Cum citesti mesaje iMessage fara a trimite confirmari de citire

Lansand iMessage, compania Apple a implementat pentru sistemul sau si o optiune care ne permite sa afisam confirmari de citire pentru mesajele primite de la prieteni, acestia vazand in aplicatie un mesaj care le spune daca ceea ce ne-au trimis a fost sau nu citit efectiv de noi.

Functia poate fi dezactivata din Settings > Messages > Send Read Receipt, Configurari > Mesaje > Trimitere Confirmare de citire, insa daca nu doriti sa dezactivati functia pentru a nu le da prietenilor de inteles ca ea nu este activa, exista totusi o metoda de a o eluda.

Totul are legatura cu sistemul 3D Touch implementat de catre compania Apple in iPhone 6S si iPhone 6S Plus, el avand la baza gesturi de tip Peek si Pop pentru a interactiona cu diverse aplicatii native sau terte care au implementat suport pentru aceasta tehnologie.

Citeste mesaje pe iPhone fara ca prietenii sa stie

Mai exact, pentru a citi mesaje iMessage fara a trimite confirmari de citire trebuie sa deschideti aplicatia Mesaje, Messages, pe iPhone 6S sau iPhone 6S Plus si sa apasati usor, fara a ridica degetul de pe ecran, pe conversatia pentru care doriti sa vedeti mesajul si el va fi afisat pe ecran fara ca o confirmare de citire sa fie trimisa.

https://youtu.be/cSTEB8cdQwo?t=1m25s

Daca doriti sa deschideti acea conversatie va trebui sa apasati mai puternic fara a ridica degetul de pe ecran, iar acel preview pentru conversatie va va trimite direct la conversatie, atunci confirmarea de citire fiind trimisa automat catre expeditorul mesajului.

Practic un gest de tip Peek va permite sa pacaliti sistemul de trimitere de confirmari de citire pentru mesajele primite prin iMessage, iar ideea functioneaza inclusiv pe iPhone, iPad sau iPod Touch-urile care au jailbreak si emuleaza 3D Touch prin tweak-uri ale Cydia.

Acestea fiind spuse, acum puteti evita sa confirmati citirea unui mesaj pana in momentul in care doriti efectiv sa-i raspundeti acelei persoane la respectivul mesaj.

5 COMENTARII