Cosmote lanseaza abonamentele FREE cu INTERNET NELIMITAT si readuce Romania in era dial-up a anilor 2000 – UPDATE

  In cursul acestei zile Cosmote Romania urmeaza sa prezinte o serie noua de abonamente cu INTERNET NELIMITAT. Abonamentele au denumirea FREE si ea are cel mai probabil la baza faptul ca utilizatorii vor avea INTERNET NELIMITAT pe toata durata utilizarii lor. In aceasta pagina gasiti noua oferta a celor de la Cosmote si desi preturile sunt mici, iar ofertele cu minute/sms-uri nelimitate trebuie laudate, eu ma voi rezuma la a critica exact ceea ce merita criticat, adica oferta foarte proasta pentru internetul mobil.

  Clientii Cosmote stiu deja ca reteaua operatorului lor nu poate fi catalogata ca fiind una dintre cele mai bune din Romania si strict pe partea de internet am auzit destule povesti despre viteze mici, lipsa de semnal in cladiri sau in metrou, lipsa de semnal in afara multor localitati si povestea continua. Cosmote Romania se lauda cu o retea nationala 4G si viteze de pana la 75 Mbps, insa problema lor este ca ofera optiuni de internet atat de proaste incat nu te poti bucura de mai nimic. Daca va uitati la abonamentele de mai jos, veti vedea ca la Cosmote ti se spune ca ti se ofera INTERNET NELIMITAT, insa nu ti se spune ca te poti bucura de el la viteze normale pentru putin timp in care consumi traficul extrem de mic inclus in abonamentele mici, dupa care viteza scade la 32kbps.

  Da, 32 kbps, adica mai putin decat viteza cu care navigam pe internet in anul 2000, cand utilizam un model dial-up si reteaua XNET. Da, 32 kbps inseamna o viteza de 4 KB/secunda pentru navigare pe internet, iar asta inseamna ca o actualizare facuta in aplicatia Facebook va va ocupa cateva minute bune din viata. La vitezele de genul asta puteti sa renunteti linistiti la a incarca email-uri cu poze ori documente sau pagini web pentru ca e pur si simplu extrem de greu de facut. Ca sa fiu sincer nu stiu cine de la Cosmote a avut ideea geniala de a readuce Romania in anul 2000, insa sper ca pentru ei sa existe o recompensa pe masura.

  Desi in cazul abonamentelor mai scumpe viteza creste la 64 kbps, adica 8 KB/s, ea este totusi injumatatita fata de ceea ce ofera Orange sau Vodafone si nu inteleg de ce la Cosmote exista incapatanarea de a oferi mai putin decat altii. Inteleg ca lumea priveste Cosmote ca o retea low cost, insa traim intr-o era a internetului, a informatiei si imi pare foarte rau sa vad ca la Cosmote se doreste un regres, o revenire intr-o perioada in care asteptai 20 de minute pentru a descarca o melodie de pe internet, sa nu mai vorbim acum de incarcarea unui clip video cu 4 KB/secunda.

  Multumim Cosmote pentru revolutie.

UPDATE: Iata si raspunsul Cosmote Romania cu privire la acest articol.

Fiecare din abonamentele COSMOTE Free include un volum de trafic de date recomandat, ce poate fi consumat cu o viteza de transfer diferita, in functie de tipul abonamentului ales.

Dupa consumarea traficului recomandat, accesul la internet NU este restrictionat, traficul aditional NU se taxeaza, iar clientii nu vor avea surpriza unei facturi foarte mari la sfarsitul lunii. Viteza de transfer va scadea, astfel clientii avand acces nelimitat la internet.

Am ales aceasta varianta pentru ca dorim sa oferim clientilor nostri cea mai avantajoasa, sigura si simpla experienta. Scaderea vitezei de transfer aplicata pentru traficul de date aditional este cea mai sigura metoda de a preveni surpriza facturilor cu valori crescute ca urmare a taxarii traficului aditional.

Vitezele de transfer de pana la 32 si respectiv 64 kbps ofera clientilor posibilitatea utilizarii internetului la nevoie, atunci cand au de trimis un email sau un mesaj pe retelele de socializare, sau de cautat rapid o informatie. Si pentru ca nu am dorit sa excludem pe nimeni, consumatorii cu nevoi mari de date pe telefonul mobil au posibilitatea activarii uneia din noile extraoptiuni Connect Mobile Free, care ofera pana la 4GB extra-trafic, inainte de aplicarea limitarii de viteza. Iar daca, uneori, dupa activarea unei optiuni Connect Mobile Free, exista inca nevoi de trafic la viteza maxima, clientul poate activa extraoptiunea Connect Extra+, care aduce cu fiecare activare cate un extra GB de trafic la viteza initiala.

