Nokia 9 – decizie de ultima ora a HMD Global

Nokia 9 va fi lansat in aceasta toamna de catre HMD Global, care a luat o decizie de ultima ora si a renuntat la modelul cu doar 4 GB RAM.

Nokia 9 este urmatorul smartphone premium care va fi lansat sub brand-ul celebrei companii finlandeze Nokia, desi nu ea va asta in spatele acestui nou dispozitiv foarte interesant. Nokia si-a cedat drepturile pentru a vinde telefoane mobile, iar compania HMD Global este cea care le-a cumparat, asa ca ea va lansa in viitorul apropiat un smartphone care va purta denumirea Nokia 9.

Am vazut deja care sunt specificatiile Nokia 9, compania HMD Global trimitand terminalul pentru certificare la autoritatile din SUA, deci lansarea urmeaza sa aiba loc in viitorul apropiat. Intre timp, HMD a luat o decizie de ultima ora cu privire la Nokia 9, anuntand autoritatile americane ca va renunta la ideea de a lansa versiunea cu doar 4 GB RAM a smartphone-ului.

In teste de performanta aparute recent pe internet, Nokia 9 isi “arata muschii” in fata concurentei in versiuni care aveau 6 GB RAM si 8GB RAM, performantele fiind impresionante. Nokia 9 a reusit sa obtina performante mult mai bune decat a iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8, sau a oricarui alt smartphone de pe piata, dar o versiune cu 4 GB RAM ar putea fi inferioara.

Nokia 9 – decizie de ultima ora a HMD Global

In aceasta idee, Nokia 9 urmeaza sa fie vandut doar in versiuni cu 6 GB RAM si 8 GB RAM, autoritatile americane confirmand cererea celor de la HMD Global. Fiind vandut in versiuni cu 6 GB RAM si 8 GB RAM, Nokia 9 va avea cel mai probabil resursele necesare pentru a surclasa iPhone 7 Plus si Samsung Galaxy S8, regii smartphone-urilor in ceea ce priveste performantele.

Nokia 9 urmeaza sa aiba un ecran cu diagonala de 5.3 inch, cel mai probabil AMOLED, el avand si o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, ca orice smartphone Android premium. Un chip Qualcomm Snapdragon 835 va oferi performantele de top pentru Nokia 9, el fiind acompaniat de 6 GB RAM DDR 4, sau 8 GB RAM DDR 4, o camera duala cu senzori de imagine de 13 megapixeli si cam atat despre componente.

Nu se stie deocamdata cand urmeaza sa fie lansat Nokia 9 pe pietele globale, insa avand in vedere cum se desfasoara lucrurile, probabil nu va trece mult timp pana cand il vom vedea prezentat. Nokia 9 va fi u nsmartphone extrem de interesant pentru multa lume, dar probabil va avea si un pret pe masura, insa daca va merita banii, atunci multi il vor plati fara prea multe comentarii.

Nokia 9 decizie 4 GB RAM

22 COMENTARII

  1. Nokia 9 essential phone si google pixel 2
    De ce ti-ai mai lua samsung? A da,corect,ca esti un copilas ,fetita sau popos, ce iti placc obiectele rotunjoare

  2. Oricum e mai calitativ decât samsung un brand cu renume! Care știe sa facă telefoane mai bune chiar dacă are același hardware ca toate androidele

  3. Totul e din preturi, ca daca tine la preturi cum facea cu simbian si Lumia nu va face mare brinza, ca eu folosesc un samsung A 6 cu 1,5 ram, si sunt extramultumit de cum functioneaza, adica mai am un nokia 720 care merge brici, mai ales cu windows 8,1. Si care are 1gbt ram.

  4. Nu ne aparat de asta oricum esential phone e un telefon care nu are succes mare nu cred ca îl vei vedea tu vreo data importat oficial în romania google pixel 2 va fi un telefon destul de bun.

  5. cum poti spune despre un telefon ce nu a fost lansat ca nu are succes mare?
    momentan essencial phone se poate comanda.
    Si daca va avea succes, precum si pixel, va fi importat in RO,nu asta e problema

  6. de fapt essencial phone a fost lansat oricum îți garantez ca nu vor avea succes mare maxim vor fi destul de cunoscuți în sua indiferent au mai fost o grămada de firme ca asta au lansat vreo 2 maxim 3 telefoane după au dispărut pur și simplu nu poți concura cu samsung și apple.

  7. tu cand zici succes mare? faci paralela cum are iphone sau….ce inseamna succe mare? pt mine doar iphone are succes mare. essential va fi precum pixel..are nevoie doar plasamentul si capitalizarea globala

  8. da ma refeream în general la samsung și apple ei au succes mare nu cred ca essential phone va fi ca pixel din păcate asta e adevarul dar o sa vezi tu peste vreo 2-3 ani nu mai auzi nimic essential phone mai vorbim noii pana atunci.

  9. neeh, e telefonul modular…va depasi htc si altii…este un om business mare, ce a facut android. Stie ce face, si deja essencial phone e f interesant ca android

  10. e modular pana la o limita poți cumva sa îi în schimbi ecranul sau camera ? cel mult va depăși HTC mai mult de atâta nu o sa poată da el a creat androidul dar a avut o întreaga echipa de oameni plus finanțarea google la care mai pui ca în 2008 toată lumea vroia un os diferit fața de ce era la vremea respectiva.

  11. pai da așa e dar asta nu înseamna ca nu pot sa ajungă și ei la vânzări mai mari abia acum încep și ei sa lanseze telefoane noii (ma refer la nokia), da google pixel sa vândut în doar un milion și ceva de exemplare dar el e mai un telefon pentru fani mari android care vor o experiența pura fără interfețe stufoase așa cum o face Huawei.

  12. Ești în eroare. Pixel nu e importat oficial și nici nu se bucura de vreun succes aparte aici.

    Succesul unui telefon nu garantează venirea lui pe canal oficial în Europa darămite in România.