Asa arata Google Pixel Phone

Stim deja ca pe data de 4 octombrie cei de la Google vor prezenta oficial Pixel Phone, un smartphone menit sa inlocuiasca seria de smartphone-uri Nexus a companiei americane. Vorbim despre doua modele, Google Pixel si Google Pixel XL, ambele fiind fabricate de catre o companie asiatica pentru Google, cel mai probabil cei de la HTC.

De luni de zile apar zvonuri care sugereaza faptul ca anul acesta nu va mai fi lansat vreun smartphone din seri Nexus, iar mai jos avem prima imagine de presa pentru Google Pixel. Desi sunt fabricate de catre HTC, cele doua smartphone-uri nu vor avea branding-ul companiei taiwaneze, ele fiind vandute ca produse fabricate exclusiv de catre Google.

Conform unor informatii aparute in cursul noptii trecute, Google Pixel urmeaza sa aiba un ecran de 5 inch cu rezolutie 1920 x 1080 pixeli, procsor quad-core de 64 biti tactat la 2.0 GHz, 32 GB spatiu de stocare, baterie de 2770 mAh, o camera principala de 12 megapixeli si o camera frontala de 8 megapixeli, deci specificatii de top.

Asa arata Google Pixel Phone

Google Pixel XL ar urma sa aiba un ecran de 5.5 inch cu rezolutie 2560 x 1440 pixeli si o baterie de 3450 mAh, insa restul specificatiilor ar urma sa fie similare. Ambele smartphone-uri GOogle Pixel ar urma sa fie lansate cu un cititor de amprente montat in carcasa, dar si cu un port audio existent in partea superioara a carcasei.

Cei de la Google intentioneaza sa vanda Pixel si Pixel XL atat prin intermedul operatorilor de telefonie mobila, cat si prin intermediul propriului magazin online. Partea interesanta este ca Google Pixel ar urma sa coste 650 de dolari in SUA, mai mult decat orice alt terminal Nexus si la fel de mult precum un terminal iPhone al companiei Apple.

Aceasta politica de preturi pune smartphone-ul pe aceeasi linie cu iPhone, insa ramane de vazut daca strategia Google va da roade.

Google Pixel Phone