Tutorial: Untethered jailbreak si unlock pe iOS 5.1.1 pentru iPhone, iPad si iPod Touch cu PwnageTool 5.1.1(Mac)

 In cursul acestei zile Dev Team a lansat un nou program cu ajutorul caruia putem face untethered jailbreak pentru iOS 5.1.1 si el se numeste Pwnagetool 5.1.1. Noua versiune a programului functioneaza numai cu iDevice-urile lansate inaintea tabletei iPad 2 deoarece acestea sunt vulnerabile in fata exploit-ului din limera1, deci daca aveti iPad 2, iPhone 4S sau iPad 3 nu urmati acest tutorial. Folosind ultrasn0w 1.2.7 puteti decoda baseband-urile listate mai jos, insa Pwnagetool va permite sa pastrati baseband-ul intact pe iPhone 4 si sa folositi o cartela Gevey.

  Daca aveti decodare facuta cu SAM, atunci acest tutorial ar trebui sa va ajute.

PwnageTool 5.1.1 functioneaza doar pe Mac OS X si este compatibila cu urmatoarele dispozitive :

  • iPhone3GS;
  • iPhone4;
  • iPod touch 3G;
  • iPod touch 4G;
  • iPad 1.
  • Apple TV 2G

ultrasn0w 1.2.7 face unlock pentru urmatoarele baseband-uri :

  • 01.59.00
  • 04.26.08
  • 05.11.07
  • 05.12.01
  • 05.13.04
  • 06.15.00

   Gevey 3G functioneaza cu orice baseband al iPhone 4 mai mic sau egal cu versiunea 04.10.01.

  Nu conteaza ce bootrom sau baseband au dispozitivele voastre, veti putea folosi custom ipsw-ul facut cu PwnageTool 5.1.1. Daca terminalul vostru nu este jailbroken deja atunci introduceti-l in Pwned DFU Mode cu redsn0w inainte de a face restore la custom ipsw-ul facut dupa acest tutorial.

Pasul 1

Descarcati iOS 5.1.1 pentru terminalul vostru de aici.

Cel mai bine este sa downloadati firmware-ul cu Firefox pentru ca alte download managere il vor dezarhiva, dar daca ati extras folosind orice altceva decat Firefox si firmware-ul are extensia zip in loc de ipsw, atunci trebuie doar sa schimbati extensia din zip in ipsw.

PwnageTool 5.1.1 poate fi descarcata de aici.

Pasul 2

Montati imaginea cu PwnageTool, conectati telefonul la Mac OSX si deschideti aplicatia.

19335

Veti primi un mesaj de avertizare, apasati OK pentru a continua.

Pasul 3

Selectati modul expert din bara de meniu.

19338

Pasul 4

Selectati varianta de iPhone pentru care faceti ipsw-ul.

Pasul 5

Apasati continue si veti fi rugati sa cautati in calculator locatia unde ati downloadat firmware-ul Apple. Apasati butonul browse si mergeti in directorul cu pricina. Exista posiblitatea ca firmware-ul sa fie gasit automat daca copiati aplicatia in folderul in care ati downloadat firmware-ul.

Alegeti firmware-ul, apoi apasati continue.

Pasul 6


Veti ajunge in fata unui meniu cu 4 optiuni care va dau posibilitatea sa customizati firmware-ul . Optiunea General va poarta prin toate optiunile secundare ale PwnageTool deci alegeti General si apasati butonul albastru pentru a continua.

Acum veti avea in fata meniul care va permite sa selectati intre a activa telefonul automat prin acest custom ipsw fie pentru a permite telefonului sa faca update de baseband. Daca NU aveti cartela operatorului de telefonie pentru a face activarea atunci lasati bifata optiunea “Activate the phone”. Pe langa asta exista pentru utilizatorii de iPhone 3G o serie de optiuni precum: activarea multitasking-ului; activarea wallpaper-ului din homescreen si a procentajului pentru indicarea nivelului bateriei.

Optiunea packages settings va da posibilitatea de a selecta fisiere .deb pentru a fi instalate automat in procesul de restore. Dati click pe tab-ul Download packages, dati dublu click pe aplicatiile dorite pentru a le downloada, apoi selectati ce ati downloadat si apasati butonul albastru pentru a continua.

19349

Veti fi adusi in fata unei ferestre unde va vor aparea doar aplicatiile selectate, apasati butonul albastru pentru a continua.

19350

Veti ajunge acum la meniul pentru instalarea package-urilor, lasati bifat Cydia si apasati butonul albastru pentru a continua.

19351

Optiunea Custom Logos Settings va da posibilitatea de a schimba boot logo-urile. Apasati browse pentru a alege imaginile din calculatorul vostra insa nu trebuie sa fie mai mari de 320×480 si sa fie fisiere .png.

19352

Apasati butonul albastru pentru a continua.

Pasul 7

Veti ajunge in pagina initiala de optuni. Pentru a incepe procesul apasati butonul build apoi butonul albastru pentru a continua.

Pasul 8

Vi se va cere sa alegeti locatia unde va fi salvat custom ipsw-ul, alageti-o ,apasati si apasati save pentru a incepe procesul. Procesul poate dura pana la 10 minute sau mai mult, depinde de calculatorul dumneavoastra.

19358

Vi se va cere sa introduceri useri si parola de sistem, pe care trebuie sa le specificati pentru a continua procesul.

