iPhone 8 – iata de cine depinde ecranul sau OLED

iPhone 8 va avea un ecran OLED, insa din cauza productiei limitate va fi disponibil in cantitati extrem de limitate dupa lansare.

iPhone 8 va avea un ecran OLED, cel mai probabil curbat daca ne uitam la cele mai recente zvonuri, iar Samsung ar urma sa aiba exclusivitate in furnizarea sa, sau un procent covarsitor din productie. Compania Apple are o munca extrem de grea in a lansa un iPhone 8 cu ecran OLED, iar asta deoarece producatia acestui timp de componente este foarte redusa.

Totusi, implementarea unui ecran OLED in iPhone 8 depinde de o companie japoneza numita Canon Tokki Corp, ea fabricand masinariile care produc ecranele OLED. Canon Tokki Corp are o experienta de peste 20 de ani in a fabrica aceste masinarii, iar in baza lor au fost create ecrane OLED pentru multe terminale Android, deci in curand si pentru iPhone 8.

Exact precum Samsung, Canon Tokki Corp are monopol la productia acestor masinarii, de la ea venind vasta majoritate a celor folosite in fabricile Samsung. Avand in vedere interesul Apple de a lansa un iPhone 8 cu ecran OLED, Canon Tokki Corp a primit enorm de multe comenzi pentru masinarii de acest gen, care costa 85 de milioane de dolari pe bucata, timpul de asteptare acum fiind de 2 ani.

“Canon Tokki Corp., surrounded by rice fields in the city of Mitsuke in Niigata prefecture, has a near monopoly on the machines capable of making screens with organic light-emitting diodes, which enable sharp, vibrant displays that use less energy. A unit of Canon Inc., the company of 343 employees has spent more than two decades perfecting the manufacturing equipment used by OLED screen makers.”

Samsung Display, LG Display si Sharp au deja comenzi plasate la Canon Tokki Corp pentru masinarii de acest gen, insa cu o productie de doar 10 unitati anual, se pare ca partenerii Apple vor avea extrem de mult de asteptat pana cand vor putea livra masinariile care vor produce ecranele OLED pentru iPhone 8 si viitoarele modele.

O masinarie de acest gen fabricata de catre Canon Tokki Corp are peste 100 de metri lungile si produce ecrane OLED pentru aproape orice fel de produse electronice, inclusiv televizoare. Adoptarea de ecrane OLED pentru iPhone nu depinde doar de tehnologie, ci si de faptul ca deocamdata Apple nu are de unde cumpara suficient de multe ecrane pentru vanzarile pe care le genereaza.

Avand in vedere toate aceste dezvaluiri, este foarte clar de ce Apple vrea sa lanseze doua modele ale iPhone 7S impreuna cu un iPhone 8 in 2017. Apple va avea extrem de putine modele ale iPhone 8 pregatite pentru vanzare, asa ca va avea nevoie de terminale intermediare care sa le ofere clientilor optiunea de a cumpara ceva noi.

iphone-8-asteptare-oled

19 COMENTARII

  1. Deci dupa cum zicea cineva pe aici…se pare ca nu Samsung este inima OLED ci aceasta companie. Se pare ca Apple nu tine neaparat la vanzari ci la calitate..daca vaneaza doar vanzarile cat mai mari, Apple ar renunta la acest iPhone OLED pana cand il va putea avea in cantitati foarte mari in luna de lansare

  2. Daca Apple ar tine la calitate si nu neaparat la vanzari, ar produce iPhone-uri fara greseli de fabricatie, sau cu greseli minore.

  3. hahah buna gluma…asa ceva sa ceri cand produci in masa este un vis frumos…s-au dus vremurile cand un produs se cumpara in zeci sau sute de mii de unitati

  4. nu conteaza,,,el probabil credea ca Samsung produce si masinariile…URAT URAT…deci cea mai grea treaba este facuta de catre altii..

  5. Doamne, dar pana la urma SAMSUNG produce ceva fara ajutorul nimanui? NU ! Totul este facut de roboti care au nevoie de electricitate de la “ENEL”. Sunt facute de oameni, iar oamenii au nevoie de hrana si oxigen, deci au nevoie de mancare care este produsa de altii, iar oxigenul este de la DUMNEZEU

  6. da dar la mercedes NIMENI nu a zis ca isi produce in totalitate TOT. pe cand la samsung da. Viorel zicea ca pana si angajatii primesc mancare si electricitate produsa de SAMSUNG !!

  7. Nu știu dacă a avut careva curiozitatea să citească puțin despre compania asta.
    Mașinăria despre care este vorba face împachetarea unor elemente ale ecranului OLED în vacuum, și nu produce în totalitate ecranul. Este esențială pentru producția în masă a ecranelor, dar dacă ai doar mașinăria asta, nu este suficient, deoarece îți lipsește tehnologia OLED.
    Dacă lucrurile ar fi fost așa simple, Apple ar fi putut cumpăra niște echipamente din astea, și ar fi fost independentă. Dar deocamdată, Samsung deține 95% din piața OLED. Voi nu vă întrebați de ce?

  8. Sau ar putea Apple sa cumpere direct pe orezari si sa detina ei monopolul. Saau sa incesteasca masiv in aceasta companie si aia e.

  9. Nu stiu despre care “orezari” scrii, dar daca este vorba despre Samsung, ei bine… Samsung este mai mare decat Apple, si cum un delfin nu poate manca o balena, asa nici Apple nu poate cumpara direct pe Samsung.

    Daca te referi la Canon Tokki Corp, ei bine… compania asta are un risc de business enorm, deoarece are un singur produs in portofoliu, si este dependenta de o gama foarte restransa de tehnologie: cea a impachetarii elementelor ecranelor OLED, si LCD. In cazul in care in 2017 apare o alta tehnologie, Canon Tokki Corp ar putea sa arunce echipamentele la gunoi (exagerez, dar intelegi ideea). In asemenea circumstante, valoarea de piata a Canon Tokki Corp este aproape de zero, iar Apple nu vrea sa isi incarce portofoliul cu active neperformante.
    Apple vrea sa cumpere cat mai ieftin, fara sa investeasca in nimic, pentru a-si reduce riscurile dezvoltarii de noi tehnologii catre zero.

    Asadar, Apple nu are nici cum sa cumpere Samsung, si nici nu vrea sa cumpere Canon Tokki Corp.

  10. Si btw, daca doreai sa faci misto de coreeni ca sunt “orezari”, si vai cat de sarmani sunt, te inseli. Romania este departe rau de standardele economice ale Coreei de Sud. PIBul Coreei de Sud este similar cu cele mai dezvoltate economii europene, iar puterea de cumparare este enorma. Romania mai are cateva zeci de ani (30-90 de ani) de crestere economica continua, ca sa ajunga la nivelul Coreei de Sud de astazi.