ULUITOR! Neuronii din Creier pot fi MANIPULATI de pe Telefon

Cercetatorii au reusit sa dezvolte un implant impresionant prin care pot fi controlati neuronii direct de pe telefon, iata ce inovatie uimitoare au creat.

ULUITOR! Neuronii din Creier pot fi MANIPULATI de pe Telefon

O echipa de cercetatori din SUA si Coreea de Sud a reusit sa creeze un implant care va permite controlarea circuitelor neuronale din creier folosind o simpla aplicatie pentru telefoane mobile. Multumita acestui implant, cercetatorii sustin ca pot fi descoperite mult mai usor boli ale creierului, precum cele Parkinson, Alzheimer, dar si dependentele, depresia, sau pot fi monitorizate mult mai usor durerile pe care le au pacientii.

Cercetatorii au creat un implact care dupa introducere in craniu si “conectare” la creier permite comunicarea prin Bluetooth cu un telefon, el putand fi folosit pentru a controla anumite circuite neuronale. Medicamentele sunt folosite pentru a face acest control, deci nu vorbim despre impulsuri electrice, insa aparent inclusiv lumina este folosita in acelasi scop, deci vorbim despre un sistem complex creat de catre ei.

ULUITOR! Neuronii din Creier pot fi MANIPULATI de pe Telefon

Pana acum cercetatorii foloseau tuburi metalice si cabluri de fibra optica pentru a transfera medicamente si lumina catre creierele oamenilor, insa iata ca lucrurile au avansat foarte mult. Multumita acestui implant, pacientii se pot misca cu o libertate mult mai mare, iar riscul de a rani tesutul creierului este substantial redus, un alt mare beneficiu constand in faptul ca medicamentele pot fi dispensate pentru perioade mai lungi de timp.

“Acest dispozitiv revoluționar este rodul proiectării electronice avansate și a ingineriei puternice de micro și nano-scară. Suntem interesați să dezvoltăm în continuare această tehnologie pentru a face un implant cerebral pentru aplicații clinice. El ne permite să disecăm mai bine baza comportamentului circuitului neural și modul în care neuromodulatoarele specifice din creier tonifică comportamentul în diferite moduri.”

Implantul are nevoie de inlocuirea cartusului cu medicamente in momentul in care substantele sunt epuizate, insa se pare ca unul singur poate oferi medicamentatia necesara pentru cateva luni de cercetare. Pana acum cercetarea a fost facuta doar oe cobai, cu implant-uri care aveau dimensiunea unui fir de par, deci vorbim despre o tehnologie inovatoare care se anunta a fi extrem de promitatoare, daca se va permite testarea inclusiv pe oameni.

Evolutia tehnologica uluitoare ne arata din nou cat de departe a ajuns omenirea in ceea ce priveste sudierea creierului uman, iar de acum se gasesc si noi metode de a controla neuronii care il compun.