Jony Ive a inchis un website de satira

Jony Ive satiraJony Ive este unul dintre vicepresedintii seniori ai Apple care are un simt al umorului foarte bine dezvoltat, insa el nu se aplica si in situatiile in care unele publicatii online duc lucrurile la extrem.

Mai exact, vorbim despre o parodie creata de catre doi designeri care si l-au imaginat pe JonyJive, un personaj carismatic care rosteste diverse adjective si verbe spuse de catre Jony Ive in diversele filmulete de prezentare publicate de catre Apple pentru produse sale.

Cuvintele rostite de catre JonyJive erau aranjate intr-un asa mod incat nu aveau vreo logica, iar acest lucru pare sa il fi suparat pe Jony Ive, asa ca o perosana din departamentul juridic al companiei Aple i-a sunat pe creatori rugandu-i sa stearga materialele multimedia ale parodiei.

This site was meant as good-natured teasing. We are (big) fans of Jony Ive’s work. We have an original iPod on a shelf in the office, so we’re reminded about great design every day. We didn’t intend to be mean or hurt feelings.

Fara a fi amenintati de catre Apple ca vor fi dati in judecata, cele doua persoane au inchis website-ul cu pricina si parodie va ramane doar o amuzanta amintire pentru multi, insa o pata neagra pe reputatia lui Jony Ive care s-a folosit de puterea pe care o are Apple pentru a limita libertatea de exprimare.