Windows 10 Incalca Legile unei Tari Europene

Windows 10 incalca legislatia unei tari europene privind intimitatea utilizatorilor, compania americana putand fi amendata serios pentru asta.

Windows 10 incalca legislatia europeana cu privire la intimitatea utilizatorilor, iar acum o prima aurotitate din Europa a acuzat compania americana ca sistemul de operare colceteaza prea multe date. Mai exact, Windows 10 colecteaza prea multe date din calculatoarele utilizatorilor pe care este instalat, iar autoritatile din Olanda au stabilit ca sistemul de operare la Microsoft incalca legislatia tarii privind intimitatea datelor utilizatorilor.

Windows 10, conform autoritatilor, nu informeaza utilizatorii suficient de clar cu privire la datele pe care le colecteaza din calculatoare, nici macar in Creators Update, care va fi lansat saptamana aceasta. Windows 10 nu ofera informatii nici macar cu privire la motivele pentru care colecteaza datele de la utilizatori, autoritatile afirmand ca utilizatorii nici nu au setari prin care sa decida daca sunt de acord cu aceasta colectare, sau nu.

Windows 10 are activata in mod implicit setarea prin care sunt preluate date din calculatoarele utilizatorilor si incurajeaza clientii sa accepte aceasta setare. Autoritatile spun si ca desi utilizatorii nu schimba acea setare a Windows 10, asta nu inseamna in mod neaparat ca ei sunt de acord cu colectarea datelor, dar si ca actualizarea Creators Update nu mentine setarile care dezactivau colectarea de date.

Windows 10 incalca legislatia olandeza privind intimitatea utilizatorilor

Windows 10, prin browserul Edge, colecteaza in mod constant informatii privind navigarea pe internet si aplicatiile folosite de catre utilizatori in acest scop. Autoritatile olandeze afirma ca browserul Edge are in mod nativ activate functiile care colecteaza informatii in Windows 10 in timpul folosirii sale, astfel ca autoritatile sustin ca aceste practici incalca legislatia locala privind intimitatea utilizatorilor.

Windows 10, conform celor de la Microsoft, nu este chiar atat de rau si ofera totusi unele informatii privind datele pe care le colecteaza de la utilizatorii care il au instalat. Microsoft sustine ca are nevoie de unele date de la utilizatori pentru a rezolva probleme de compatibilitate ale unor componente folosite in calcultoarele care ruleaza Windows 10, dar si pentru a descoperi diverse probleme de securitate.

Windows 10 legile tari

Windows 10 va avea totusi rezolvate problemele care au fost raportate de catre autoritatile olandeze, insa desigur ca nu se stie cand se va intampla acest lucru. Intre timp, autoritatile olandeze sustin ca ar putea lua actiuni ceva mai dure impotriva Microsoft in situatia in care o versiune a Windows 10 care respecta intimitatea utilizatorilor nu este lansata de catre compania Microsoft in viitorul apropiat.

Windows 10 se apropie usor, dar sigur, de titlul de cel mai folosit sistem de operare de pe planeta, dar problemele sale nu vor disparea prea curand.