iPhone X si Galaxy Note 8 – Cresterea Preturilor Medii ale Smartphone

iPhone X si Samsung Galaxy Note 8 au generat o crestere a preturilor medii ale smartphone-urilor in anul 2017, iata la ce valoare au ajuns acestea.

13

iPhone X Galaxy Note 8 Preturi Medii Smartphone

iPhone X si Samsung Galaxy Note 8 au determinat in T4 2017 o crestere a preturilor medii ale smartphone-urilor in intreaga lume, diferentele fata de anul 2016 fiind considerabile, fara ca vasta majoritate a telefoanelor sa fie mai scumpe. Vorbim despre un studiu realizat de catre cei de la GfK, ei afirmand ca preturile medii ale smartphone-urilor au crescut cu 10% in T4 2017, iar iPhone X si Samsung Galaxy Note 8 par sa fie “vinovatii”.

iPhone X este vandut la preturi care incep de la 1150 de dolari, in timp ce Samsung Galaxy Note 8 a fost lansat la preturi de 1030 de dolari, cu taxele incluse, insa nici Google Pixel 2 XL nu a fost mai ieftin la 900 de dolari. In baza acestor preturi uriase percepute pentru iPhone X si Samsung Galaxy Note 8, cei de la GfK au ajuns la concluzia ca preturile medii ale smartphone-urilor au crescut la 363 de dolari, cu 10% mai mult decat in T4 2016.

iPhone X si Galaxy Note 8 au crescut pretul mediu al smartphone-urilor

In anul 2017 pretul mediu de vanzare al smartphone-urilor a crescut cu 6% fata de anul 2016, deci cresterea din ultimul trimestru este mult mai mare decat cea inregistrata pentru intregul an 2017 fata de 2016. Explicatii pentru cresterea preturilor iPhone X si Samsung Galaxy Note 8 in comparatie cu seriile anterioare pot fi multiple, insa ele conteaza mai putin acum din moment ce intreaga industrie beneficiaza de aceasta crestere.

Cei de la GfK au calculat cresterea pentru preturile de baza ale smartphone-urilor, fara a lua in calcul preturile subventionate, asa cum este si normal pentru a vedea cat de mult au crescut preturile in realitate. Daca ne uitam la o comparatie cu anii anteriori, in T1 2017 preturile medii de vanzare ale smartphone-urilor au scazut, dar au inceput sa creasca in mod constant in urmatoarele luni ale anului, situatie destul de interesanta.

Evolutia preturilor pentru anul 2017 este exact contrara cu cea din perioada T3 2015 – T2 2016, preturile medii ale smartphone-urilor scazand chiar si cu 6%, patru trimestre fiscale de scadere continua fiind inregistrate. Acestea fiind spuse, din pacate ne asteapta posibile noi cresteri ale preturilor medii ale smartphone-urilor deoarece Samsung Galaxy S9 NU va fi mai ieftin decat modelele de anul acesta, iar Note 9 va trece prin aceeasi situatie.

iphone x galaxy note 8 pret mediu smartphone