Samsung – Incasari Record, depaseste Intel

Samsung va anunta in curand rezultatele financiare pentru cel de-al doilea trimestru fiscal al anului 2017 si se pregateste sa uimeasca lumea intreaga. Mai exact, Samsung urmeaza sa anunte cel mai mare profit inregistrat vreodata intr-un trimestru fiscal, o realizare impresionanta pentru compania coreeana, dupa problemele inregistrate anul trecut cu Samsung Galaxy Note 7.

Mai mult decat atat, Samsung urmeaza sa anunte si ca a inregistrat incasari mai mari decat Intel din vanzarea de semiconductori, aceasta fiind o realizare remarcabila. Acum cativa ani nimeni nu credea ca Intel va putea pierde aceasta “coroana”, insa cresterea constanta a vanzarilor de smartphone-uri a mentinut Samsung pe un trend ascendent in ceea ce priveste vanzarea acestor produse.

Pentru ca a ajunge pe o asemenea pozitie este foarte greu si este mai greu sa te mentii, cei de la Samsung vor investi 18.6 miliarde de dolari in noi fabrici pentru semiconductori. Intel a ocupat prima pozitie in aceasta industrie timp de 26 de ani, dar cei de la Samsung profita din plin de cererea tot mai mare pentru chip-uri dedicate terminalelor mobile, a smartwatch-urilor, etc.

In ceea ce priveste profitul, Samsung urmeaza sa anunte unul de 11.4 miliarde de dolari pentru ultimele trei luni, similar cu ceea ce inregistreaza compania Apple in cel putin 2 din 4 trimestre fiscale anuale. Desi vanzarile de smartphone-uri nu-i aduc profit foarte mare, cei de la Samsung castiga foarte bine din vanzarea de memorii, sau producerea de chip-uri si semiconductori, iar asta este vizibil foarte clar acum.

“From the second quarter, Samsung will become No. 1 in market share due to the recent increase in data centers and demand for solid-state drives.”

samsung incasari record intel

 

24 COMENTARII

  1. in completarea ta, esti ieftin si BUN => ca esti competitiv. la asta viseaza sa ajunga toti. ca sa produci iefitn e nevoie sa stii sa-ti gestionezi costurile / productia / sistemele de distribuitie, de aici dc reduci costurile poti pune un pret mai mic de vanzare si sa ai profictul scontat. in fine, presupun ca habar nu ai de conceptul Lean Manufacturing.

  2. poate ca nu or cumparat Apple pt ca atunci arata ca o groapa de gunoi, vorba aia cand vezi un muribund preferi sa treci pe langa el

  3. Nu ai cum face produse din aur solid ieftin de ex. Deci este ieftin ca si tot ce este in el si in jurul lui este ieftin

  4. “Samsung va depasi Intel in premiera si va deveni cel mai mare producator de procesoare”

    “Samsung Electronics va deveni in acest trimestru cel mai mare producator mondial de procesoare, cu vanzari de peste 15 miliarde dolari in trei luni. Intel este locul intai din 1993 cand s-a lansat Pentium, dar compania a pierdut teren pentru ca nu a devenit la fel de puternica in domeniul procesoarelor pentru smartphone-uri si tablete”…..Asta da realizare foarte importanta

  5. Eu din câte știam iDevice este dedicat celor cu iPhone și toți care intra aici au iPhone! Ce nu înțeleg eu, de ce Srb Srb continua sa preamărească Apple când toți clienții Apple și mai ales pe aces site o vorbește de rău, de ce tu srb srb din toți oamenii de aici susții ca Apple este mai bun decât samsung când toți de pe acest site mai ales fani apple au văzut ca samsung i-a depășit!

  6. 11 mil profit este = cu tot ce ia apple in 3 luni de pe iphone ipad mac si servicii?
    pai apple in ultimul trimestru a facut “Apple posted revenue of $78.4 billion”

    cam de 7 ori mai mult….stii ca este o diferenta nu dubla sau tripla…de 7 ori mai mare si tu zici ce zici?? pana si net lor e de aproape 20billions….
    WTF

  7. Poti sa te gândesti de pe acum ScaRBa, ca ai facut pe multi săraci sau muribunzi, si ei sa iti citească mesajele din (masini /locatii/ camere mari) pe care nu ti le permiti;).

  8. Problema în raționamentul tău este că tu compari Profitul Samsung vs Vânzări Apple ?
    Și încă ceva: tu compari Apple vs Samsung Electronics, care este o divizie a Samsung Group. Samsung, cu toate operațiunile lor depășesc mult la vânzări pe Apple, cu toate macurile lor ??

  9. Gandire tipic marlaneasca: spaga!
    Raspunsul tau nu anuleaza afirmatia mea anterioara, din care reiese ca tu habar nu ai de concepte elementare economice, cata vreme confunzi cifra de afaceri cu profitul.

  10. Tu nu intelegi deseori ce ti se spune si nu ma repet, serios,mai fa niste lectii de logica si interpretari ca stai f f f prrost si multa lume ti-a spus asta

  11. Care este “multă lume” asta? E vorba despre Srb și cu Srb? Mersi, părerea ăstora doi e de nota 2 pentru mine.