Prima Pagina Apple Video: iTunes Wi-Fi Sync – cum il poti activa, la ce te...

Video: iTunes Wi-Fi Sync – cum il poti activa, la ce te ajuta

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=7qTl5jdwakI[/youtube]

   In aceasta seara Apple a lansat oficial iTunes 10.5, o versiune a programului care aduce foarte multe noutati insa dintre ele as vrea sa evidentiez Wi-Fi Sync-ul pe care stiu ca foarte multi dintre voi il asteapta. Noul iOS 5, care urmeaza sa fie lansat maine, impreuna cu iTunes 10.5 aduc posibilitatea de a ne sincroniza terminalele prin Wi-Fi direct cu programul iTunes din calculator. Practic trebuie sa aveti instalat iTunes 10.5 pentru a face update la iOS 5 insa de indata ce il instalati si faceti update veti vedea in meniul principal al programului ca la sectiunea Optiuns aveti optiunea Sync over Wi-Fi connection.

   Pentru a activa posibilitatea de a sincroniza wireless dispozitivul nostru cu iTunes trebuie doar sa optiunea de sincronizare din meniul principal al programului si sa apasam butonul Sync. In terminal avem in Settings>General>iTunes Wi-Fi Sync optiunea de a sincroniza dispozitivul cu iTunes si oricand dorim sa facem o astfel de sincronizare trebuie doar sa apasam butonul Sync. In timpul sincronizarii veti observa in iDevice-ul vostru o noua iconita in status bar iar cat timp acea iconita este activa dispozitivul vostru se sincroizeaza.

    Sincronizarea cu iTunes se face automat de indata ce iTunes este deschis si conectat la aceeasi retea Wi-Fi cu iDevice-ul vostru, punctul cheie fiind faptul ca ambele trebuie sa fie in aceeasi retea. Sincronizarea prin Wi-Fi este usor mai lenta decat cea prin cablu insa eu unul sunt bucuros ca Apple a implementat in sfarsit aceasta optiune. Dupa cum am spus mai sus, nu puteti sincroniza un iDevice cu iTunes prin Wi-Fi decat daca aveti iOS 5 instalat.

 • Florin Marius

  am inebunit incercand sa sincronizez un 3gs cu ios 4.3.2 si wi-fi sync din cydia. poate dupa lansarea ios5 o sa reusesc sa fac si eu sync sa nu imi mai dea eroare in itunes

 • Adrian

  o sa functioneze fara ca iphone-ul sa fie conectat la o sursa de energie electrica?

 • Sebastian

  Trebuie conectat la o sursa de energie…deci inutil ;).
  Edit:hmmm…se pare ca merge si fara sa fie conectat la vreo sursa

 • Yoyoo29

  Am testat si eu aseara wi fi sync ul si cu photo stream si mi am facut si cont din ala cu x@me.com @zaone nu mi dau seama mail ul asta consuma dinaia 5 gb? Pt ca imi apare acolo mail si cativa zeci de kilobytes

 • alszu

  @sebastian – deci daca n-ai o treaba, ia de-ntreaba.deci nu trebuie, singura sursa ar fi s-ai baterie un pic peste 1%

 • Exact, nu trebuie sa fie conectat la o sursa de energie pentru a functiona.

 • Sebastian

  So…atunci cei de la apple au cam dat-o in bara la setting pentru ca scrie :'[…]este cuplat la alimentare si conectat la wi-fi’

 • Vrajeli, merge si fara sa fie conectat la ceva, nu sunt probleme din punctul asta de vedere.

 • Bogdan.cute

  De fiecare data cand pui idevice-ul la incarcat daca este deschis si calculatorul se sincronizeaza automat din cate am inteles eu.

 • Mie nu imi merge, am si laptopul si iPhone-ul conectate la acelasi wi-fi si imi scrie “Sync will resume when (computer) is available”

 • Reconecteaza, fa o noua sincronizare prin cablu, deconecteaza-l si va merge.

 • Crusher

  Este una dintre cele mai folositoare facilitati! Mie unul imi e greu sa-l conectez la pc, sa fac update la aplicatii si alte chestii. Dar o sa mearga si pe Windows? Ca in vara auzisem povesti ca merge doar pe Mac.

 • Andrei.

  @Crusher merge perfect pe windows 🙂

  “Reconecteaza, fa o noua sincronizare prin cablu, deconecteaza-l si va merge.”

  A functionat

 • Armin

  am si eu o intrebare: contactele, cum e cel mai bine sa le sincronizam ? avand in vedere ca dupa instalarea ios5 imi apare: contacts will automatic sync with iCloud, desi eu nu mi-am activat iCloud inca ?!