iOS 8.4.1 vs iOS 11.2.5 beta 2 – Comparatia Performantelor iPhone

iOS 8.4.1, iOS0.3.5, iOS 10.3.3, iOS 11.2.1 si iOS 11.2.5 beta 2 apar astazi intr-o comparatie foarte interesanta care ne arata cum s-au modificat performantele iPhone 5S. Vorbim despre comparatia a 5 versiuni ale sistemului de operare iOS, ultimele doua fiind suficient de apropiate incat performantele iPhone 5S sa fie aproape identice.

Partea interesanta este diferentele in performante, in testele sintetice, intre iOS 8.4.1 si iOS 11.2.5 beta 2 sunt mai mici de 10% in toate testele. Apple nu limiteaza performantele iPhone 5S in functie de gradul de uzura al bateriei, iar testele ne arata ca performantele nu scad sesizabil, cel putin in testele sintetice.

In utilizarea obisnuita vorbim despre o dublare a timpului de pornire al iPhone 5S de la iOS 8.4.1 la iOS 11.2.5 beta 2, compania Apple facand multe modificari aici. Aceste schimbari nu se resimt si in puterea de procesare a telefoanelor, acesata ramanand neschimbata, deci utilizatorii nu sunt afectati aici.

Totusi, prin implementarea mai multor procese active in iOS de-a lungul timpului si prin modificarea altor elemente ale sistemului de operare, iPhone 5S a devenit mai “greoi”. Comparatia este buna, insa mai utila ar fi fost una pe iPhone 6, sau iPhone 6S, unde performantele sunt afectate de uzura bateriei.