Nokia 9 – decizie de ultima ora a HMD Global

Nokia 9 va fi lansat in aceasta toamna de catre HMD Global, care a luat o decizie de ultima ora si a renuntat la modelul cu doar 4 GB RAM.

22

Nokia 9 este urmatorul smartphone premium care va fi lansat sub brand-ul celebrei companii finlandeze Nokia, desi nu ea va asta in spatele acestui nou dispozitiv foarte interesant. Nokia si-a cedat drepturile pentru a vinde telefoane mobile, iar compania HMD Global este cea care le-a cumparat, asa ca ea va lansa in viitorul apropiat un smartphone care va purta denumirea Nokia 9.

Am vazut deja care sunt specificatiile Nokia 9, compania HMD Global trimitand terminalul pentru certificare la autoritatile din SUA, deci lansarea urmeaza sa aiba loc in viitorul apropiat. Intre timp, HMD a luat o decizie de ultima ora cu privire la Nokia 9, anuntand autoritatile americane ca va renunta la ideea de a lansa versiunea cu doar 4 GB RAM a smartphone-ului.

In teste de performanta aparute recent pe internet, Nokia 9 isi “arata muschii” in fata concurentei in versiuni care aveau 6 GB RAM si 8GB RAM, performantele fiind impresionante. Nokia 9 a reusit sa obtina performante mult mai bune decat a iPhone 7 Plus, Samsung Galaxy S8, sau a oricarui alt smartphone de pe piata, dar o versiune cu 4 GB RAM ar putea fi inferioara.

Nokia 9 – decizie de ultima ora a HMD Global

In aceasta idee, Nokia 9 urmeaza sa fie vandut doar in versiuni cu 6 GB RAM si 8 GB RAM, autoritatile americane confirmand cererea celor de la HMD Global. Fiind vandut in versiuni cu 6 GB RAM si 8 GB RAM, Nokia 9 va avea cel mai probabil resursele necesare pentru a surclasa iPhone 7 Plus si Samsung Galaxy S8, regii smartphone-urilor in ceea ce priveste performantele.

Nokia 9 urmeaza sa aiba un ecran cu diagonala de 5.3 inch, cel mai probabil AMOLED, el avand si o rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, ca orice smartphone Android premium. Un chip Qualcomm Snapdragon 835 va oferi performantele de top pentru Nokia 9, el fiind acompaniat de 6 GB RAM DDR 4, sau 8 GB RAM DDR 4, o camera duala cu senzori de imagine de 13 megapixeli si cam atat despre componente.

Nu se stie deocamdata cand urmeaza sa fie lansat Nokia 9 pe pietele globale, insa avand in vedere cum se desfasoara lucrurile, probabil nu va trece mult timp pana cand il vom vedea prezentat. Nokia 9 va fi u nsmartphone extrem de interesant pentru multa lume, dar probabil va avea si un pret pe masura, insa daca va merita banii, atunci multi il vor plati fara prea multe comentarii.

Nokia 9 decizie 4 GB RAM