Schimbare MAJORA la 112 facuta deja de Guvernul Romaniei

Schimbarea importanta de la 112 facuta deja de catre Guvernul Romaniei indeplineste o prima promisiune care a fost facuta in urma tragediei de la Caracal.

Schimbare MAJORA la 112 facuta deja de Guvernul Romaniei

Guvernul Romaniei a facut o schimbare foarte importanta pentru serviciul de urgenta 112 in urma tragediei din Caracal, ea fiind promisa de catre ministrul MAI, Mihai Fifor, la doar cateva zile dupa izbucnirea scandalului. Astazi Mihai Fifor impreuna cu Raed Arafat au prezentat schimbare facuta pentru 112 in Bucuresti, deocamdata, mai multi dispeceri ai Politiei Romane si Jandarmeriei fiind adusi in aceeasi camera in care se afla cei de la Ambulanda, SMURD, sau pompieri.

Aceasta schimbare pentru 112 era anuntata de catre Guvernul Romaniei ca fiind una dintre masurile importante pentru imbunatatirea serviciului de urgenta 112, iar asta pentru ca se va reduce timpul de raspuns. Din moment ce toti dispecerii se afla in aceeasi camera, acestia pot discuta mult mai rapid problemele din cauza carora se suna la serviciul de urgenta 112, iar asa s-ar putea reduce substantial timpul de luare al deciziilor critice.

Schimbare MAJORA la 112 facuta deja de Guvernul Romaniei

Aceasta schimbare a fost facuta deocamdata doar in Bucuresti, insa va fi deasemenea implementata si in alte 10 judete din tara, politisti si jandarmi urmand a fi adusi printre dispecerii de la Ambulanda, SMURD si pompieri. Practic toate cele 5 institutii ale statului care au menirea de a proteja, sau salva populatia, vor avea dispeceri in aceleasi centre 112 astfel incat sa se poata coordona mai bine, sa ia decizii mai repede si sa trimita ajutor in timp util.

„Începând de săptămâna aceasta, Dispeceratul Integrat din București este funcțional. Serviciilor 112, SMURD, Salvare și Pompieri li s-au alăturat și Poliția și Jandarmeria. Este al treilea din țară – celelalte două funcționând la Mureș și Hunedoara – iar operaționalizarea acestuia a fost posibilă cu sprijinul Primăriei Capitalei.”

In momentul de fata, in alte centre 112 nu exista dispeceri de la Politia Romana si Jandarmerie in aceeasi camera cu cei de la Ambulanda, SMURD, pompieri, si asta ingreuneaza interventiile, crescand si timpul de raspuns. Totul se va schimba in urmatoarele luni, dar in masura in care va exista si spatiu pentru ca toti sa lucreze din acelasi loc, in Bucuresti schimbarea fiind o improvizatie deocamdata, care va mai fi imbunatatita in timp.

Partea buna este ca Guvernul Romaniei pare sa isi puna in aplicare promisiunile pentru a face serviciul de urgenta 112 mai bun, si nu putem sa speram decat ca aceste schimbari in bine vor continua.