iPhone 6 umileste Samsung Galaxy Note 5 intr-un test de performante (Video)

Samsung Galaxy Note 5 vs iPhone 6 test vitezaSamsung Galaxy Note 5 este umilit de iPhone 6 intr-un prim test de performante facut pentru noul produs al celor de la Samsung, iar in clipul video de mai jos veti vedea cam care este diferenta in rapiditatea celor doua smartphone-uri de a deschide aplicatiile.

Samsung Galaxy Note 5 are la baza un chip Exynos 7420 in care regasim un procesor octa-core format din patru nuclee Cortex-A53 tactate la 1.5 GHz si patru nuclee Cortex-A57 tactate la 2.1 GHz, 4 GB RAM si o placa video Mali-T760MP8.

iPhone 6 pe de alta parte are un procesor dual-core tactat la 1.4 GHz, 1 GB RAM si cam atat, deci teoretic Samsung Galaxy Note 5 ar trebui sa umileasca fara drept de apel terminalul Apple, mai ales ca are si de 4 ori mai mult RAM disponibil.

Ei bine “realitatea bate filmul”, iar in testul pe care il vedeti mai jos, iPhone 6 a fost cu 17 secunde mai rapid decat Samsung Galaxy Note 5 in deschiderea aplicatiilor instalate in cele doua dispozitive, diferenta fiind facuta de partea a doua a testului in care aplicatiile au fost redeschise.

Mai exact, Samsung Galaxy Note 5 a avut probleme mai mari decat iPhone 6 in a redeschide aplicatii din background, in ciuda faptului ca are 4 GB RAM disponibili, iar jocul Angry Birds 2 a fost cel care a facut diferenta dintre cele doua terminale in test.

17 secunde este o diferenta mare si este sesizabila in utilizarea de zi cu zi a terminalelor, deci nu vorbim despre o secunda sau doua in deschiderea aplicatiilor, ci despre 17 secunde care diferentiaza serios cele doua terminale competitoare.

Ca sa fiu sincer sunt uimit de faptul ca acesti 4 GB RAM ai Samsung Galaxy Note 5 n-au reusit sa ii ofere un avantaj substantial in fata iPhone 6 in redeschiderea aplicatiilor din background, insa probabil Angry Birds 2 nu este optimizat pentru a-i folosi corespunzator, asa ca rezultatul il vedeti si singuri.

Ce parere aveti acum despre performantele Samsung Galaxy Note 5 ?