Nokia 9 este oficial si va fi lansat curand

Nokia 9 a fost trimis pentru certificare in vederea vanzarii pe piata din SUA, deci lansarea sa se apropie cu pasi foarte repezi.

Nokia 9, acel smartphone extrem de promitator care are performante mai bune decat cele ale iPhone 8 sau Samsung Galaxy S8, va fi lansat in curand. Stim asta pentru ca Nokia 9 este in momentul de fata in proces de verificare si certificare in cadrul agentiei guvernamentale americane care certifica terminalele mobile care sunt vandute pe teritoriul SUA.

Fara rezerve, cei de la FCC au listat Nokia 9 printre produsele care au fost trimise spre certificare, terminalul fiind vizibil in website-ul agentiei cu numele de cod TA-1004. Nokia 9 este dezvoltat de catre cei de la HMD Global, o companie finlandeza care a prelua de la Nokia drepturile de a vinde smartphone-uri sub brandul sau.

Pana acum Nokia 9 aparuse doar intr-un test de performante care anunta ca el va surclasa toate flagship-urile momentului, adica Samsung Galaxy S8 si iPhone 8. Avand in vedere rezultatul foarte bun obtinut de catre Nokia 9 in testul de performante, se specula pe buna dreptate ca el va intrece inclusiv iPhone 8 in performante, iar asta este posibil.

Nokia 9 este oficial si va fi lansat curand

Nokia 9 urmeaza sa functioneze cu ajutorul unui chip Qualcomm Snapdragon 835, tactat probabil la o frecventa diferita fata de ce a altor smartphone-uri Android. Spun asta pentru ca Nokia 9 a obtinut peste 7000 de puncte in testul multicore pentru procesor folosind aplicatia Geekbench, fiind si primul smartphone care a obtinut un rezultat atat de bun.

Nokia 9 are deasemenea 8 GB RAM integrati, conform aceluiasi test de performante, iar aceasta cantitate de memorie RAM contribuie cu siguranta la performantele foarte bune. Nokia 9 nu va fi primul smartphone cu 8 GB RAM integrati deoarece OnePlus 5 va fi lansat saptamana viitoare pentru a indeplini aceasta premiera, dar smartphone-ul finlandezilor va fi mai puternic.

Avand in vedere ca Nokia 9 a fost trimis spre certificare la autoritatile americane, exista sanse foarte mari ca el sa fie lansat in perioada imediat urmatoare. Nu se stie daca Nokia 9 va ajunge si in alte piete separat de cea americana chiar de la inceput, dar el va fi cu siguranta disponibil si in Romania la un moment dat in viitorul nu foarte indepartat.

Nokia 9 certificare