Tutorial: Unlock iPhone 3GS, iPhone 4 si iPhone 4S fara jailbreak – testat doar pentru SUA

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=3tATp_tbQ4k[/youtube]

   Metoda de unlock prezentata aseara de mine se pare ca functioneaza pentru unii posesori de terminale iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S cumparate de la operatorul de telefonie mobila AT&T din SUA. Totul se bazeaza pe un bug al sistemului de operare iOS 5 si clipul video de mai sus prezinta intreaga procedura. Cei de la Gizmodo confirma ca unii posesori de terminale iPhone 3GS, iPhone 4, iPhone 4S cumparate de la AT&T, adica versiunea GSM, pot fi decodate folosind aceasta metoda de unlock si totul este facut fara jailbreak.

    Pe de alta parte unii sustin ca metoda nu functioneaza deci testati totul pe propria raspundere, oricum nu puteti strica ceva la terminal. Tutorialul functioneaza doar pe iOS 5, minim.

UPDATE: MuscleNerd confirma ca metoda este functionala.

  1. Introduceti cartela de telefonie a operatorului pe care e blocat dispozitivul(pana acum a mers pe cele cumparate de la AT&T).
  2. Pentru SUA s-a format numarul 611 care este echivalentul celui 411 pentru Romania. Imediat dupa ce formati acel numar inchideti apelul.
  3. Activati AirPlane Mode.
  4. Scoateti cartela din dispozitiv.
  5. Introduceti o alta cartela.
  6. Mergeti in meniul Wi-Fi selectati reataua la care sunteti conectati si alegeti Forget Network.
  7. Dezactivati AirPlane Mode si veti fi intampinati de un respring si un mesaj de avertizare de la Apple.
  8. Terminalul va cere sa il activati cu o cartela a operatorului pe care este blogat si veti vedea ca aveti conexiune 3G sau EDGE in functie de zona.
  9. Asteptati 20 – 30 de secunde si inchideti terminalul.
  10. Dupa ce deschideti terminalul veti fi intampinati de mesajul de activare al dispozitivului.
  11. Cand vedeti macar o liniuta de semnal apasatu optiunea Use Cellular Connection pentru a face activarea.
  12. Scoateti cartela din terminal si vi se va redeschide meniul de activare.
  13. Acum reintroduceti cartela si dispozitivul ar trebui sa fie activat.

   Nu stiu daca functioneaza metoda in Romania, nu am un terminal codat acasa pe care sa incerc asa ca nu ramane decat sa testati voi. Nu aveti cum sa stricati dispozitivul facand acest lucru, totul este fara jailbreak.

   Mai jos aveti tutorialul original.

1. Insert original carrier AT&T SIM card
2. Dial 611 for AT&T customer service hotline and drop the call
3. Turn on Airplane Mode
4. Take out AT&T SIM card
5. Insert T-Mobile SIM card
6. Make sure WiFi is off ( also tap on ‘Forget this Network” to make sure it doesn’t connect automatically later)
7. Switch off Airplane Mode and iPhone will search for network. This is followed by the Apple splash screen appearing.
8. Activation Required will be displayed on the screen
9. EDGE network will activate automatically – notice the ‘E’ on the top left corner of the screen
10. Wait for about 20-30 seconds and turn off the phone
11. Turn on iPhone and the same Activation Required screen will be displayed
12. When you see one signal bar, tap on Use Cellular Connection
13. Eject SIM card
14. Activation Required screen will be displayed the second time
15. Insert SIM card
16. Unlocked!

146 COMENTARII

  1. am un iphone 4 soft 4.3.3 baseband 04.10.01 blocat pe orange romania… oare merge sa il deblochez daca imi instalez iOS 5 !? momentan il folosesc cu gevey pe cosmote si mi-e frica sa nu cumva sa nu mai mearga dupa ce ii fac upgrade-ul ca stiu ca iOS 5-ul nu suporta gevey-ul asta 😐

  2. ce se intampla cu cei care o au blocata in alta retea straina? am cartela de la reteaua aia, am si semnal dar cum aflu la ce numar sa sun?

  3. @Lehi77: Cauta reteaua, cauta numarul de customer care si suna la el.
    @@!R: Eu nu-ti pot spune sigur ca da, insa MuscleNerd confirma ca merge.
    @madalinc: Nu stiu, MuscleNerd confirma ca merge.

  4. A si incerca dar nu am de undesa fac rost de un micro sim de alt operator,si nici ju stiu sigur daca e blocat a si putea sa vad asta fara sa pun o alta cartela?

