Cum protejezi notite cu parola si Touch ID in iOS 9.3

iOS 9.3 Notes Touch IDUna dintre noile functii ale iOS 9.3 ne permite sa protejam notitele din aplicatia Notes, Notite, cu parola, amprenta si Touch ID, sistemul fiind gandit intr-un mod similar cu cel disponibil deja pentru multe alte aplicatii native sau terte.

Pentru a proteja o notita cu parola si Touch ID va trebui sa aveti iOS 9.3 instalat, sa accesati respectiva notita, sa apasati butonul din dreapta sus pentru partajarea notite, iar mai apoi sa apasati butonul Protejati notita prin parola, Password Protect Mode, vizibil in partea dreapta jos.

Dupa apasarea acelui buton vi se va deschide o noua interfata in care veti avea posibilitatea de a introduce parola pe care doriti sa o folositi si o sugestie pentru a va o reaminti la nevoie, optiunea de a folosi Touch ID pentru deblocarea respectivei notite fiind deasemenea disponibila.

Dupa setarea datelor si salvarea lor, veti vedea pe ecran o animatie care va spune ca acea notita este blocata, notitele fiind afisate in mod corespunzator cu un marcaj special in lista de notite, astfel ca veti sti care sunt protejate sau nu, deblocarea lor fiind deasemenea vizibila cu o animatie.

iOS 9.3 protejare parola notite

Acest sistem este disponibil numai pentru iOS 9.3, deci daca veti bloca vreo notita, ea nu va fi vizibila pe alte terminale care nu au iOS 9.3, iar fara parola nu va putea fi deblocata pe altele care o vad oricum.

iOS 9.3 protejare parola notite 1

iOS 9.3 protejare parola notite 3

iOS 9.3 protejare parola notite 2