iOS 11 – noua aplicatie Files pentru iPhone si iPad

iOS 11 ne aduce o noua aplicatie numita Files, de la care unii sperau ca va oferi acces la fisierele de sistem ale iOS, dar care in final ofera cu totul altceva. Mai exact, noua aplicatie Files pentru iOS 11 este gandita pentru a fi un hub al tuturor fisierelor pe care noi le avem incarcate in diverse servicii de tip cloud precum iCloud Drive, Dropbox, Box, sau Google Drive.

Aplicatia Files pentru iOS 11 nu ofera acces la fisierele de sistem ale iOS si nici macar nu afiseaza intr-o singura interfata pozele, clipurile video si muzica din iDevice-urile noastre. Android are aplicatii care pot face asta, insa in iOS 11 aplicatia Files este gandita pentru a prelua informatii din diverse servicii web si nu din iDevice-uri, totul probabil pentru a nu afecta securitatea iOS.

Ideea celor de la Apple cu aplicatia Files a iOS 11 este una buna, deoarece aduce in iPhone sau iPad fisiere din toate serviciile cloud folosite, indiferent de dispozitiv. Mai exact, fisiere incarcate din iPhone, ipad, Mac, sau orice alt calculator, pot fi vazute in aplicatia Files a iOS 11 atat timp cat ele trec printr-unul dintre serviciile cloud suportate.

Desigur ca aplicatia Files a iOS 11 nu va fi utila pentru chiar toata lumea, pentru ca nu toti utilizatorii de iDevice-uri folosesc servicii de tip cloud pentru stocarea de fisiere. Cei care folosesc totusi mai multe servicii de acest gen au in iOS 11 posibilitatea de a vedea toate fisiere grupate intr-o singura aplicatie Files, iar clipul video de mai jos va explica totul.

“Files. Wherever they are, they’re here. The new Files app brings all your files together. You can easily browse, search, and organize all your files in one place. And there’s a dedicated place for your recent files. Not just the ones on your iPad, but also those in apps, on your other iOS devices, in iCloud Drive, and across other services like Box and Dropbox.”