Android 9. SCHIMBAREA Google ce a Generat FURIE

Android 9. O schimbare foarte importanta facuta de catre compania Google pentru sistemul de operare a generat furie serioasa, iata ce sta in spatele ei.

Android 9 wifi

Android 9. Actuala versiune a sistemului de operare al companiei Google a venit cu foarte multe schimbari pentru telefoanele si tabletele din lumea intreaga cand a fost lansat, insa nu toate dintre ele sunt bune, conform unora. Mai exact, cei de la Google au facut o schimbare pentru felul in care sunt recunoscute retelele Wi-Fi de catre telefoanele cu sistem de operare Android 9, astfel incat autonomia bateriei dispozitivelor sa fie mult imbunatatita in final.

Android 9. Mai exact, Google a limitat numarul de scanari pe care le poate face o aplicatie pentru retelele Wi-Fi aflate in preajma utilizatorului, totul pentru a imbunatati semnificativ autonomia bateriei. O aplicatie deschisa in ecranul principal poate scana de doar 4 ori in doua minute retelele Wi-Fi din preajma unei persoane, in timp ce aplicatiile lasate deschise in fundal pot scana retelele Wi-Fi doar o data la jumatate de ora in Android 9, iar asta a infuriat dezvoltatorii.

Android 9. SCHIMBAREA Google ce a Generat FURIE

Android 9. Conform unora dintre ei, compania Google blocheaza functii care sunt oferite de catre aplicatii ce permit localizarea in interiorul cladirilor, sau analizarea puterii semnalelor Wi-Fi din interiorul acestora. Aplicatiile care pana acum permiteau crearea de harti cu semnalele Wi-Fi din interiorul cladirilor au devenit complet inutile in Android 9 deoarece dezvoltatorii nu mai pot face scanari in timp real, ci doar o data la cateva zeci de secunde, deci aplicatia devine complet inutila.

ElectroSmart is an app that shows the evolution of different signals (Wi-Fi, 2G, 3G, 4G, and Bluetooth) in realtime (updates the results every 5 seconds) when the app is run in foreground. It uses curves to represent this graphically. As such, the users of ElectroSmart who use the app in foreground expect the results to be updated in that frequency. Now with the new restrictions of Android Pie, the results shown to the user static after the four scans in 2-minute period are exhausted in the first 20 seconds of the use of the app. This makes the application a whole lot less useful.

Android 9. Numeroase plangeri au fost inregistrate la compania Google din cauza acestei schimbari, insa compania americana spune ca nu o va elimina, pentru ca ea are si efecte foarte bune pentru utilizatori. Autonomia bateriei telefoanelor cu Android 9 este imbunatatita serios multumita acestei modificari, air cei de la Google pun mai mult accent pe acest lucru decat pe ceea ce vor unii dintre dezvoltatori, iar ceea ce fac nu e neaparat rau.