iPhone 6S va avea o functie cheie pentru iOS 9 si noi detalii despre iPhone 6C

iPhone 6S colorate

  iPhone 6S este viitorul model al smartphone-ului Apple, el urmand a fi lansat in toamna acestui an cu un design similar celui folosit pentru iPhone 6, dar cu o multitudine de schimbari in ceea ce priveste componentele si functionalitatea, plus un posibil sistem care ar revolutiona modul in care interactiona cu iOS 9. Vorbim despre sistemul Force Touch al Apple Watch si noilor Mac-uri, acesta fiind pregatit de catre Apple pentru implementare, ori exclusiv in iPhone 6S Plus, ori in ambele viitoare modele ale iPhone, insa indiferent cum va ajunge in smartphone-uri, el va schimba radical modul de interactiune cu iOS 9.

  Pentru a putea oferi aceasta experienta noua compania Apple modifica modul in care functioneaza Force Touch in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, astfel ca presiunea aplicata de catre degete nu va fi detectata direct de catre senzor, precum in cazul Apple Watch sau Mac, ci va monitoriza zona de contact pe care o atingem pentru a detecta nivelul de presiune. Avand in vedere aceasta schimbare majora a tehnologiei, Apple ar putea implementa senzorul Force Touch intre camera si ecranul tactil al terminalului, sau intre ecranul tactil si panoul de iluminare al ecranului, ambele situatii prezentand o multitudine de probleme pe care Apple va trebui sa le depaseasca.

We believe that iPhone’s Force Touch sensor doesn’t directly detect the pressure applied by fingers. Instead, it monitors the contact area on which the finger touches the screen to decide how big the pressure is. There are two possible structural designs for Force Touch from a technology viewpoint. The Force Touch sensor can either be placed between the cover lens and the In-cell touch panel or under the In-cell touch panel’s backlight. In the first position, the technological challenge lies with how to produce the transparent Force Touch sensor; in the second position, the challenge is how to reduce signal interference from in-cell touch panel.

  Indiferent de metoda de implementare, Force Touch ne va permite sa interactionam in moduri complet nou cu iOS 9, astfel ca o apasare puternica pe ecran ar putea da nastere unor noi optiuni pentru interactiunea cu aplicatiile, ori pentru a permite controlarea unor functii noi ce ar putea fi oferite de catre cei din Cupertino. Desi Apple schimba tehnologia Force Touch anul acesta, ea ar urma sa se modifice inclusiv anul viitor, Apple incercand sa ofere cea mai buna experienta de utilizare pentru clientii sai, astfel ca in iPhone 7 am putea avea parte de un Force Touch mai exact si cu optiuni noi de control.

  In final sursa acestor informatii sustine ca iPhone 6C nu ar urma sa ajunga pe piata anul acesta, lasand oferta de iPhone-uri cu ecrane de 4 inch neschimbata, sansele ca actualele modele sa fie retrase din vanzare fiind infime.