60 COMENTARII

  1. E Incredibil cum o tara care e in top 3 la vitezele de internet broadband are viteze
    atat de slabe la operatorii de telefonie mobila.

  2. Nu vreau sa fac reclama, dar mulțumesc lui Dumnezeu ca sunt pe Orange. E cea mai buna rețea națională în ceea ce privește calitatea serviciilor oferite clienților și traficul de date. E adevărat… Calitatea se plătește! Dar internetul e ceea ce trebuie sa fie…

  3. Eu m am mutat de la eu k nu prea aveam semnal si primeam prea multe SMS-uri cu diferite reclame si concursuri . Din Decembrie mi am luat un iph 5 de la orange cu abonament si sunt super multumit .

  4. In primul rand calitatea convorbirilor e groaznica iar angajatii relatii cu clientii sunt muci. am sunat odata sa reclam ca nu am semnal intr-o anumita zona (pe strada nu in casa) si operatorul mi-a spus exact asa “aveti probleme in acea zona deoarece exista o denivelare a solului” . M-a bufnit rasul. Dupa 2 zile si-a revenit dar ca idee….cum sa-mi zica asa ceva. Poate sa-mi dea Cosmote….orice. Nelimitat oriunde orice oricand…sunt la pamant. Convorbiri intrerupte si o gramada de chestii nasoale.

  5. Am avut o cartela Cosmote. Am facut plata on-line pentru a o reincarca…pe scurt: bani luati din cont, credit pe cartela ciuciu…

    Am facut plangere, dupa plangere….am primit dupa 2 luni un raspuns sec: Cartela functioneaza OK. Desi eu nu imi primisem creditul…

    Am ramas cu paguba (nu era vorba de o suma colosala, insa nu despre asta era vorba)…

    Cosmote, compania care primeste bani si nu livreaza produsele si serviciile platite de catre clienti.

    Zici Cosmote si tragi apa!

  6. Salut. Nu stiu de ce sunteti atat de carcotasi…absolut toate retelele din tara noastra intimpina aceleasi probleme, vorbesc in cunostinta de cauza pt ca detin un telefon mobil din 1996 si m-am perindat prin absolut toate retelele! De 4 ani detin un abonament la Cosmote si vreau sa va spun ca sunt multumit de pachetul de date care-l ofera, se putea si mai bine, e adevarat, insa am testat toate retelele !! Toate au probleme cu semnalul, toate au in componenta Serviciului Relatii cu Clientii cioate …asa ca…nu mai ridicati in slavi orange, vodafone, cosmote…sunt o apa si un pamant !

  7. @zaone nu iti fac cinste articolele astea sa stii. Tu esti un baiat de treaba care munceste foarte mult si cu placere dar ai momente cand dai cu mucii in fasole rau de tot. E evident ca articolul asta e părtinitor si scris “la comandă” .

  8. @Cristi: Ia zi-mi de unde stii tu ca e scris la comanda? Vreau o dovada, ca sa nu mancam stii tu ce fara rost. E purul adevar, in 2013 dai 32 kbps pe secunda, e penibil pentru o retea atat de mare. Comentariile celorlalti de aici demonstreaza lucrul asta. Daca lucrezi in industrie stii ca nu se plateste la bloggeri pentru chestii de genul asta, se plateste la ziare.

  9. @zaone nu spuneam ca ai fost neaparat platit ca sa il scrii, in ideea asta am pus si ghilimelele (“la comanda”) . Stiind ca ai o afinitate destul de mare cu cei de la orange e “normal” cate un articol de genul asta la adresa concurentei, face bine pe termen lung(un smartphone la proba, o acreditare prin usa sau mai stiu eu ce)
    Revenind la principala problema, diferenta intre 32 si 128 kbps e nesimnificativa avand in vedere necesitatile vremurilor. Nu cred ca schimba viata nimănui, tot aia e daca vrei sa vezi un video pe YouTube sau o poza la rezoluzie mare
    P.S.: nu lucrez in domeniu

