Sute de iPhone-uri, tablete iPad cu ecrane de 7 inch si iPod-uri false au fost confiscate in New York

3

  Nu cred ca mai mira pe cineva faptul ca iDevice-urile sunt contrafacute in diverse tari de pe glob insa cativa politisti din New York au descoperit un magazin in care se aflau sute de iDevice-uri care asteptau sa fie vandute pe strazile celebrului oras. Vorbim despre clone ale iPhone/iPod-urilor si ale tabletei iPad, clone care desi seamana in anumite aspecte cu dispozitivele reale sunt totusi atat de diferite ca si functionalitate. Politistii care au confiscat dispozitivele sustin ca iPhone-urile aveau ecranele mai mici, butoanele pareau inghesuite in carcasa, aplicatiile nu functionau corect iar tabletele iPad pareau sa aiba ecrane de dimensiunea celui disponibil in Kindle Fire.

Immediately, you know it’s not a real phone. The screen’s smaller. The buttons don’t fit right. It was more of a box. It didn’t feel as sturdy. You would touch an app, and it would come up. It had a calendar app. It was blurry, but it came up. If you walked in and said, ‘I want a 32-gigabyte white iPhone,’ they had it. The iPad was the size of a Kindle screen.

  In total politistii din New York au confiscat: 436 de terminale iPhone, 21 de tablete iPad si 128 de iPod-uri, deci 585 de iDevice-uri contrafacute care urmau sa fie vandute la preturi de nimic. Un iPhone costa in jur de 150$ si venea intr-un ambalaj aproape identic cu cel facut de catre compania Apple insa partea cea mai proasta este ca americanii care cumparau produsele se duceau cu ele la magazinele Apple cand se stricau su constatau ca ele nu pot fi reparate deoarece nu au fost produse de compania din Cupertino.

Bernie Minoso, a manager at the store Tekserve, worked at Apple’s Fifth Avenue store for more than five years, and had to face many unhappy owners — up to five a day — right after a new product was released. Their new devices would not communicate with the iTunes store.

“We started seeing this nearly perfect iPod with a different operating system inside,” Mr. Minoso said. “We said, ‘We cannot service this.’ ” But he said he had not seen a fake in years and marveled at the size of the seizure just five blocks from his store.

  Pentru politia din New York stocul de produse contrafacute a fost catalogat drept unul dintre cele mai mari confiscate vreodata pentru ca au fost gasite si cateva mii de casti Beats by Dre plus multe multe alte produse. Din pacate acest gen de afaceri incep sa devina din ce in ce mai populare iar problema este ca oamenii sunt inselati cumparand dispozitive contrafacute crezand ca sunt reale.