UBER si Taxify sunt ca Drogurile, Primaria Bucuresti Aproba noi Reguli de Taximetrie

UBER si Taxify au fost interzise, teoretic, in Bucuresti de catre Primaria Generala printr-un nou regulament pentru taximetristii din capitala.

UBER si Taxify au fost comparate drogurile, sau utilizarea loc cu consumul de droguri, de catre viceprimarul Bucurestiului, Aurelian Badulescu, intr-o sedinta a Consiliului General de astazi. “Puteti apela la orice serviciu doriti, intrebarea este daca pot sau nu sa ma droghez in continuare, este optiunea d-voastra” asta a spus viceprimarul capitalei dupa o sedinta in care a fost adoptat un nou regulament pentru taximetrie in Bucuresti.

Intr-o sedinta convocata in graba si desfasurata in graba, cei de la Primaria Generala Bucuresti au adoptat astazi un nou regulament care ar trebui sa puna capat UBER si Taxify in Romania. Vorbim despre noi reguli care interzic mijlocirea de transport in Bucurest de catre persoane neautorizate sa faca taximetrie, aceasta fapta sanctionand-se cu o amenda cuprinsa intre 4500 LEI si 5000 LEI, mai mult decat fac soferii UBER sau Taxify intr-o luma.

Mai mult decat atat, cei de la Primaria Generala a Bucuresti vor ca orice fel de serviciu de taximetrie sa fie facut doar in baza unui dispecer autorizat pentru asta, fie ca e telefonic, sau printr-o aplicatie. Cei de la UBER au spus ca la o prima vedere noile reguli nu se aplica pentru ei, in timp ce Taxify sunt cam suparati, semn ca realitatea este alta, iar ambele companii ar trebui sa isi inceteze activitatea in Bucuresti.

“Serviciile de dispecerat sunt obligatorii pentru toate taxiurile transportatorilor autorizati, care isi desfasoara activitatea de transport in regim de taxi pe teritoriul municipiului Bucuresti si nu se pot executa decat de catre dispecerii taxi autorizati de autoritatea de autorizare a Primariei Municipiului Bucuresti, in conditiile in care se asigura posibilitatea clientului de a apela la aceste servicii prin comenzi telefonice sau orice alte mijloace (aplicatii informatice, comenzi on-line pe site-ul web al dispeceratului taxi) si de a le transmite prin statia radio de emisie-receptie catre taximetrist”

UBER si Taxify sunt ca Drogurile, Primaria Bucuresti Aproba noi Reguli de Taximetrie

Practic, aceste noi reguli ar trebui sa opreasca UBER si Taxify in Bucuresti, dar asta numai daca soferii sunt prinsi cand transporta oameni si amendati, pentru ca altfel aplicarea este imposibila. Reprezentantii companiilor taxi au anuntat o “vanatoare” de soferi UBER si Taxify pentru a-si proteja “terenul”, deci ne putem astepta inclusiv la batai si cam orice poate mintea celor care in trecut au aruncat cu oua si faina in masinile soferilor UBER.

“Nerespectarea obligatiilor, asa cum au fost stabilite la art. 21 alin. (3) , aplicabile tuturor activitatilor asimilate indiferent de modul si mediul prin care se realizeaza si au ca rezultat mijlocirea intre un conducator neautorizat sau a unui transportator autorizat taxi, a transportarii unei persoane sau grup de persoane pe teritoriul Municipiului Bucuresti, se sanctioneaza cu amenda de la 4.500 la 5.000 lei.”

Partea si mai amuzanta vine acum, pentru fa Gabriela Firea, primarul general al Bucurestiului, vrea taximetristi civilizati, asa ca le interzice urmatoarele : “Este interzisa in totalitate refuzarea unei curse, sub sanctiuni drastice vor fi interzise solicitarile de bonusuri. Soferii sunt obligati sa aiba o tinuta decenta, comportament si limbaj adecvat, sa nu dea muzica tare, sa nu vorbeasca la telefon, sa nu dea sms-uri, sa nu angajeze cu clientul discutii si subiecte sensibile despre politica, religie si sexualitate, care ar putea sa contravina convingerilor clientului.”

Practic, tot ceea ce trebuia sa fie de bun simt este obligatoriu impus printr-o hotarare a primariei Bucuresti, iar asta pentru ca in Romania doar “biciul” functioneaza, din pacate. Partea cea mai proasta este ca toate aceste comportamente trebuie raportate, pentru ca vasta majoritate a taximetritilor se comporta josnic cu clientii, sa nu mai vorbim de comportamentul din trafic, iar cei de la dispecerate ii acopera fara discriminare.

In loc sa gaseasca metode de a aduce UBER si Taxify intr-o baza legala care sa permita functionarea serviciilor, autoritatile din Romania au ales calea pe care toata lumea o uraste si din cauza careia multi pleaca din tara. Din pacate, Romania a fost si va ramane profund ancorata intr-un sistem in care cetateanul are de castigat doar daca ia decizia inteleapta de a pleca intr-o societate dezvoltata.

uber taxify interzise bucuresti