  10. Prefer un abonament de 31 de euro la cosmote in care am inclus si 1.5 gb net fara nici o restrictie, decat sa ma duc la vodafone de exemplu, unde nici macar skype nu poti folosi pe 3g.
    In plus, dupa ce termini netul din abonament, taxarea o fac la mb si e ceva infim gen 0,002 euro/mb. intr-adevar, din punct de vedere al calitatii retelei, orange ar fi cei mai tari, dar in rest…

  11. Partea ca au scris “nelimitat” acolo in dreptul internetului e penibila, dar daca stai sa compari oferta per ansamblu cu tot cu minute si sms o sa vezi ca nu mai suna chiar asa de rau. adica min+sms+net la 8.8 nu ti se pare ok?

  12. Cristi( chiar nu vroiam sa intru in polemica) dar diferenta e f mare chiar daca nu pare ! I ti spun din experienta , e ca si 2 G . Probeaza si ai sa vezi daca poti ! Va dau un singur ex : ascultarea unui post de radio( cu32 sau24kb) pe 32 kb e aproape imposibila in schimb pe 128kb zboara. Si poze pe whatapp etc. eu as prefera sa am 500kb sau 1 mega tot timpul sau chiar 256kb decat nu stiu cati mega 4 zile pe luna si pa dupa !

  13. @Alex: Exceptand internetul oferta e foarte ok, dar ce este pentru internet, nu. Am si spus in articol ca oferta in sine, exceptand internetul, este de laudat.

  14. eu am abonament de 31 euro la cosmote si am inclusi 1,5 gb net nerestrictionat in nici un fel, pai daca ma duc la vodafone, aia nu ma lasa nici pe skype pe 3g-ul lor minunat.

  15. si am avut de ales intre orange si cosmote. orange intr-adevar are reteaua mai buna, dar eu iesind foarte rar din oras nu simt vreo diferenta la viteza. m-am dus la cosmote pentru ca mi-am luat telefonul mai ieftin, si neverlocked.

  16. Cea mai praf oferta existenta pe piata. Cred ca numai niste genii puteau sa scoata o asa oferta. Numai un tampit poate accepta sa plateasca 8 euro pe luna pentru 100 de mb, pt ca netul la 32 kb e absolut inutil. Rusine Cosmote, v-ati facut de rahat cu oferta asta. Scuzati limbajul dur, dar efectiv m-am enervat!

  17. Am ras copios!!! Aloooo! Cosmoteeeeuuu!!!
    Un iphone la viteza de 124 kbs incarca o pagina web in aprox 2 minute. Abia astept minunatul abonament cu 32 kbs. Acum fug la un aprozar cosmote!!! Bravo baieti! Tineti-o tot asa!!!

  18. :)))) cica primii o 100 de MB … ti-ai luat abonamentul, te uiti la jumate de clip pe youtube, si uitindu-te de duci la ei si mai cumperi o cartela cu acelasi abonamet ca sa poti vedea si cealalta jumate :)))) si dupa asta poti sa dezactivezi 3G’ul ca ia din baterie , hahaha

  19. Eu mi-am luat teapa cam la fel cu orange. Abonament cu net nelimitat si toate bune, viteza de 22 mbps dar chestia e ca dupa 1GB de date viteza imi scade la 124 kbps. Scria foarte mic in contract chestia asta si agentul orange era foarte bun voitor. Asta e, greseala mea, dar astia cu 4 kb/s e mai mult decat ridicol, poi prin anii 90 existau viteze de 60 kb/s dar 4? RUSINE!

  20. Singura oferta buna este cea de 31 de euro, in rest.. jalnic, strigator la cer. La 8 euro doar 100 mb? La 15 euro doar 250 mb? Lasand la o parte minutele.

  21. Chestia cu telefoanele codate de la Orange sau Vodafone, e nasoala ca nu ti le poti debloca decat dupa ce termini cu abonamentul….
    Si apoi,practic Cosmoteu iti da netul mocca (prost ce-i drept) da’ macar intri pe FB si cum toate site-urile sunt aproape toate optimizate pt. telefoanele mobile…pentru mine este ok.
    Si, daca nu esti multumit, bagi mana in buzunar si iti iei o cartela de Orange…calitatea costa.

