GPS. ATENTIE! Maine vor avea PROBLEME de Functionare

GPS. ATENTIE! Maine foarte multe dintre modulele existente vor avea probleme de functionare, iata la ce trebuie sa fii foarte atent in momentul de fata.

GPS probleme

GPS. Dac afolositi un sistem GPS in viata de zi cu zi, atunci ar fi bine sa fiti foarte atenti, pentru ca maine unele dintre aceste dispozitive vor avea probleme de functionare care v-ar putea “scoate peri albi”. Problema vine de la satelitii care sunt folositi pentru sistemele GPS actuale in vederea localizarii pe planeta, acestia avand un software care maine, la ora 19:59 si-ar putea reseta complet data, revenind la anul 1999, ceea ce nimeni nu-si doreste sa se intample.

GPS. Satelitii folositi pentru aceste sisteme au memorie interna suficienta pentru a “numara” doar 1024 de saptamani, iar maine seara la ora 19:59 se va implini acest numar, asa ca multe module ar putea avea data resetata. Satelitii ar urma sa isi reseteze numaratoarea saptamanilor maine seara la ora 19:59, iar de aici ar putea veni marea problema, iar asta pentru ca modulele GPS de pe pamant ar trebui sa fie afectate de aceasta resetare, unele preluand data actualizata de la sateliti.

GPS. ATENTIE! Maine vor avea PROBLEME de Functionare

GPS. Cei de la fortele aeriene americane, care administreaza satelitii, sustin ca exista sanse mici ca noile module sa fie afectate, insa in acelasi timp au avertizat multe institutii in legatura cu problema care va aparea maine seara. US Air Force avertizeaza diverse institutii in legatura cu aceasta problema de vreo 2 ani, insa in mod teoretic, oricaredintre modulele GPS facute in ultimii 10 ani ar trebui sa aiba software care sa nu fie afectat de aceasta resetare a datei satelitilor.

This Saturday, some of your GPS systems could start partying like it’s 1999. That’s because the GPS satellites tally the march of time by weeks, and because of the way the system was designed when it went online in 1980, it has enough storage space to remember only 1,024 weeks. When it hits that limit — which will happen Saturday night — the counters reset to 0. Indeed, in recent tests of some GPS devices, not all manufacturers’ systems correctly handled the April 6 rollover.

GPS. Satelitii au trecut deja printr-o resetare in anul 1999, cand nu erau totusi chiar atat de multe module de geolocalizare in folosita, iar americanii spera ca acum lucrurile sa functioneze la fel de bine. 4 miliarde de module GPS sunt folosite in momentul de fata la nivel global, nu toate dintre ele cu software capabil sa treca peste aceasta problema, unele unitati testate de catre US Air Force, sau Homeland Security, avand probleme serioase de functionare.

GPS. Acestea fiind spuse, daca maine seara inainte sau dupa, ora 19:59 aveti de calatorit undeva, luati in calcul faptul ca s-ar putea sa existe probleme de localizare.