Smartphone – cum e afectata Autonomia de Rezolutie

Smartphone-urile din ziua de astazi au in mare alor majoritate ecrane cu rezolutie QHD, adica 2560 x 1440 pixeli, iar multi se intreaba daca nu cumva acestea au autonomie mai buna decat terminalele care au ecrane cu rezolutie mai mica. Ei bine in clipul video de mai jos puteti vedea o comparatie facuta intre doua smartphone-uri Samsung Galaxy S8 pentru a vedea ce autonomie au la diverse rezolutii.

Desigur ca testul nu este unul stiintific, insa cu ajutorul sau putem afla daca autonomia bateriei unui smartphone scade daca setam o rezolutie mai mare pentru ecran. In clip este comparata rezolutia de 2920 x 1440 pixeli cu cea de 1280 x 720 pixeli pentru a ni se demonstra cat de mult poate sa scada rezolutia in cazul folosirii unei rezolutii mai mari pentru ecranul unui smartphone.

In ciuda multor teorii contrare, setarea unei rezolutii mari pentru ecranul unui smartphone nu pare sa afecteze decat cu 2% autonomia bateriei in contrast cu utilizarea unei rezolutii mai mici. Desigur ca testul nu este unui stiintific, asa ca trebuie sa il priviti ca atare, pentru ca rezultatele sale nu se vor aplica, cu siguranta, la chiar orice smartphone.