Pinterest a cumparat Instapaper

Pinterest a cumparat Instapaper si va implementa functiile platformei in propriile servicii dedicate utilizatorilor din lumea intreaga.

Pinterest a cumparat Instapaper intr-o miscare surprinzatoare pentru lumea intreaga, combinarea celor doua retele putand fi cheia succesului pentru compania americana. Instapaper a fost cumparata acum 3 ani de Betaworks de la Marco Arment, iar cum Pinterest a cumparat-o de la prima si va oferi noi functii pentru utilizatorii platformei sale.

Instapaper este o aplicatie lansata acum multi ani pentru a salva si organiza articole importante de pe web intr-un format usor de utilizat. Apple a implementat in Safari o functie numita Reading List, insa Instapaper si-a pastrat popularitatea, facand trecerea de la o aplicatie platita la una gratuita, atragand mai multi utilizatori.

Inginerii Pinterest sustin ca Instapaper nu se va schimba in urma acestei achizitii, insa Pinterest va dori cu siguranta sa faca unele modificari in viitor. Deocamdata Pinterest vede achizitia ca o oportunitate pentru a oferi functii noi utilizatorilor sai, dar deocamdata nimeni nu stie care ar putea fi acestea.

Instapaper va fi integrata in Pinterest, insa va functiona in continuare ca o aplicatie separata, urmand ca functiile sale sa fie integrate in viitor in aplicatia Pinterest. Sub ce forma vor fi disponibile acestea nu stie nimeni, dar probabil Pinterest va gasi o metoda buna de a integra Instapaper in cadrul functionalitatii create pentru aplicatia Pinterest.

Intr-un articol publicat pe blogul Instapaper, angajatii aplicatiei au spus urmatoarele “Pentru voi, utilizatorii si clienti ai Instapaper, nimic nu se va schimba. Echipa Instapaper se va muta de la Betaworks din New York la sediul Pinterest din San Francisco, iar de acolo vom continua sa facem din Instapaper un loc perfect pentru a salva si citi articolele de pe internet”.

Practic, lucrurile ar trebui sa ramana la fel pentru Instapaper dupa ce a fost cumparata de catre Pinterest, dar asta pe termen scurt, deoarece in 1 sau 2 ani exista posibilitatea ca noii proprietari sa aiba cu totul alte idei in legatura cu viitorul celor doua platforme si a functiilor lor.

pinterest cumpara instapaper