Apple se pregateste de vanzari record iarna aceasta

Apple vanzari record iarna

  Apple a intrat de aproape doua luni de zile in cel mai profitabil trimestru fiscal al fiecarui an al sau si pentru aceste trei luni de zile analistii au asteptari extrem de mari de la compania americana, unul dintre ei publicand in cursul noptii trecute estimarile sale privind vanzarile pe care ar urma sa le inregistreze compania. Dupa cum puteti vedea deja din imaginea de mai sus, analistul estimeaza ca in Q4 2014 compania Apple ar urma sa vanda nu mai putin de 71.5 milioane de terminale iPhone, el prezentand si estimari de vanzari pentru fiecare model de terminal in parte.

Strong iPhone shipments in 4Q14. We forecast overall iPhone shipments will surge 82% QoQ to 71.5mn units in 4Q14, given robust demand for iPhone 6 and iPhone 6 Plus. The iPhone 6 Plus supply shortage implies not only robust demand, but also confirms our concerns regarding constraints within the supply chain. We believe 4Q14 iPhone shipments will be stronger if supply chain constraints are eased.

Apple se pregateste de vanzari record in 2014

  In baza acestor estimari, iPhone 6 ar urma sa reprezinte 41.6 milioane de unitati din total, iPhone 6 Plus 15.1 milioane de unitati din total, iPhone 5S 8.8 milioane de unitati din total, iPhone 5C 4.3 milioane de unitati din total si iPhone 1.6 milioane de unitati din total. Dupa cum era de asteptat, iPhone 6 va fi vedeta acestor sarbatori de iarna si conform estimarilor terminalul ar urma sa genereze singur vanzari la fel de mari cat toata linia de terminale iPhone in Q3 2014, iar aceasta va fi o adevarata realizare pentru cei din Cupertino din toate punctele de vedere.

  Aceste vanzari record pntru Q4 2014 vor fi urmate de alte vanzari record, dar de aceasta data pentru un trimestru Q1, cel din 2015 urmand a aduce companiei Apple vanzari totale de 49.4 milioane de terminale iPhone, iPhone 6 ramanand in continuare vedeta, insa diferenta dintre el si restul dispozitivelor din oferta companiei va fi mult mai mica decat in anii anteriori.