iOS 10 vs iOS 9 vs iOS 8 vs iOS 7 vs iOS 6 – testul performantelor

iOS 10 este comparat in performante cu iOS 9, iOS 8, iOS 7 si iOS 6 ruland pe iPhone 5, rezultatele fiind cu adevarat surprinzatoare.

iOS 10, iOS 9, iOS 8, iOS 7 si iOS 6 apar astazi intr-un test extrem de interesant care are menirea de a le compara performantele pe iPhone 5. Vorbim despre un smartphone vechi de 5 ani, care a fost unul dintre cele mai bune ale companiei Apple, iar testul ar trebui sa ne arate cat de mult a evoluat iOS, dar si cum s-au schimbat performantele sale.

Desigur ca iPhone 5 cu iOS 6 va fi mai rapid decat orice alta versiune lansata in urma sa, insa diferenetele dintre iOS 10 si iOS 9 nu sunt chiar atat de mari precum s-ar astepta multi. Intr-un test de pornire a terminalelor, iOS 6 castiga fara drept de apel, iar fiecare sistem de operare porneste in ordinea in care a fost lansat pe piata de catre Apple.

Separat de aceasta diferenta destul de mare intre diversele versiuni ale sistemului de operare, iOS 10 se descurca mai bine decat predecesoarele sale in unele task-uri. Cand vorbim despre inchiderea aplicatiilor, deschiderea aplicatiei Camera, sau folosirea Siri, iOS 10 se descurca mai bine decat oricare alta versiune a sistemului de operare iOS.

In restul task-urilor facute pe diversele versiuni ale iOS, puteti observa ca iOS 10 functioneaza mai greu decat restul, dar diferentele nu sunt foarte mari. Din punctul meu de vedere, Apple a reusit sa ne arate ca iOS 10 poate functiona bine si pe terminalele vechi, iar asta in ciuda faptului ca in trecut lucrurile erau diferite cu fiecare actualizare.