RCS & RDS va LANSA PRIMA Televiziune 4K din Romania

RCS & RDS va lansa prima televiziune 4K din Romania, operatorul telecom depunand deja la CNA cererea pentru a isi inregistra postul ca o premiera pentru tara.

RCS & RDS televiziune 4k

RCS & RDS va lansa prima televiziune 4K din Romania, grupul telecom urmand a aduce o premiera pentru tara noastra la multi ani dupa ce lansarea posturilor HD a fost facuta cu mare chin de catre alte televiziuni. RCS & RDS este unul dintre cei mai mari operatori de servicii de televiziune prin cablu in Romania, iar cererea pentru autorizarea lansarii primei televiziuni 4K din Romania a fost depusa deja de catre companie la Consiliul National al Audiovizualului, CNA.

RCS & RDS va avea discutata cererea sa in cadrul sedintei de maine a CNA, premiera pentru tara noastra fiind una foarte importanta in conditiile in care televizoarele care suporta asemenea rezolutii nu mai sunt atat de scumpe. Cei de la RCS & RDS transmit deja prin cablu foarte multe posturi de televiziune in format HD, iar trecerea la televiziunea 4K reprezinta o evolutie pentru o tara in care oamenii tineri sunt foarte “conectati” la tehnologie.

RCS & RDS va LANSA PRIMA Televiziune 4K din Romania

RCS & RDS va lansa un post generalist de televiziune 4K, deci vorbim despre ceva separat de Digi 24, sau canalele DigiSport, Digi Film, Digi Life, etc, prea multe detalii nefiind cunoscute in momentul de fata. RCS & RDS nu a lasat pana in prezent sa se afle informatii cu privire la planurile sale de a lansa acest post de televiziune 4K in Romania, insa din momentul in care licenta ii va fi acordata de catre CNA, probabil fom afla si detalii privind planurile companiei.

RCS & RDS a fost mai mereu in centrul adoptarii noilor tehnologii in produsele si serviciile pe care le ofera, asa ca lansarea primului post de televiziune 4K vine ca un lucru normal pentru un operator de acest gen. Avand in vedere ca RCS & RDS a depus cererea pentru a lansa primul post de televiziune 4K in Romania, este de asteptat ca alte trusturi media sa faca acelasi lucru in urmatorul an, sau poate mai tarziu, in functie de investitiile pe care vor sa le faca.

7 COMENTARII

  1. Ar fi o minune ,după atâția ani dela apariția televizoarelor UHD ,să avem în sfârșit și noi în România o televiziune care dorește să ne îmbucure inimile cu transmisia unui canal măcar de calitate UHD.Ar fi un pas inainte spre noile tehnologii 4k,8k,etc Doamne ajută.

  2. RCS & RDS este unul dintre cei mai mari operatori de servicii de televiziune prin cablu in Romania

    Nu – e cel mai mare .

  3. Acest 4K a fost cerut la CNA pentru transmisia pe satelit! Cred ca pe fibra lucrurile erau mai ok, asa cum functioneaza Netflix in 4K. Daca vremea e urata, pa-pa 4K pe satelit cand ai lighean de 45 cm offset!

  4. @adikenzie stai liniștit ca nu stau in vârf de deal dacă te interesează numa zic ca după ce au făcut lucrări la stâlp de vreo doua ori mi-a scăzut puterea semnalului