  5. O sa incerc eu daca merge,am un ip4 codat pe t-mobile germania am si cartela orig. dar vreau sa sa stiu daca am vreo sansa deoarece eu mi-am pus ios5 cu custom ca sa pot pastra bb deorece acema folosesc gevey

  6. Ma poate ajuta careva cu un sfat , ca sa nu dau banii unora aiurea.
    Am facut update la IOS 5 iar telefonul nu-l mai pot folosi deloc, as dori totusi pana o sa iasa o solutie de decodare sa Il pot folosi macar ca ipod. Ce programe trb sa folosesc, sau cu un tutorial ceva.Cred, ca i-am facut update din iTunnes, dar si cu sn0wbreeze Inainte.
    Multumesc astept un sfat zaone

  7. Salut!Vreau sa cumpar un Iphone 4 32Gb,codat pe Vodafone Portugalia(are si cartela SIM a operatorului in pachet).Problema e ca telefonul e in cutie,sigilat,si nu stiu ce versiune de iOS are sau ce baseband.Credeti ca il voi putea folosi cu Gevey?Ma gandesc sa nu aiba preistalat iOS 5 sau vreun baseband pt.care nu merge Gevey.O sugestie,va rog!Ms.

  8. buna:) am si eu un iphone 4 cu Ios 5 baseband 04.11.08 ii blocat pe At&t si daca fac rost de o cartela at&t il pot debloca pe orange romania? multumesc

  9. la mine nu functioneaza… am un telefon cu baseban 01.59.00 codat pe orange uk…am cartela operatorului. procedez exact cum face in video ul de mai sus dar imi da sim invalid.

  10. nu stiu ce poate sa fie… am usage de 3 ore si standby de 12 ore si raman cu bateria pe la 12%… mi se pare inadmisibil asa ceva. folosesc telefonul foarte mult la mail uri. voi incerca sa i schimb bateria ca vreau sa mai trag de el pana apare galaxy nexus la orange

  11. Decodarea e pemanenta sau trebuie facuta la fiecare restart?? am un iphone4 ios5, blocat pe orange franta, am si cartela orange pe care e codat. daca incerc asta pierd tot ce am pe telefon? Nu as vrea sa pierd nimic incercand..

  12. Zaone, maine dim trebuie sa schimb soft`ul prietenei mele la un Iphone 4 care e codat . Din pacate nu stiu pe ce retea. Merge sa i pun 4.3.3 sau ce sa i pun . Te rog frumos da mi un raspuns daca poti si ai timp cu ce pasi am de urmat. Multumesc anticipat

  13. Daca ai SHSH pentru orice versiune a iOS 4, ii poti pune aia. In ceea ce priveste iOS 5, doar versiunea 5.0.1 o poti instala. Fara SHSH salvat instalezi doar 5.0.1.

  14. Problema e ca ieri i s-a blocat in zoom mode, dupa care s-a inchis si nu se mai deschide…. Nu stiu sigur daca o sa i mai pot salva SSH pt 4.0.1 ce are pe el. Mie imi este frica sa nu l codez de tot. De aia pun asa multe intrebari. Si vreau sa o fac si unthetered

  15. SHSH nu mai poti salva acum decat pentru 5.0.1 deci ori are SHSH-uri pentru iOS 4 ori nu are. Daca a avut jailbreak de la 4.0.1 si Cydia a fost folosita atunci ar fi trebuit sa aiba.

  16. ai grija sa folosesti sn0wbreeze ca sa i salvezi baseband ul… daca nu are shsh urile salvate in cydia nu vei putea sa i pui decat ios 5.0.1… atentie mare la baseband!

  17. “7. Switch off Airplane Mode and iPhone will search for network. This is followed by the Apple splash screen appearing.”

    “7. Activati(unde scrie asta) AirPlane Mode si veti fi intampinati de un respring si un mesaj de avertizare de la Apple.” … buna traducere.

  18. Nu am bani momentan ca imi luam sigur.Nu scrie nimic de nici o promotie.Ciudat este ca am intrebat si ieri si azi si mi s-a spus ca este real pretul.Si este ipad 2.Ori este o greseala a lor,(pt ca in Carrefour Berceni nu este pretul asta),ori habar n-am.Cert este ca asta este pretul la Carrefour Orhidea.

  19. Eu v-am dat informatia.Daca cineva vrea sa-si cumpere,merita sa faca o vizita in Carrefour Orhidea(cel de la Grozavesti)Ar fi bine sa fie asta pretul de azi inainte,le-ar da o palma peste ochi bisnitarilor de pe Okazii.

