Nokia 9 este Prezentat in Imagini Exclusive

Nokia 9 apare in primele imagini exclusive care ii dezvaluie noul design inaintea prezentarii care ar trebui sa aiba loc candva in cursul acestui an.

Nokia 9 apare in primele imagini exclusive care prezinta design-ul pe care viitorul smartphone il va avea, totul fiind realizat un baza unor schite preluate de la un partener al celor de la HMD. Desi vorbim despre Nokia 9, nu compania Nokia produce acest telefon, ci o alta companie finlandeza numita HMD Global, ea preluand brevetele Nokia in baza carora dezvolta smartphone-uri si le lanseaza pe pietele globale.

Nokia 9 urmeaza sa aiba un ecran AMOLED cu diagonala de 5.5 inch si rezolutie de 2560 x 1440 pixeli, la fel ca restul smartphone-urilor Android premium existente pe piata in acest moment. desi informatii n-au prea existat pana acum, se pare ca Nokia 9 va avea un ecran care acopera aproape intregul panou frontal al carcasei, asa cum au majoritatea telefoanelor Android, dar si  iPhone X al companiei Apple.

Nokia 9 este prezentat in acest concept ca avand un ecran care acopera tot panoul frontal, fara a avea margini si e posibil ca lucrurile sa stea partial asa la lansare. Imi vine foarte greu sa cred ca Nokia 9 poate acoperi tot panoul frontal fara vreo margine undeva pentru a avea inclusa camera frontala, senzorii necesari pentru ecran, dar si o eventuala portiune pentru a controla interfata sistemului de operare Android.

Nokia 9 este prezentat in primele imagini exclusive

Nokia 9 urmeaza sa aiba o inaltime de 141mm, o latime de 73mm si o grosime de 7.5mm, telefonul intrand in randul celor Android premium sia vand dimensiuni foarte apropiate de cele ale iPhone X. Nokia 9 va avea deasemenea camera iesita in afara carcasei, iar acolo grosimea va atinge 8.9mm, dar vedem acest lucru si la iPhone X, asa ca nu ar trebui sa mai existe surprize din acest punct de vedere.

Nokia 9 urmeaza sa fie lansat cu un chip Qualcomm Snapdragon 835, deci va avea o tehnologie veche de aproximativ 7 luni de zile, asa ca performantele sale nu vor fi chiar de top. Adaugand la asta si faptul ca Nokia 9 va avea doar 4 GB RAM, este destul de clar ca experienta de utilizare oferita clientilor nu va fi cea mai buna posibila, dar probabil ca nici pretul nu va fi chiara tat de mare in final.

Nokia 9 va avea o camera duala verticala formata din doi senzori de imagine de 12 si respectiv 13 megapixeli, plus un cititor de amprente integrat in carcasa telefonului. Nokia 9 va avea deasemenea integrata tehnologia OZO pe partea audio, iar in acest moment nu se stie cand urmeaza sa fie prezentat de catre cei de la HMD Global, sau la ce pret va fi pus in vanzare pe pietele globale.

7 COMENTARII

  1. Priviti lume, cum se zice la circ, in fata dvs, un oligofren fanatic :), o molusca ce nu vrea sa recunoasca ca iPhone e batut de design, o maimuta ce se transforma in papitoi, un slab de neuroni, UN SCAUN de dimineata CU OCHI!

  2. Chiar nu inteleg de ce se mai lanseaza telefoane cu un procesot atat de vechi. Ori scot ei unul nou ori sa astepte inca cateva luni