iDevice.ro mini review: iPad 2 vs iPad 3 – greutate, design si cum le deosebiti

iPad comp

  Stiti deja cu totii ca noua tableta iPad 3 a companiei Apple are un design extrem de asemanator cu cel al tabletei iPad 2 iar un utilizator care vede dispozitivele pentru prima oara nu ar putea sa le deosebeasca prea usor. Noua tableta este cu 0.6 mm mai groasa si cu 50 de grame mai grea decat iPad 2 insa in ceea ce priveste design-ul observam diferente minore atat in constructia carcasei cat si in constructia partii frontale. Pentru inceput imaginea de mai sus releva schimbarea de design care poate fi cel mai usor descoperita si ea are legatura cu modului camerei montate in produs. Tableta iPad 3 are o camera mai mare decat tableta iPad 2 si pe langa Retina Display acesta este principalul factor pe care trebuie sa il aveti in vedere atunci cand cumparati tableta din afara unui magazin. Camera mai mare va da siguranta ca achizitionati o tableta iPad 3 si daca sunteti capabili sa recunoasteti si Retina Display-ul atunci nu aveti cum sa fiti pacaliti.

iPad comp1

  Lasand camera la o parte trecem la carcasa tabletei deorece iPad 3 are o carcasa cu margini usor mai curbate decat tableta iPad 2 si daca nu v-ati dat inca seama, tableta iPad 3 nu este cea plasata deasupra. Modificarea facuta carcasei este atat de subtila incat fara o verificare atenta nu o veti putea observa si intentia companiei Apple a fost de a mentine designul cat se poate de apropiat de cel al iPad 2 desi in noul produs se gasesc componente interne mai mari. Cam atat despre design, nu vorbim despre o modificare importanta, nu o veti remarca foarte usor si puteti sa considerati ca ea nici macar nu exista pentru ca de la distanta nimeni nu isi va da seama daca aveti iPad 2 sau iPad 3. Desi la o inspectie preliminara diferenta de grosime dintre iPad 2 si iPad 3 nu poate fi distinsa, cred ca imaginea de mai jos va prezinta cat se poate de clar cat de nesemnificativa este diferenta de 0.6mm dintre tablete.

iPad comp5

iPad comp4

  Mergand mai departe cu modificarile va spun ca desi tableta este cu 50 de grame mai grea si unii se plang ca aceasta diferenta se simte, in realitate nu o veti simti nici daca folositi tableta cateva ore incontinuu. 50 de grame reprezinta aproape 10% din greutatea totala a tabletei insa daca sunteti obisnuiti deja cu iPad 2 veti face trecerea foarte usor la iPad 3 fara a simti ca ea exista. Greutatea suplimentara poate fi atribuita bateriei mai mari si chiar daca ea s-ar fi resimtit atat de tare precum spun unii eu tot as fi considerat ca ea merita trecuta cu vederea.

  In concluzie, tableta iPad 3 este o tableta iPad 2 cu doar 0.6mm mai groasa si cu 50g mai grea insa sansele ca voi sa sesizat diferenta sunt foarte mici, mai ales daca nu aveti o tableta iPad 2 in casa pentru a putea face o comparatie.