Veti primi un mesaj de avertizare in care veti fi intrebati daca iPhone-ul a mai fost jailbreak-uit vreodata. Cel mai bine e sa apasati No daca nu stiti sau nu sunteti siguri de raspuns.

16236

Pasul 9

Dupa ce PwnageTool termina de creeat custom ipsw-ul, va va solicita sa inchideti telefonul. ATENTIE acest pas este necesar! Trebuie sa aveti telefonul conectat la calculator pentru a continua procesul. Nu incercati sa introduceti terminalul in DFU Mode de pe VMWare pentru ca nu va functiona.

19362

Pasul 10

Daca introduceti telefonul in DFU Mode faceti-o DOAR urmand instructiunile dinPwnageTool, in rest folositi Recovery Mode pentru restore.

19363

Daca procesul nu va reuseste, veti fi intampinat de un mesaj asemanator cu cel de mai jos, ceea ce trebuie sa faceti acum este sa apasati Yes, scoateti cablul USB din telefon, inchideti-l, redeschideti-l, conectati-l din nou la USB si pregatiti-va sa refaceti procesul.

16239

Daca veti reusi sa introduceti telefonul in DFU Mode va va aparea un mesaj de genul acesta:

19366

Daca aveti iTunes deschis va va afisa mesajul urmator. Daca nu ati deschis inca iTunes, puteti sa o faceti.

19368

Pasul 11

Apasati simultan Alt/Option pentru a selecta custom ipsw-ul creat si pentru a incepe procesul de restore.

19369

Daca ati urmarit pasii cu atentie atunci acum ar trebui sa aveti un telefon jailbroken si decodat pe iOS 5.1.1.

Pasul 12

Acum sa facem unlock folosind ultrasn0w 1.2.7. Deschideti Cydia pe iDevice-ul vostru si apasati pe butonul Search din partea de jos a aplicatiei.

Tastati in casuta de cautare cuvantul ultrasn0w si ar trebui sa va apar pe ecran pachetul ultrasn0w. Apasati pe ultrasn0w, apoi apasati in partea dreapta sus Install apoi Confirm si ultrasn0w va fi instalat. Dupa instalare resetati terminalul si cand va porni va fi gata decodat.

36 COMENTARII

  1. zaone am introdus un gevey sim intr un iPhone 4 baseband 4.12.01 si l-a decodat … cum se explica?! Stiam ca 4.12.01 e nedecodabil .

  2. fratilor vreau sa fac si eu jailbreak pe un 4s , dar sok si groaza atatea variantee.Multumim lui Zaone ptr ele .Va rog sa-mi recomandati un program , versiune.Multumesc

  3. @DRAGOS poti face numai cu Absinthe pe Windows, dar daca nu vrei sa faci update la baseband faci un custom ipsw cu snowbreeze si faci jailbreak cu.ipsw-ul facut de snowbreeze nu cu un .ipsw normal ca acela face automat upgrade la baseband!

  4. Daca dupa ce creez custom ipsw-ul nu introduc mobilul in DFU mode si las asta pentru mai tarziu, adica sa fac restore din windows, este vreo problema?
    din cate imi amintesc, ca nu am mai updatat demult ios-ul,, aveam custom ipsw cu pwnage tools, si in windows doar puneam telefonul in recovery mode, din itunes shift+recovery cautam custom ipsw-ul si restul mergea singur…la sfarsit instalam ultrasnow-ul si aplicatiile utile si gata…

  5. ok am inteles, vad ca redsnow are obtiunea asta de a introduce in pwned DFU…trebuie sa-l pun in pwned dfu apoi sa-i fac restore cu un cstom ipsw…e corect nu? nu gresesc…?
    vad ca itunes verifica ios-ul cu serverul…cauzeaza cu ceva sau doar verifica integritatea?
    multumesc!

  6. eu am creat custom ipsw cu vmware virtual machine…am creat ipsw-ul, l-am salvat, apoi am revenit in windows unde am pus iphoneul in pwned DFU cu redsnow…apoi am facut restore cu itunes cu internetul conectat, totul a mers din prima incercare…

  7. Salut,
    Am si eu un iphone 4 la care incerc sa fac jailbreak la 5.1.1 cu pwnage tool, numai ca dupa ce-l bag in DFU si ii dau restore cu custom firmware-ul facut primesc eroare “the iphone could not be restored 1600”.
    Ce trebuie sa fac sa scap de eroarea asta?
    Mersi,

  8. da am folosit si am sters din fisierul hosts.
    doar asta a mai ramas

    127.0.0.1 localhost
    255.255.255.255 broadcasthost
    ::1 localhost
    fe80::1%lo0 localhost
    127.0.0.1 pd6.blist.parallels.com
    127.0.0.1 pd7.blist.parallels.com
    127.0.0.1 pdfm7.blist.parallels.com
    127.0.0.1 registration.parallels.com
    127.0.0.1 parallels.com
    127.0.0.1 update.parallels.com

  9. Salut, vreau sa fac unlock pentru iphone 4 baseband 04.12.01 ios 5.1.1 codat pe vodafone irlanda, care ar fi solutiile? mersi anticipat.

  10. Zaone scz de off topic. Am un iPhone 3GS ios 5.1.1 si am pe ecran eroarea : charging is not supported with this accessory dar telefonul cand il bag la incarcat dispare eroarea si apare bateria…cum pot scapa de eroare.

  11. Dap. Am folosit si original. Dar eroarea apare cand nu e la incarcat…si nu stiu cum sa dispara…apare in loc de wallpaper in lockscreen