  22. Din pacate lucrez la un partener Cosmote, si din fericire folosesc un abonament Cosmote de 6 ani. Maine imi voi prelungi contractul, pentru ca de ce…in primul rand o sa platesc 136 lei pe luna, in care am nelimitat oriunde vreau eu sa sun sau sa dau mesaje, in afara de international mobil, si o sa am 1 Gb de internet, la viteza 4G pana la 75 Mbps, si culmea, Cosmote are 4G in Cluj… Atata va alertati ca vaiii, viteze de 32 kbps, la un modem de internet mobil la scade viteza la 128 kbps, si mai cu chin putin deschizi o pagina de fb in 20-30 de sec pe laptop! Asa ca sunt sigur ca dupa ce termin 1 Gb de internet (desi mi se pare destul pt o luna), o sa fie in stare iPhone-ul meu sa mai incarce o pagina de internet sau un mail la 64 kbps. Internetul asta nelimitat e oferit pentru a nu se mai face cost suplimentar in cazul terminarii traficului de date inclus. Dar voi nu vedeti partea buna…

  23. @Alex: Cam putin net la 136 de lei. Chestia cu 4G e frectie la picior de lemn, e un moft, vitezele de 10 – 20 Mbps de pe H+ sunt mega suficiente pentru orice, dar noi fiind oameni cu mofturi vrem mai mult si toti operatorii mizeaza pe chestia asta, da toti.

  24. Putin? Sa luam ofertele celorlalti operatori: Vodafone: RED 29, 500+250 Mb, dupa care pe cost. Orange: Tigru 30, 500+500 Mb bonus, dupa care…cost bineinteles. Sunt mai ieftine intr-adevar cu 2 euro, respectiv 1…tot nu vad dezavantajul. Si sa vorbesti nelimitat si 10 Gb de net si la 4G, si cu 50 de lei, o sa fie in vreo 4-5 ani 😉

  25. Am un abonament de 6 ani de zile la Cosmote, cam pe la inceputurile lor, cand nu aveau magazinele proprii si vindeau telefoane si faceau abonamente la sediile Romtelecom. Anul trecut in Noiembrie mi-am luat iPhone 5 la abonament de 28 euro, aveam 1gb trafic de net, dar spre surprinderea mea, nu puteam folosi intenetul cum trebuie..in ce sens: ca sa se incarce o pagina web pe safari, nu o aplicatie pentru un anumit site, gen Facebook sau mai stiu eu ce, imi lua ~ 2-3 minute doar ca sa vad prima pagina..am trimis mailuri, am facut reclamatii peste reclamatii, am schimbat 3 cartele, crezand ca este de la cartela, am vadut telefonul, si mi-am luat un S3, dar si pe el la fel, se misca prost netul..intre timp am renuntat sa folosesc Cosmote si am trecut la Vodafone. Am abonamentul Red 45, 2gb trafic de net si ce-i drept, merge brici netul, nu am probleme si am si 4g. Deci, in concluzie, cei de la Cosmote sunt buni la oferte, dar slabi la calitatea serviciilor oferite..Decat sa-mi iau abonament de 31 euro nelimitat cu 500mb trafic, mai bine mai pun 13 euro si am 2gb trafic de net inclusiv net in roamning.

  26. Alex, te contrazic cu costul la Orange dupa terminarea traficului. Eu am abonament la Orange si dupa terminarea traficului imi scade viteza dar nu imi face cost suplimentar.

  27. Salutare!
    Voi inca nu ati invatat ca cel mai bun net e cel de pe cartela prepay? Am cu 8 euro 1 GB la viteza maxima admisa 3G. Daca mai am nevoie mai cumpar. dar sa dau 31 de euro pe luna …. e absurd

  28. La orange cele mai multe abonamente iti dau un volum de date la viteza 3G sau 4G dupa care viteza scade, dar nu ai costuri suplimentare. Eu am un Pantera31 si am 1,5 GB la 4G (unde au 4g) si la 3G restul acoperirii. Si merge si Skype, si facetime, si totul. Si unde au 4G …apai merge excelent!!

    Dar sa revin la ce aveam de la Xnet…… ma scuzati.

  29. Ma vad nevoit sa revin cu inf…daca ai net de la rds pe fix beneficiezi de net mobil pana la 5gb si viteze de pana la 7,2 mb cu 1-2 euro cam asa ceva..varianta asta nu e buna?.Ce spuneti?

