Google Maps. Vestea Foarte PROASTA pentru TOTI Oamenii

Google Maps are parte de o veste foarte proasta pentru toti oamenii care folosesc in momentul de fata platforma de harti online, iata cat de mare va fi problema pentru noi toti.

Google Maps reclame

Google Maps este tinta unei vesti foarte proaste pentru toti utilizatorii care a venit astazi direct de la compania Google,  mai exact de la unul dintre directorii financiari care se ocupa de produsele companiei americane. Se pare ca Google Maps este unul dintre produsele celor de la Google care este monetizat cel mai putin de catre companie, iar asta pentru ca pana acum s-a dorit cresterea numarului de utilizatori ai serviciului, insa lucrurile se vor schimba foarte curand.

Google Maps urmeaza sa aiba parte de reclame afisate de catre compania Google pentru a genera si mai multi bani de pe urma acestui serviciu, ceva ce sigur nu este dorit de catre utilizatorii care folosesc platforma de harti online. Se pare ca Google Maps urmeaza sa fie monetizata cam la fel precum Waze, adica reclamele ar urma sa fie introduse printre cautarile facute de catre utilizatori, la inceput, diverse locatii urmand a fi promovate in rezultatele pentru cautari.

Google Maps. Vestea Foarte PROASTA pentru TOTI Oamenii

Spre exemplu, daca veti cauta un restaurant in Google Maps, printre cele afisate vor fi introduse si reclame pentru restaurante, sau alte locatii, totul fara a strica, daca e posibil, experienta de utilizare a aplicatiei. Google vrea sa afiseze reclame pentru locatii care se afla in apropierea utilizatorilor Google Maps, astfel incat acestea sa fie cat se poate de relevante, si sa se interactioneze cu ele, compania testand deja in Waze modurile cele mai bune de a monetiza si platforma sa principala de harti.

We want to be able to highlight things that are around you and surface them nearby to you in a way that’s not disrupting your experience. It’s very un-targeted, and that’s the most effective channel that most people have to convey information to you. There is an opportunity here to do this in a way that’s really tailored to the user in the long run.

Google Maps nu a fost umpluta de reclame inca deoarece Google nu vrea sa-i sperie pe cei care folosesc platforma in momentul de fata, lucru care se poate intampla foarte usor daca reclamele nu sunt gandite pentru a fi afisate cat mai eficient. E foarte posibil ca Google Maps sa aiba reclamele afisate cat se poate de curand in aplicatie, inas intr-o simpla faza de testare, urmand ca toata lumea sa vada reclame doar dupa ce se va gasi cea mai buna metoda de a face asta.