/news/technology-15009647
  Forbes folosește flash http://video.forbes.com/fvn/tech/logitech-new-apple-ipad-command-center
  CNN folosește flash http://edition.cnn.com/video/
  și pot continua dar sper că înțelegi ideea

 • Adrian

  pe osx nu se poate instala DELOC playerul flash?

 • Ba da, normal ca poti.

 • Adrian

  KFF: macurile au o raspandire de mai putin de 7% din parcul de calculatoare, dupa statisticile publicate recent de zaone. numai disperati nu as zice ca sunt in acest sector. probabil ca la dispozitive mobile situatia este alta. oricum, cei care pierd cu adevarat suntem noi, utilizatorii care nu avem de pe ideviceuri acces la toate siteurile (nu vorbesc de bannerele publicitare si filme, ci de siteuri care sunt realizate integral in flash, sau de parti interactive ale unor siteuri)

  de exemplu https://www.wetransfer.com/ foloseste flash

 • djcata

  @KFF probabil ca ii intereseaza iphone ,ipad ca banuiesc ca pe Lion in safari merge flash ….si sa stii ca flashul e util in destule cazuri

 • andrei

  Eu zic ca, este un lucru foarte bun

  off

  @KFF 🙂 esti penal ma “Sunt disperati astia de la Adobe sa faca orice sa se dea peste cap pentru ca , contentul lor flash sa ajunga cumva si pe iOS sau Mac”

  scuze dar nu mam putut abtine la asa ceva asa sa tot incepi zilele cu glume din astea

 • Tigris Regalis

  Mai sunt câteva site-uri destul de inerte care încă nu au făcut trecerea la HTML 5, însă o vor face mai curând decât mai târziu (când tabletele cu iOS și ulterior și cele cu Windows 8 Metro vor face mai mult trafic decât PC-urile vechi), pentru că Flash este inevitabil o tehnologie a trecutului și lumea evoluează spre HTML 5.

  Mai ales acum, când este tot mai clar că Adobe nu are de gând să dezvolte o versiune mobilă pentru Flash Player (care este în stadiu beta de ani de zile), ci doar găsește modalități de a exporta formatul Flash în HTML 5, pentru a salva de pe Flash ce se mai poate salva până ca tehnologia asta să fie abandonată de tot, este evident că nu vom avea vreodată Flash rulând nativ pe iOS.

 • Adrian

  Inca odata, esti bucuros si mandru ca te limiteaza apple. Sa-ti fie de bine.

  http://en.wikipedia.org/wiki/HTML5

  Documenteaza-te, te rog, inainte sa afirmi ceva. Faci confuzie intre distributia multimedia in container flash sau html. Se va putea inmagazina video in htlm5 (aflat momentan in stadiul de dezvoltare), dar tehnologia flash inseamna ceva mai mult decat un container pentru video sau alta forma de media.

  http://en.wikipedia.org/wiki/Adobe_Flash

  http://en.wikipedia.org/wiki/HTML5_video

 • Tigris Regalis

  @Adrian: Nu mă limitează Apple, ci Adobe – sau vrei să producă Apple soft-ul proprietar al altora?

  Flash poate face mai multe decât rularea video, însă MS a stimulat utilizarea Flash pentru video pentru a contracara utilizarea QuickTime, care fusese anterior dezvoltat de Apple în acest scop, pentru video pe web, așa că Flash a rămas cunoscut mai ales pentru asta. Oricum, este o tehnologie depășită, pe care nu o mai susține nimeni – nici măcar Adobe, care s-a reprofilat pe convertoare spre HTML 5, cum e și normal, și nici principalul promotor inițial al formatului, Microsoft, care trece tot pe HTML 5 în Windows 8 cu Metro.

 • djcata

  de ce e flash o tehnologie invechita ??? html e chiar mai invechit ….

 • Tigris Regalis

  @djcata: Flash e o vechitură de la începutul revoluției multimedia, când apăreau scurte filme și animații pentru PC, cu care se interacționa prin tastatură și mouse, însă este nepotrivit pentru dispozitivele mobile actuale, cu care se interacționează prin atingere.

  Apoi, vorbim de HTML 5 (nu de versiunile vechi de HTML), care e mai nou ca Flash și care incorporează toate funcțiile pentru care era pe vremuri nevoie de Flash.

 • djcata

  da inteleg ideea ta ,dar nu poti sa spui ca html5 e nou si ca flash a ramas acelasi ca atunci cand a aparut ……… crezi ca falsh nu poate fi adaptata la touch ?? …. si nu cred ca poti face in html 5 ceea ce se poate face in flash sau daca se poate face nu la fel de usor oricum ….. cel putin deocamdata html 5 nu e suficiesnt de bun incat sa inlature flash ….. in timp cine stie ….problema nu e flash dupa mine ,problema e adobe care nu isi face treaba cum ar trebui

 • Tigris Regalis

  Poate s-ar putea adapta Flash la interfețele touch, dar, după cum ai concluzionat, Adobe nu este dispusă s-o facă și preferă să abandoneze formatul introducând diverse convertoare pentru HTML 5, iar Apple și Microsoft s-au plictisit să tot aștepte și-și văd de treaba lor, promovând în exclusivitate formatul HTML 5. Deocamdată, nu văd pentru ce ar mai fi nevoie de Flash – suport pentru video apare și în HTML 5, iar pentru joculețe există convertoare chiar de la Adoba, care produc joculețe gen Machinarium, care nu mai au nevoie de suport Flash.

 • djcata

  da ,probabil ca pt mobile flash nu prea are relevanta dar pt desktop pt aplicatii enterprise flash si silverlight au importanta ,ca si pt video on demand sau pay-per-view video