Un calculator Apple-1 va fi scos la licitatie pentru o suma colosala

13

Un calculator Apple-1 urmeaza sa fie scos la licitatie in cursul acestei luni, iar cei care il pun in vanzare se asteapta sa scoata foarte multi bani de pe urma sa. Vorbim despre un Apple-1 personalizat care esta vandut in momentul de fata, iar detinatorii sai se asteapta sa il vanda cu pana in 500.000 de dolari, o suma foarte mare pentru un asemenea produs.

In imaginea de mai jos puteti vedea cum arata acest Apple-1, el avand carcasa vopsita in culoarea verde, design-ul fiind unic. In ceea ce priveste hardware-ul, el are 12 KB de memorie RAM, adica de 3 ori mai multa decat modelele initiale, un chip de memorie 1702 fiind deasemenea integrat, el permitand rularea de programe imediat dupa pornire.

Pana acum au mai fost vandute diverse modele ale Apple-1 in cadrul unor licitatii, iar cel mai mare pret obtinut a fost de 815.000 de dolari. Aceasta unitate nu va fi cea mai scumpa dintre toate, insa chiar si la 500.000 de dolari, va face o persoana foarte bogata dupa vanzarea unei piese de muzeu, deoarece alta utilitate nu exista pentru un asemenea produs.

“An Apple-1 motherboard: labelled Apple Computer 1 Palo Alto Ca. Copyright 1976 on obverse with four rows A-D, and columns 1-18, white ceramic MOS Technologies 6502 microprocessor, 8K bytes RAM in 16-pin 4K memory chips with an additional 4k piggy-packed onto on RAM bank to create 12K of RAM the heat sink removed along with voltage regulators which have been placed onto the metal casing enclosure (which acts as a heat sink).”

Apple-1 licitatie