Prima Pagina baterie iOS 5 Battery Fix ar putea fi o simpla pacaleala

iOS 5 Battery Fix ar putea fi o simpla pacaleala

   Zilele trecute v-am vorbit despre iOS 5 Battery Fix, un patch care ar trebui sa imbunatateasca autonomia bateriei pe terminalul iPhone 4S cu iOS 5/5.0.1 instalat. Desi dezvoltatorul sau si o parte dintre cei care l-au testat sustin ca autonomia a fost imbunatatita, un membru al Chronic Dev Team sustine ca tweak-ul nu imbunatateste absolut deloc autonomia terminalelor. Pe blogul dezvoltatorului patch-ului SAM, cu ajutorul caruia puteti hacktiva un iDevice, a fost publicata poza de mai sus si ea ar trebui sa demonstreze ca liniile de cod din iOS 5 Battery Fix nu influenteaza in vreun fel autonomia bateriei.

There has been a lot of hype recently about a 4S ‘Battery Fix’ – DHowett found that all it does is replace /System/Library/CoreServices/powerd.bundle/com.apple.SystemPowerProfileDefaults.plist. I looked for any possible impact of this. While this sounds good… we’re changing the power settings right? The reality is that it does absolutely nothing. I wrote a small program to look at the active power settings (which is what the phone uses of the plist that is modified) and this is the result.

As you can see, there are actually only 4 settings that are used, and it should be noted that none of these settings were changed after installing the package and rebooting. The original and modified copies of the plist is below.

   Practic DHowett, membru al Chronic Dev Team, sustine ca iOS 5 Battery Fix nu imbunatateste absolut deloc autonomia bateriei iar dezvoltatorul SAM sustine ca patch-ul inlocuieste un fisier al iOS 5 insa nimic mai mult. Am instalat ieri patch-ul in cauza, deocamdata nu pot trage concluzii cu privire la impactul sau asa ca ramane de vazut ce detalii apar in zilele urmatoare.


 • Razvan

  Chiar este o mare pacaleala… L-am instalat de 3 zile si nu se vede nimic…

 • normal frate ca e pacaleala. atatia ingineri de la apple nu au reusit pana acum sa rezolve problema(5.1 care se presupune ca o va rezolva,e inca beta) si reuseste asta cu aplicatia lui.. :))

 • Andow

  Mai pacaleala ca mine nu a luat nimeni pe ziua de azi…. Dupa ce m-am chinuit 2 zile sa caut sa instalez app ,tweak-uri & other stuff…azi dimineata ajung acasa bag telefonu la incarcat (ca de obicei) doar ca fara sa imi dau seama il conectez la pc si nu la incarcator…. Si s-au dus pe apa p@/1 toate applicatiile mele…

 • robert

  si eu am instalat tweakul si pare sa fie mai rau decat inainte

 • Andrei

  Ca e pacaleala sau nu, eu sunt multumit de autonimia telefonului meu. In 8 ore de stat in standby pierd doar 2% din baterie ceea ce e destul de bine.

 • Frate nu are cum sa bage o aplicatie curent in baterie, cea ce poate face ea (aplicatia) puteti face si voi, adica sa inchideti aplicatiile mereu dupa ce le folositi.

 • De curiozitate, voi cam ce standby/usage time aveti pe 4s? La mine la stand by am avut 1day 9hrs si usage de 6ore 40 min asta cu JB facut. Fara JB cam tot asa era, in jur de o zi si cateva ore standby si cam 5-7 ore usage.
  Personal sunt deocamdata multumit de bateria 4s-ului. Batranul 3gs nu reusea sa ajunga la un asa standby. Tel este 4s codat orange, si are versiunea mai noua de 5.0.1.

  @zaone la tine cam cum este?

 • Claudiu daniel

  Florin tema e ca totul e variabil si discutabil…. Daca e in 3G 2g sau gsm!! Si apoi cat il butonezi!! Ce faci pe el ce nu!!

 • Ricardo

  Cum poti sa faci hactivarea de care se vorbeste mai sus?

 • Victor0987

  Trebuie sa fii naiv sa crezi ca un programel oarecare va fi mai bun decat reuseste apple sa scoata din baterie, cine zice ca e bun se autosugestioneaza.

 • Swat

  @Florin
  Eu am scos putin peste 7 ore de utilizare si 1 zi si 7 ore de stand by,Asta cu 3G deactivat.Nu ajungeam niciodata la cifrele astea inainte de JB.

 • @Swat , @Claudiu
  toate cele activate, email pe push. gps, 3g si wifi in permanenta deschise. Butonat …. pai orele de usage is butonarea. Si nu am sesizat diferente mari inainte si dupa JB

 • Sebastian Nitu

  Pe 5.1, Beta 3 si nu mai am probleme nici cu semnalul nici cu bateria.

 • tweak’ul iso 5 battery fix ,este o mare porcarie,parerea mea! ieri l.am instalat,am utilizat telefonul intens,dar am observat o scadere prea rapida de al 40 si ceva% la 20,dupa un respring…deja nu mai exista in telefonul meu,inca astept pareri care sa ma contrazica,sa ne spuna si zaone parerea lui ca il are instalat 😉