Ce NU imi Place la Camera iPhone XS Max din iOS 12

iPhone XS Max are o problema cu inregistrarea pozelor in iOS 12, compania Apple parand sa nu fi gandit intregul sistem chiar atat de bine pentru toata lumea.

iphone xs max smart hdr ios 12

iPhone XS Max este de vineri la iDevice.ro, si v-am povestit cateva dintre primele mele impresii cu privire la noul telefon, adica dupa folosirea sa timp de cateva ore, dupa ce l-am scos din cutie. Astazi m-am gandit sa fac si cateva poze cu noua camera a iPhone XS Max, insa din pacate cei de la Apple au cam ingreunat munca celor care nu vor sa aiba doar un telefon pe care il indrepti spre ceva si faci poze, Smart HDR fiind schimbarea nu chiar atat de usor de inteles.

iPhone XS Max, si fratele sau mai mic, nu mai au functia Auto HDR, ci Smart HDR, adica un fel de HDR, care teoretic ar trebui sa fie mai usor de folosit, dar care nu prea functioneaza chiar asa ca inainte. Daca activezi functia Smart HDR pentru camera iPhone XS Max, nu ai vreo idee cand faci poze cu HDR, si cand faci poze normale, pentru ca nu exista vreo atentionare cu privire la asta in aplicatia camera, asa cum era inainte pentru HDR-ul automat.

Ce NU imi Place la Camera iPhone XS Max si iOS 12

iPhone XS Max permite dezactivarea Smart HDR, iar atunci ai optiunea de a folosi HDR, nu stiu daca versiunea veche, sau cea inteligenta, sau nu, insa optiunea exista, chiar daca nu salveaza totdeauna pozele normale, desi ai activata optiunea. Revenind la Smart HDR, uneori pozele facute sunt HDR fara a exista o poza normala, alteori sunt fara HDR, insa niciodata nu stii ce anume se salveaza pentru ca iOS 12 nu iti spune daca este folosit HDR pentru poze, sau nu, decat atunci cand le deschizi efectiv.

Nu stiu daca aceasta este o problema a iOS 12, sau asa a fost gandit Smart HDR sa functioneze, dar e absolut stupid sa nu stii cand o poza e facuta cu HDR, sau nu, decat daca o accesezi din aplicatia pentru poze. Lasand la o parte problema cu Smart HDR, camera face poze uneori mai bune decat cele ale iPhone X, alteori mai proaste, totul in functie de cum decide sistemul de operare sa aplice HDR, sau nu, uneori culorile fiind exact ca in realitate, alteori ca in “realitatea” Apple.