Kaspersky face PLANGERE Impotriva Apple la Autoritatile din Rusia

Kaspersky PLANGERE Apple

Kaspersky, una dintre cele mai mari companii care produce solutii antivirus, a facut o plangere impotriva companiei Apple din cauza practicilor monopoliste din App Store. Compania s-a plans la autoritatile din Rusia din cauza faptului ca Apple abuzeaza de App Store pentru a restrictiona functiile pe care aplicatiile le au in iOS 12.

Kaspersky vorbeste despre functia Screen Time care exista in iOS 12 pentru iDevice-uri, spunand ca a blocat posibilitatea de a folosi anumite profiluri pentru aplicatia Kaspersky Safe Kids. Practic, Kaspersky vrea sa le permita parintilor sa faca inregistrari live cu ceea ce fac copiii in aplicatiile de pe telefoane si sa le vada pe propriile dispozitive, ceea ce Apple nu permite.

Kaspersky a facut, practic, o aplicatie prin care parintii sa-si spioneze copiii, iar Apple a refuzat sa o publice in App Store, ceea ce face in cam toata lumea in momentul de fata. Desigur ca Kaspersky e suparata pentru ca nu poate lansa aplicatii de spionaj in App Store, insa e putin probabil ca Apple sa-i permita sa o faca, indiferent ce spun autoritatile din Rusia.

It turned out that, according to Apple, the use of configuration profiles was against App Store policy, and Apple demanded that these be removed, so that the app could pass the review and be published in the store. For us, that would mean removing two key features from Kaspersky Safe Kids: app control and Safari browser blocking.