iPhone 8 – iata de cine depinde ecranul sau OLED

iPhone 8 va avea un ecran OLED, insa din cauza productiei limitate va fi disponibil in cantitati extrem de limitate dupa lansare.

19

iPhone 8 va avea un ecran OLED, cel mai probabil curbat daca ne uitam la cele mai recente zvonuri, iar Samsung ar urma sa aiba exclusivitate in furnizarea sa, sau un procent covarsitor din productie. Compania Apple are o munca extrem de grea in a lansa un iPhone 8 cu ecran OLED, iar asta deoarece producatia acestui timp de componente este foarte redusa.

Totusi, implementarea unui ecran OLED in iPhone 8 depinde de o companie japoneza numita Canon Tokki Corp, ea fabricand masinariile care produc ecranele OLED. Canon Tokki Corp are o experienta de peste 20 de ani in a fabrica aceste masinarii, iar in baza lor au fost create ecrane OLED pentru multe terminale Android, deci in curand si pentru iPhone 8.

Exact precum Samsung, Canon Tokki Corp are monopol la productia acestor masinarii, de la ea venind vasta majoritate a celor folosite in fabricile Samsung. Avand in vedere interesul Apple de a lansa un iPhone 8 cu ecran OLED, Canon Tokki Corp a primit enorm de multe comenzi pentru masinarii de acest gen, care costa 85 de milioane de dolari pe bucata, timpul de asteptare acum fiind de 2 ani.

“Canon Tokki Corp., surrounded by rice fields in the city of Mitsuke in Niigata prefecture, has a near monopoly on the machines capable of making screens with organic light-emitting diodes, which enable sharp, vibrant displays that use less energy. A unit of Canon Inc., the company of 343 employees has spent more than two decades perfecting the manufacturing equipment used by OLED screen makers.”

Samsung Display, LG Display si Sharp au deja comenzi plasate la Canon Tokki Corp pentru masinarii de acest gen, insa cu o productie de doar 10 unitati anual, se pare ca partenerii Apple vor avea extrem de mult de asteptat pana cand vor putea livra masinariile care vor produce ecranele OLED pentru iPhone 8 si viitoarele modele.

O masinarie de acest gen fabricata de catre Canon Tokki Corp are peste 100 de metri lungile si produce ecrane OLED pentru aproape orice fel de produse electronice, inclusiv televizoare. Adoptarea de ecrane OLED pentru iPhone nu depinde doar de tehnologie, ci si de faptul ca deocamdata Apple nu are de unde cumpara suficient de multe ecrane pentru vanzarile pe care le genereaza.

Avand in vedere toate aceste dezvaluiri, este foarte clar de ce Apple vrea sa lanseze doua modele ale iPhone 7S impreuna cu un iPhone 8 in 2017. Apple va avea extrem de putine modele ale iPhone 8 pregatite pentru vanzare, asa ca va avea nevoie de terminale intermediare care sa le ofere clientilor optiunea de a cumpara ceva noi.

iphone-8-asteptare-oled