iOS 8.2 – iata cum poti rezolva problemele Safari

Safari iOS iconita

  iOS 8.2 nu genereaza doar probleme cu autonomia bateriei, ci si cu browserul Safari, pentru anumiti utilizatori, astfel ca in anumite cazuri aplicatia ar putea genera probleme foarte mari de utilizare, iar cum pentru orice deficienta a iOS exista cate o rezolvare si in acest caz vorbim despre cateva metode prin care putem incerca sa readucem lucrurile la normal. Avand in vedere ca vorbim despre aplicatia principala de navigare in iOS folosind iDevice-uri, este clar ca trebuie sa fiti atenti in ceea ce faceti, insa procedura implica stergerea tuturor datelor din browserul Safari, astfel ca daca aveti ceva important, ar fi bine sa salvati de la bun inceput, sau sa renuntati la procedura complet.

  Pentru a rezolva problemele Safari in iOS 8 exista doua metode principale, una simpla si una care implica efectuarea unui restore cu stergerea tuturor datelor din terminale si evitarea utilizarii unui backup, astfel ca ar fi indicat sa o incercati pe prima inainte de a recurge la metode drastice de a readuce functionalitatea Safari la normal.

  Pentru metoda 1 nu aveti nevoie decat de putina rabdare, ea fiind prezentata mai jos.

  1. Accesati aplicatia Settings, Configurari.
  2. Navigati catre meniu Safari si apasati optiunea Clear History and Website Data, Degajati istoricul si datele site-urilor. Efectuand aceasta procedura veti sterge tot ceea ce a salva Safari pentru voi in timpul navigarii, inclusiv parolele folosite pentru a va loga in diverse website-uri.
  3. Navigati catre General > Reset, General > Resetare.
  4. Alegeti optiunea Reset Network Settings, Resetati configurari retea. Aceasta optiune va sterge toate datele de retea, inclusiv parolele salvate pentru retelele Wi-Fi, terminalul repornind automat dupa confirmarea actiunii.

  Metoda a doua implica efectuarea unui restore prin iTunes dupa o simpla conectare a terminalului la calculatorul vostru, deschiderea iTunes si alegerea optiunii restore. Dupa cum v-am spus anterior, aceasta procedura sterge toate datele din terminalele voastre si desi puteti face un backup inainte de a incepe, utilizarea sa dupa restore ar putea readuce problemele Safari, astfel ca este bine sa il evitati.

  A functionat pentru voi vreuna dintre cele doua metode?