Smartphone. Vanzarile au SCAZUT SERIOS in T3 2018

Smartphone. Vanzarile au scazut simtitor in T3 2018 pentru o gama variata de producatori din lumea intreaga, iata cat de mult a scazut piata la nivel global.

smartphone vanzari

Smartphone. Vanzarile de telefoane inteligente au scazut serios in T3 2018 comparativ cu aceeasi perioada a anului trecut, iar asta in conditiile in care au existat cateva modele notabile care au aparut pe piata viara trecuta. In ciuda acestui lucru, vanzarile Smartphone au scazut cu nu mai putin de 33.1 milioane de unitati, sau 8.4% in acest trimestru fiscal fata de acelasi din anul anterior, oamenii nemaifiind la fel de interesati sa cumpere asemenea produse.

Smartphone. Pierderile cele mai mari au fost inregistrate la Samsung, 11.1 milioane de unitati, dar si la restul producatorilor care nu fac parte din top 5, acolo scaderea fiind de 40 de milioane de unitati, dar au compensat alti producatori din top 5 cu cresteri. Stiam deja ca piata smartphone nu urma sa mearga pe un trend ascendent in T3 2018, insa scaderea este surprinzatoare si sugereaza faptul ca este nevoie de schimbari masive pentru ca vanzarile sa mai creasca.

Smartphone. Vanzarile au SCAZUT SERIOS in T3 2018

Smartphone. Reducerea vanzarilor cu aproape o zecime este o schimbare importanta, si multi vor spune ca preturile mari sunt cele care au determinat aceasta schimbare radicala, insa realitatea este ca acesta este doar un factor. Lipsa inovatiilor majore este o alta cauza a scaderii importante a vanzarilor smartphone, majoritatea modelelor noi venind fara functii care sa atraga intr-un adevarat sens al cuvantului, iar asta o stiu si producatorii, doar ca nu prea mai au ce face.

“Global smartphone shipments tumbled 8 percent annually from 393.1 million units in Q3 2017 to 360.0 million in Q3 2018. The global smartphone market has now declined for four consecutive quarters and is effectively in a recession. The smartphone industry is struggling to come to terms with heavily diminished carrier subsidies, longer replacement rates, inventory buildup in several regions, and a lack of exciting hardware design innovation.”

Smartphone. Desi vanzarile intregii piete smartphone au scazut simtitor, producatorii mari din China au dus-o destul de bine, cativa dintre ei inregistrand cresteri serioase ale vanzarilor in acest trimestru fiscal. Apple a fost una dintre putinele companii care a reusit sa mearga impotriva trend-ului de scadere in ceea ce priveste vanzarile smartphone, iar desi in cazul sau lucrurile n-au stat rau, au existat competitori care au inregistrat cresteri mult mai mari in vanzari.