Samsung Galaxy S9: Recunoasterea Faciala e o GLUMA PROASTA

Samsung Galaxy S9 nu are un sistem de recunoastere faciala la fel de bun precum Face ID din iPhone X, expertii in securitate informatica avand confirmari pentru clienti.

Samsung Galaxy S9 recunoastere faciala gluma

Samsung Galaxy S9 are implementat un sistem de recunoastere faciala de catre compania Samsung,numit Intelligent Scan, el folosind iris scannerul si recunoasterea faciala 2D din Android pentru a autentifica utilizatorii. Samsung Galaxy S9 are implementata functia Intelligent Scan ca un raspuns la Face ID din iPhone X, insa cercetatorii in securitate informatica spun ca sistemul este o gluma proasta, nu ceva util.

Samsung Galaxy S9 face scanarea inteligent intai folosind sistemul standard si nesecurizat de recunoastere faciala 2D a Android, dar daca el nu functioneaza se fooseste iris scannerul, iar daca nici asta nu merge, ambele sunt combinate. Expertii spun ca Samsung Galaxy S9 favorizeaza rapiditatea deblocarii prin recunostere faciala in loc de cresterea securitatii, iar de asta sistemul in sine este o gluma proasta, nu ceva sigur, ca Face ID.

Samsung Galaxy S9 – recunoasterea faciala este o gluma proasta in comparatie cu Face ID

Samsung Galaxy S9 nu permite folosirea Intelligent Scan cu Samsung Pay, la fel ca anul trecut cand recunoasterea faciala nu putea fi folosita cu acest sistem, deci si Samsung confirma ca functia nu ofera siguranta. Este totusi ciudat ca Samsung a combinat doua sisteme de securitate biometrica fara a face in final unul singur, dar Samsung Galaxy S9 nu ar trebui sa mire pe cineva pentru ca are functii proaste si gandite pe jumatate, pentru ca asa lucreaza Samsung in general.

“When unlocking your phone, it first will scan your face. If that fails to unlock the phone, the device then will check your irises. If both fail, Intelligent Scan will try to authenticate your identity using a combination of the two. And it all happens almost instantaneously.. They want to provide some level of security but also make it easy and effective for you to get into the phone. This is probably trying to play catchup with how smooth the user experience is for the iPhone.”

Samsung Galaxy S9 avea aceasta functie Intelligent scan prezentata de catre unii ca fiind o adevarata realizare si ca fiind aproape la fel de buna ca Face ID, insa ea abia depaseste sistemul de securitate de anul trecut. Acestea fiind spuse, Samsung Galaxy S9 nu ofera securitate biometrica pentru scanarea fetei, asa cum face iPhone X cu Face ID, ci doar o functie “de jucarie” cu care oamenii sa se distreze cand se plictisesc de scanat amprente.