iPhone X – Ecranul OLED Comparat cu Note 8 si Pixel 2

iPhone X are noul ecran OLED comparat cu cele ale Samsung Galaxy Note 8 si Google Pixel 2 pentru a ni se arata care este mai bun in utilizarea zilnica.

iPhone X are noul sau ecran OLED comparat cu cele oferite de catre Samsung Galaxy Note 8 si Google Pixel 2, diferentele dintre ele fiind destul de interesante, din multe puncte de vedere. Vorbim despre o comparatie facuta cu masurarea unora dintre caracteristicile ecranului iPhone X in comparatie cu cele ale telefoanelor competitoare, iar asta pentru ca primul ecran OLED oferit intr-un iPhone va atrage foarte multa atentie.

iPhone X are un ecran mai luminos decat cele integrate in Samsung Galaxy Note 8 si Google Pixel 2, diferenta fiind destul de mare, de peste 25% in comparatie cu telefoanele Android. Puteti vedea in imaginea de mai jos ca ecranul iPhone X ofera o luminozitate medie de 574 nits, in comparatie cu cele de 438 nits pentru Google Pixel 2 XL si respectiv 408 nits pentru Samsung Galaxy Note 8.

iPhone X Ecran OLED Note 8 Pixel 2 1

iPhone X are deasemenea culorile foarte bine reprezentate de catre ecranul OLED, acesta neavand probleme cu suprasaturatia, asa cum se intampla in cazul telefoanelor Samsung Galaxy Note 8. Este oricum arhicunoscut faptul ca Samsung suprasatureaza culorile ecranelor telefoanelor sale, pana si Google Pixel 2 afisand imaginile mult mai natural, asa cum se intampla si in cazul iPhone X, in imaginea de mai jos.

iPhone X Ecran OLED Note 8 Pixel 2 2

iPhone X are ecranul OLED comparat cu Samsung Galaxy Note 8 si Google Pixel 2

iPhone X are deasemenea o balanta mai buna a culorilor albe, iar asta ajuta din plin la afisarea culorilor mai naturale pe noul ecran OLED, insa stim deja de la vechile modele ale iPhone ca Apple nu a avut vreodata probleme aici. Apple a stiut intotdeauna cum sa calibreze ecranele iPhone pentru a afisa culorile intr-un mod cat mai natural, iar desi iPhone X are un nou tip de ecran, compania nu a schimbat ceva in asta.

iPhone X Ecran OLED Note 8 Pixel 2 3

iPhone X este prezentat deasemenea ca avand si unghiuri de vizibilitate mai bune decat cele ale ecranelor Samsung Galaxy Note 8 si Google Pixel 2, culorile fiind mai putin denaturate in aceasta situatie. O problema cunoscuta a OLED fiind denaturarea culorilor cand imaginile sunt privite din unghiuri ascutite, Apple reusind sa tinsa sub control aceasta problema in noul ecran al iPhone X, lucru laudat si de multi revieweri.

iPhone X nu are la fel de multi pixeli per inch pentru ecranul sau OLED precum Google Pixel 2 si Samsung Galaxy Note 8, dar aceasta nu este o problema chiar atat de mare. iPhone X are 438 pixeli per inch, in comparatie cu Samsung Galaxy Note 8 care are 521 pixeli per inch si Google Pixel 2 care are 538 pixeli per inch, diferenta fiind greu sesizabila de catre ochiul uman, asa ca nu o veti resimti prea usor.

iPhone X are un ecran OLED impresionant, iar asta probabil vor lauda si clientii care isi vor primi telefoanele incepand de azi.