Nokia. Primele IMAGINI cu Tableta Vega (VIDEO)

Nokia. Primele imagini cu tableta Vega au aparut astazi pentru a ni se arata la ce lucra compania finlandeza pentru clientii din lumea intreaga.

nokia tableta

Nokia. Inainte de a fi vanduta catre Microsoft, compania finlandeza a avut in proces de dezvoltare o serie de tablete, care n-au mai ajuns pe piata deoarece in Redmond existau alte planuri, insa prototipuri au fost create. In clipul video de mai jos puteti vedea imagini cu una dintre cele 4 tablete care au fost create in forma de prototip de catre Nokia, acestea avand denumirile Illusionist, Mercury, Pine, si Vega/Atlas, ultima dintre ele fiind prezentata mai jos.

Nokia. Toate cele 4 tablete au ajuns int-run stadiu destul de avansat al procesului de dezvoltare, dupa cum puteti vedea in clipurile video de mai jos, planurile companiei finlandeze fiind de a lansa intr-un final ceva. Desigur ca vorbim despre tablete create in anul 2014 de catre cei de la Nokia, ele avand un design invechit dupa standardele de astazi, insa chiar si asa, puteti vedea ca la acea vreme, compania avea in plan sa lanseze produse foarte interesante.

Nokia. Primele IMAGINI cu Tableta Vega (VIDEO)

Nokia. Conform celui care a facut clipurile video de mai jos, tableta Vega ar avea un ecran cu diagonala de 6.6 inch, mare la acea vreme, dar in momentul de fata avem telefoane cu ecrane aproape atat de mari. Separat de asta, tableta celor de la Nokia avea integrat un chip NVIDIA Tegra 3 Quad Core, 2 GB RAM si 32 GB spatiu de stocare, o camera principala cu rezolutie de 8 megapixeli, si o camera frontala de 1 megapixel, Windows RT fiind preinstalat pe ea.

Nokia. Ideea din spatele tabletei este foarte interesanta, insa din pacate produsul in sine nu a mai ajuns pe piata pentru ca, probabil, s-a considerat ca ea nu ar avea vreo sansa de a concura serios cu tabletele de la acea vreme. Indiferent de ceea ce s-a intamplat, in clipurile acestea putem vedea ca Nokia a avut intentia de a intra pe piata tabletelor, iar cei de la HMD Global ar putea face acelasi lucru, din moment ce continua traditia companiei finlandeze.