  20. Nu merge.am
    Incercat in toate felurile, acolo zice sa incerci mai mult dar nu mere.poate reuseste cnv. Eu am orange si vreau vodaf

  21. Oameni buni, doar cele CODATE PE ATT MERG!
    nu mai postati mesaje gen: am tel codat pe tralala, daca fac x e ok? Nu o sa va meargă!
    Eu îl am codat pe att dar nam cartela 🙁

  22. A mers cu iPhone 4 codat pe Vodafone. Dar de câte ori se închide tel. Trebuie sa o iei de la capăt. Dial 411. Si mai e o problema, nu merge 3G

  23. Offtopic: zaone am o problema cu iphone 4S 32gb cumparat de la vodafone.daca opresc cellular data si dupa aceea o pornesc nu imi mai merge conexiunea la net, decat daca ii dau restart. Ai incercat la al tau? A mai patit careva?
    Ps: am ios 5.0 pe el.

  24. Aha, pai atunci se poate spune ca e ruleta rusească….
    Are cineva un micro att de împrumut? Sunt din București si chiar as avea nev sami debl telu:)

  25. La punctul numarul 6.trebuie sa fiu connectat la net prin wi-fi,sau nu?nu gasesc nicaieri unde sa aleg Forget Network! Va rog sa ma ajutati daca stiti si puteti!Multumesc

  26. Pe 4s codat vodafone romania nu merge de nici un fel. Mare Tzeapa . Dev team ar trebui sa foloseasca acest bug si sa faca o solutie de unlock stabila . Nu cred ca este foarte greu pentru dev team, dar sunt cam in plus in ultima perioada . Geohot rullz

  27. salut. Iphone 3gs 5.0 OS codat in orange romania insa mie imi trebuie pt italia. Am incercat metoda de mai sus de vreo 3 ori : ce am reusit? sa ma bucur daca abia mai imi gaseste semnal pe cartela de romania, nici vorba de decodat.
    Cu toate ca am zis ca las, sa nu scriu poate mai bine va mai ganditi odata inainte de a incerca. Bafta!

  28. Salut, am un 3GS cu bootrom nou, blocat pe ATT, in momentul de fata are 4.2.2. Banuiesc ca sa-l updatez la IOS5 trebuie sa folosesc sn0wbreeze ca sa pastrez baseband-ul, am si SIM ATT, insa fiind dezactivat conteaza daca incerc sa sun la 611 sau 411?Si ca sa fac asta cred ca trebuie sa-l deblochez cu ultrasn0w?

  29. @Zaone : o decodare cu Ultrasn0w ar putea functiona 😐 ? [ iphone`u meu e blocat pe AT&T si nu pot sa`l decodez dak fac upgrade la 5.0.1]

  30. Salut ! Am si eu o intrebare … Mi-am schimbat bateria la un iphone 3gs … Intrebarea este : Trebuie formatata bateria ?

  31. Salut, am incercat pe un 4S codat Vodafone, dar nu merge. Am incercat cu o cartela Orange. Ajung la pasul cand trebuie sa dau Use Cellular Conection, dau, apoi scot cartela, o introduc imi apare semnalul 3G si in secunda urmatoare isi da respring si trebuie sa iau din nou pasii cu Activarea iPhone-ului. Altcineva, a mai incercat? Pareri ceva?

  32. @sorin
    merge si pe iphone 4? eu il am codat orange france am cartela de orange. dar am 4.3.3 si daca nu merge la 5.0.1 cam greu sa ma intorc la 4.3.3

  33. Rares,

    Functioneaza pe iphone 4 numai daca ai baseband 01.59.00 (este singurul baseband de iphone 4 care se poate debloca). Este un addon pentru ultrasnow 1.2.4. Nu conteaza ce IOS ai conteaza ce baseband. Cand faci update la tel este de preferat sa folosesti snowbreeze sau redsnow pt mac cu ajutorul lor putand pastra baseband-ul fara a risca un update in acest sens (adica de baseband).
    Ultrasnow 1.3 va rezolva o mare problema in acest sens dar relese date-ul este unul incert.

  34. @cata
    Daca ai iphone 3gs unlocked cu ultran0w poti face ce am zis eu mai sus. Trebuie doar sa urmezi cu atentie pasii. Ultrasnow il instalezi abia dupa ce ai copiat pe telefonu fisierul CommCenterClassic.(descris in linkul de mai sus).

  35. @Sorin
    Deci am iphone 3gs 4.3.3. si am unlock daca fac update la 5.0.1 pot sa fac unlock prin aceasta operatiune de mai sus fara a mai face jailbreak ?

  36. Daca ai old bootrom poti sa faci un incredere update la 5.0.1 si ulterior jailbreak acesta fiind untethered. Pentru a vedea ce bootrom ai gasesti pe google tutoriale. Diferentele intre IOS 4 si IOS5 sunt unele vizibile.