  30. @Alex cu poza de profil si fundal alb, prea esti tu indignat de articolu’ asta, nu te-a pus cumva cosmoteu sa scrii pe site-uri pe aici?

  31. @Alex: E vorba de 32/64 kbps vs 128. Mai mult decat atat, promoveaza agresiv INTERNET NELIMITAT in oferta, deis ofera trafic putin si reduc viteza la ceva infim, asta e problema. La 128 kbps mai misca el cumva, foarte prost, dar mai misca. La 32 e inutilizabil.

  32. problema la ei e ca partea cu internet de limitat e un marketing destul de tampit …. adiac e nelimitat dar de fapt nu il poti folosi …. chiar ei zic ca ai ales asta ca sa nu ai costuri suplimentare ….deci e reclama mincinoasa …. daca vroiau sa nu faci costuri dupa ce depasesti traficul incclus iti taiau internetul direct si rezolvau problema

  33. @47.MrUnivers: Da, asa este. Pe langa stick-ul USB cu U-SIM, iti poti lua, gratuit, sim de voce si date, 3G only, iar netul este la fel. Eu le folosesc pe ambele de cand au aparut.
    Ce spui tu cu 1, 2 euro – este un alt tip de abonament mobil, separat de cel care vine gratuit, impreuna cu netul fix. Pus ca exista si cartele prepay, iar pentru 4 euro + TVA – beneficiezi tot de 5GB net la maxim 7,2.

  34. am avut si voda si cosmote…ca si servicii si retea sunt mult inferiori celor de la orange, fara suparare, este o parere personala. Eu folosesc in prezent un abonament colibri mix de la orange si cu 14 euro am net pe telefon si pe tableta,3 giga la viteza 3G si apoi scade la 128, dar nu platesc nimic in plus.

  35. 3.99 euro 500mb vodafone catela prepay , o am de cand lumea iar cosmote o sa gasesca destui sa pacaleasca mai ales cu denumirea aleasa pentru ca romanul nu e obisnuit sa citeasca , gen ( daca tu zici asa e )

  36. Praf in ochi, auzi tu internet nelimitat dar îți da doar câțiva MB de trafic la o viteza ok după aia îți da viteza la net ca in ani ’80 :))
    Oferte Made in România

  37. Cosmote este o retea batjocura! Nu te poti numi retea nationala atunci cand unui abonat, care pleaca din bucuresti pana la sibiu, ii se opresc convorbirile din 5 in 5 minute pe drum, de internet nu mai vorbesc. Reteaua e facuta din bucati, relee second hand pe diferite frecvente de operare, de aici si toate pierderile de semnal si iesirile din convorbiri. Pretentii de retea premium, servicii low cost… un fel de parizer la oferta in kaufland la 5,99 lei… scrie ca e parizer, dar gustul te trimite catre altceva :))

  38. Cosmote e foarte spendabil fatza de strainatate cu viteza Aici dupa 300ce ii termini in max 10 zile trebe sa platesti10 € pt 1 G altfel esti la carutza cu boi

  39. Internetul mobil in Romania e foarte foarte slab,am avut si Zapp,si Cosmote ,Vodafone si Orange.Toti sunt o apa si-un pamant.La banii pe care-i platim pe abonamente ar trebui sa pretindem mai mult.Noi suntem de vina pentru ca acceptam orice.Fiti mai pretentiosi dragilor.Impuneti-va si refuzati oferte neavantajoase.Nu platiti bani doar de dragul de a avea internet cu 4 kb/sec.

  40. cantitatea maxima de date intr-o luna nu poate depasi 2.47GB + 0.23GB =2.7GB pentru 15euro/luna.
    La o pondere de 10% upload rezulta in 2.4GB trafic util sau download.
    Problema este ca aplicatiile de streaming sunt excluse ceea ce inseamna ca “oferta” este inutila din perspectiva din consumator in sec XXI plasat in tara UE.
    Navigatie AGPS ioc. Browsing richmedia exclus.
    Caut solutii sa ma pliez pe oferta lor si nu reusesc. Galaxy Note-ul meu ajutat de goagal nu mai gaseste niciunde pagini pe net scriptate html 1 cu exceptia serverelor ftp anonime…? Ma poate ajuta vreunul dintre inteligentii din departamentul de marketing al Cosmote sa ma pliez pe oferta?
    Niste ratati!
    .