Indicatorul privind Semnalul GSM al Telefoanelor ar putea Disparea

Telefoanele mobile ar putea ramane fara indicatorul care afiseaza puterea semnalului GSM, un prim pas spre modificare fiind deja descoperit in testare.

Zilele verificarii puterii semnalului GSM al unui telefon mobil ar putea fi numarate, deoarece se pregate o schimbare radicala pentru ceea ce unii verifica in mod constant atunci cand isi folosesc telefoanele mobile. O schimbare descoperita in Android P recent sugereaza faptul ca telefoanele mobile nu vor mai afisa informatii privind puterea semnalului GSM pentru utilizatori, indicatorul urmand a disparea complet.

Fie ca telefonul are o bara de semnal, sau mai multe, in baza schimbarii descoperite, se pare ca indicatorul ar urma sa fie eliminat complet din telefoanele mobile Android, probabil in cativa ani. Nimeni nu stie deocamdata de ce ar dori producatorii sa elimine acest indicator pretios din sistemul de operare al unui telefon mobil, insa e usor de inteles de ce ar dori operatorii de telefonie mobila sa il ascunda in viitor.

Indicatorul privind semnalul GSM al telefoanelor ar putea disparea

Schimbarea privind indicatorul care arata puterea semnalului GSM al unui telefon mobil a fost descoperita deocamdata doar in Android P, dar asta nu inseamna ca ea nu va ajunge in viitor si in iPhone, de exemplu. Apple a redus performantele iPhone fara sa spuna cuiva si se pregateste sa implementeze modemuri de calitate inferioara in telefoane, deci a ascunde si puterea semnalului nu e ceva greu de imaginat.

“Carriers play a large part in determining how fast software updates can roll out, and they can also sometimes determine what features we have access to. According to few commits, it appears that some carriers are pushing for the ability to hide the signal strength in settings, starting in Android P.”

Daca o asemenea schimbare se va face pentru iPhone, sau oricare alte telefoane mobile, nu cred ca ea va veni prea curand, mai ales ca acum clientii ar ataca producatorii din toate “colturile” Cred ca in viitor e de asteptat ca o asemenea schimbare sa fie implementata, dar asta doar daca retelele de telefonie mobila vor avea acoperire buna si cred ca ea va avea o optiune de a afisa detalii cand semnalul este extrem de prost.

Voi ce parere aveti despre implementarea unei asemenea schimbari pentru telefoane mobile ?

indicator semnal gsm telefon

45 COMENTARII

  1. Util și nu prea acel indicator. Acoperirea a crescut de la an la an si cam toată lumea are semnal la telefon. Deci nu prea mai ai nevoie de un indicator ca sa îți confirme asta. Problema vine in cazul in care te pierzi prin munți sau vre-o pădure, când vei avea nevoie sa suni și nu vei avea semnal. Cum îți vei da seama ca te afli intr-o zona cu semnal de unde poți suna? Stai sa suni din 3 in 3 secunde sa vezi dacă ai dat de semnal?

  2. O tampenie totala vai de p…. lor daca face tampenia asta o sa sara toata lumea pe ei, cum sa faci asa ceva ? Asta e cea mai proasta idee care sa gandit vreodata de cand exista umanitatea. E ca si cum iai anula la o masina ceasu ce indica benzina din rezervor…. ce stire de kkt.

  3. “ceasu ce indica benzina” tu faci confuzii intre baterie si semnal
    Aici este vorba de SEMNALUL GSM si nu de BATERIE sau indicatorul ei

  4. Comparația ta este foarte forțată. Fără indicatorul de combustibil nu ai cum sa conduci o mașina in siguranta, dar fără indicatorul de semnal la telefon îl poți folosi in continuare fără probleme.

  5. Am un iWatch 1, 38mm pe care l-am achiziționat recent de pe
    internet..problema este că după ce i-am dat restore, când am încercat
    să-l sincronizez cu iPhone ul, îmi cerea adresa de iCloud a fostului
    proprietar..problema este că nu mai reușesc să dau de el, nu mai am nici
    nr și nici nu știu unde să dau de el. N-am dat o sumă mare de bani, am
    zis că e chilipir, și acum aș vrea să știu dacă merge să-l vinzi pentru
    piese, cum se procedează și cu iPhone-urile blocate în iCloud, măcar
    să-mi recuperez o parte din bănuți..Mulțumesc!

  6. aoleu….nu stiu, cand cumperi ceva, mai ales apple, verifica sa nu fie “blocat”
    dar asa ca ai riscat pe ceva f putin, am vazut ca multa lume apeleaza la ebay pt piese

  7. la depanero a fost cineva, si am inteles ca i-a evaluat piesele…a dat cu subsemnatul ca nu este furat etc si i-a dat niste bani
    Dar mai intai ia legatura cu ei

  8. da, fiind vorba de un ceas…pe storage,cpu probabil nu iei nimic ca face parte din componentele ce sunt anulate cand este blocat device

  9. Trebuie sa ai mare grija cu produsele Apple furate. Eu am achizițonat recent un iPhone 6s la mâna a 2-a, in stare impecabila, un cadou pentru o nepoata. Nu i-am dat banii vânzătorului pana nu a stat cu mine să-l activez cu datele mele, cu contul meu iCloud. Un produs Apple blocat cu iCloud este bun doar pentru piese. Așa ca ai grija data viitoare când achiziționezi un produs Apple folosit.

  10. mai bine iti dadeam eu 6s…am un 6s cam nou nout, pe rose gold…ce incepe sa stranga praful alaturi acum de 2 iphone 7 (jet black si mat black)
    Bine eu le mai tin de rezerva si pt membrii familiei ce sunt mai invarsta

  11. cand gasesti ceva…ca e un device apple sau o masina, vii aici si pune o intrebare si te ajut eu sau admin cu ce putem
    mai nou , ne pricepem si la yachturi acum 🙂

  12. Probabil va fi inlocuit cu o aplicatie preinstalata ,la nevoie sa o poti accesa…ori va fi cumva ascuns cu optiunea de a activa s-au dezactiva indicatorul …ori un led indicator etc… sunt destule variante

  13. apple watch-ul trebuie inainte de vanzare de pe iPhone din aplicatia watch “decuplat” dupa aia reset. eu i-am dat unui prieten apple watch-ul generatia 1 fara sa il decuplez, i-am dat doar reset din ceas si cand el l-a configurat tot asa l-a intrebat de parola de la contul meu. daca nu dai de fostul proprietar poti sa il vinzi ptr componente.