  37. Update la 5.0.1 🙂 merge garantat. Va trebui sa folosesti snowbreeze cu ajutorul caruia vei crea un custom IPSW hackctivat. Cu redsnow nu poti activa telefonul.

  38. Faci cum vrei tu, eu ti-am zis ca daca ai iphone 3gs cu bootrom old poti sa ii faci unlock si jailbreak untethered. Alegerea e a ta. Daca nu ai mai facut acest lucru pana acum sau nu ai habar cat de cat de IT eu nu iti recomand sa updatezi telefonul.

  39. @Sorin Carstea…daca am semi tether si am unlock si mi se opreste iPhone ul si il pornesc pana nu il pornesc cu calculatorul nu am unlock ? NU?

  40. Buna! am si eu iPhone 4 iOS 5 codat pe at&t si nu merge varianta..pentru ca nu pot sa il fac sa imi apara acolo unde tre sa il activez..chiar nu stiu ce sa mai fac cu el..:) ceva sugestii?

  41. Salut. Am cumparat de pe okazii un iphone 4, iOS 4.1, baseband 02.10.04. Tipul zicea ca ar fi neverlocked. De mers merge in Orange Ro. Alta cartela n-am incercat de la alta retea. I-am facut jailbreak untethered. Pana acum n-am avut probleme. As vrea sa stiu daca as putea sa-i fac upgrade la iOS 5.0.1, jailbreak si sa ramana tot unlocked( cu sau fara custom firmware, etc). Care ar fi riscurile?

  42. @Tudor: Cel mai sigur e sa folosesti un custom ipsw sa pastrezi baseband-ul intact ca in cazul in care e codat sa il poti decoda cu Gevey macar. Ai in tabelul de jailbreak si decodare tutoriale pentru sn0wbreeze sau PwnageTool.

  43. acu m-am documentat mai mult depsre acest unlock!
    lumea zice ca e ok si merge dar nu e de lunga durata adica numai cateva ore!
    inca nu am incercat dupamasa o sa incerc sa vedem si revin cu un comment!

  44. Salut.Am o mica problema….Am un iphon 4s codat pe orange.Se poate decoda,adica sa mearga si pe cosmote?Daca stie cineva ceva va rog frumos sa postati.Multumesc

  45. Am un iphone 4s codat bell canada (nu am cartela de activare .. daca are cineva sa mi-o imprumute si mie sau chiar sa i’o cumpar AR FII PERFECT 😀 ) am bb 1.0.13 si 5.0.1 (9A405) o sa reusesc sa il folosesc macar ca ipod dupa ce apare versiunea finala la jb 5.0.1 ? sau stiti cumva cand va aparea vre-un gevey sim ? ms frumos

  46. am incercat si eu varianta asta ca in video si nu merge………..iphone 4s ios 5.0 si nu pot sa-i fac update la ios 5.0.1,blocat pe orange elvetia.ce varianta mai ieftina ar fi sa-i fac unlock?contra cost bineinteles.stima

  47. Lipseste in ce este scris in articol ca:
    deblocarea se va face cu o cartela care are si plan pt net pe ea, pt ca activarea se face prin edge, 3g, de aceea trebuie sa va deconectati de la retelele wifi conectate anterior “forget network” pt a nu se conecta la serverele apple pt a activa cartela. Si lipseste ca trebuie sa dezactivati si location services. dupa ce bagati cartela pe care vreti sa aveti acces, trebuie ca in clip ca meniul carrier sa ramana activ cand o scoateti si ii dati off ca sa caute manual reteau si conexiunea edge pt activare.

  48. a reusit cineva sa decodeze vreun telefon cu aceasta metoda?am 2 iphone 4 ambele de pe at&t si nu reusesc nici cum…dupa ce introduc cartela de t mobile scrie searching si apoi ori no service ori invalid sim…ma poaet ajuta cineva?

  49. salut. am un 3gs cu 5.0 baseband 06.15.00 si am probleme de semnal insa dak il trec pe 3g merge fara nicio problema. vreau sa fac un downgrade insa nu stiu cum aflu dak am shsh salvat si pt ce versiune de ios 4. astept un raspuns va rog. multumesc anticipat

  50. @ZaOne am incercat dar dupa ce il scot din “Airplane Mod” imi zice cautare apoi dupa 10-15 secunde spune “Niciun serviciu” .Ce sa fac ? Mai sus e scris ca dupa dezactivarea “Airplane Mod” vine un respring si un mesaj la mine nu e asa. Am iPhone 3GS codat pe Orange .Mai sus spune cineva ca a reusit . Imi poate spune cum ?:D Mersi .