Android 9. PROBLEMA URIASA Anuntata de Google

Android 9. O problema foarte mare a fost descoperita si anuntata de catre compania Google, foarte multi utilizatori de telefoane si tablete fiind afectati.

Android 9 problema

Android 9. O problema foarte mare, care ii afecteaza pe utilizatorii acestei versiuni a sistemului de operare, a fost anuntata de catre compania Google pentru utilizatorii din lumea intreaga in acest moment. Vorbim despre o problema cu 29 de aplicatii care au fost retrase deja de catre Google din Google Play, ele fiind create pentru a fura din Android 9, si versiunile anterioare ale sistemului de operare, pentru a fura pozele din dispozitivele oamenilor car ele-au instalat.

Android 9. Aplicatiile descoperite de catre cei de la Google au ajuns in magazin fara ca angajatii sai sa stie despre acest lucru, iar separat de furtul pozelor, ele afisau si reclame nu prea potrivite pentru utilizatori. Unele dintre aceste aplicatii fusesera descoperite si analizate de catre cei de la Trend Micro inainte ca Google sa ia decizia de a le elimina din cadrul magazinului, astfel ca multi utilizatori ai Android 9, si nu numai, au fost afectati de existenta lor in Google Play.

Android 9 a fost folosit pentru a fura poze din telefoane, si nu numai

Android 9. Pentru a ascunde exact ceea ce fac, dezvoltatorii au combinat pachetele de instalare in multiple arhive, iar comunicarile cu serverele proprii au fost deasemenea criptate, astfel ca analiza initiala a fost imposibila. Mai rau este ca stergerea acestor aplicatii din Android 9, sau versiunile anterioare, era cam imposibila din cauza modului in care au fost gandite respectivele aplicatii, unele dintre ele fiind acunse in telefoane pentru a fi mult mai greu de eliminat.

Case in point: the company recently pulled 29 camera and photo apps from the Play Store after it became clear they were meant to push intrusive ads, scam users and even steal content. Multiple apps will push full-screen ads, including porn, and some will use the opportunity to run phishing scams that steal your personal info under the guise of contests.

Android 9. Unele dintre aplicatii aveau chiar si peste 1 milion de descarcari, deci vorbim despre o problema foarte mare cu care s-au confruntat foarte multi utilizatori, iar Google nu s-a “miscat” chiar atat de repede pentru a o rezolva. Desi cei de la Google au eliminat aceste aplicatii care afectau Android 9, si versiunile anterioare ale sistemului de operare, e foarte posibil ca multe altele sa existe si sa faca probleme similare.