Apple si scientologia – legatura descoperita de catre un director de filme

Apple scientologieAlex Gibney este directorul documentarului Steve Jobs : The Man and the Machine, in el Steve Jobs fiind prezentat intr-o lumina nu chiar atat de favorabila pentru munca depusa de-a lungul timpului atat in cadrul companiei Apple, cat si in cadrul NeXT.

Discutand cu foarte multe persoane pentru documentar si afland foarte multe informatii, Gibney a ajuns sa compare cultul Apple si cultul lui Steve Jobs cu cel al bisericii scientologice, multa lume gasind aceasta comparatie destul de nepotrivita.

El sustine ca Apple este o organizatie care castiga sume mari de bani de pe urma celebritatii fanilor sai, intimidand in acelasi timp persoanele care incearca sa prezinte aspectele negative ale muncii sale, afirmatia fiind cat se poate de adevarata chiar si pentru Steve Jobs.

Facand un documentar si despre scientologie, el are toate informatiile necesare pentru a compara cele doua culturi, el sustinand ca intre Steve Jobs si binecunoscutul artist James Brown existand o multitudine de similaritati greu de trecut cu vederea.

They were both awesome performers; they were brilliant in terms of understanding how important the band was to their success,” he said. “Steve Jobs surrounded himself with really talented people. But they were also ruthless, hugely ambitious, and took full credit for the work that others did.

El sustine ca atat Jobs cat si Brown au avut reprezentantii fantastice pe scenele pe care au urcat si au inteles foarte bine cat de importanti sunt oamenii din jurul lor pentru a avea succes. In aceasta idee, Steve Jobs s-a inconjurat de oameni foarte talentati care erau foarte ambitiosi si dispusi sa faca orice pentru a avea succes, Steve Jobs laudandu-se cu munca lor.

Documentarul Steve Jobs: The Man and the Machine a avut o ecranizare cu cateva luni in urma, iar atunci manageri si angajati ai Apple au parasit sala in care el a fost prezentat, totul in semn de dispret fata de ceea ce a realizat Gibney cu informatiile avute.

Separat de ceea ce spune Gibney, fanii Apple au fost intotdeauna comparati cu adeptii unui cult sau a unei religii, iar aceasta cu siguranta nu este ultima oara cand vom vedea o comparatie de acest gen.