RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, Vestea cea MARE pentru TOTI Romanii

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au parte de un anunt extrem de important pentru toti clientii din Romania, iata ce se va intampla in urmatoarele luni.

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, Vestea cea MARE pentru TOTI Romanii

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, au facut un anunt extrem de important cu privire la una dintre cele mai mari schimbari din Romania din ultimii ani, iar foarte multi dintre romani vor fi afectati de ea. V-am spus ieri ca ANCOM deja a discutat cu RCS & RDS, si ceilalti operatori, despre obligatia de a cumpara cartele prepay doar cu buletinul, Guvernul Romaniei urmand a introduce o ordonanta de urgenta in acest sens foarte curand.

RCS & RDS. Conform celor de la ANCOM, pana la finalul acestui an, operatorii de telefonie mobila au termen pentru a stabili modalitatile prin care vor incepe sa vanda cartelele prepay in acest mod. Mai mult decat atat, tot pana la 1 ianuarie 2020 RCS & RDS, si celelalte companii telecom, trebuie sa stabileasca si modalitatile prin care vor colecta datele personale ale clientilor, si le vor furniza catre 112 pentru identificarea acestora cand fac apeluri.

RCS & RDS. Telekom, Orange, Vodafone, Vestea cea MARE pentru TOTI Romanii

RCS & RDS. Tot de la 1 ianuarie 2020 vor fi furnizate catre serviciul de urgenta 112 toate datele actuale pe care operatorii de telecomunciatii le-au colectat de la cei care au cumparat cartele prepay. Datele existente vor ajuta operatorii serviciului de urgenta 112 sa identifice imediat persoanele care fac apeluri false, sau abuzive, iar asta deoarece acum RCS & RDS, si celelalte companii telecom, nu pot face acest lucru pentru autoritati.

“Am stabilit că, încă de la momentul intrării în vigoare a acestei iniţiative legislative, vor putea pune la dispoziţia operatorului 112 aceste date colectate deja prin campanii de marketing, iar ulterior datele pentru intrarea în legalitate şi cu restul milioanelor de utilizatori care nu au numele asociat numărului de telefon asociat să respecte termenul agreat şi precizat în legislaţie, respectiv de la 1 ianuarie 2020 până la jumătatea anului. Termenul de 1 ianuarie este pentru pregătirea modalităţilor de colectare a datelor şi începerea vânzării cartelelor cu preluarea datelor personale, urmând ca termenul al doilea să fie suficient de generos pentru a putea înregistra toate cartelele preplătite aflate acum în uz pentru care nu este asociat un nume, un număr şi o adresă.”

RCS & RDS. Practic, conform celor de la ANCOM, totul este pregatit deja intr-o anumita masura de catre operatori pentru ca datele sa ajunga la 112 si identificarea sa fie facuta, iar restul va fi pregatit in urmatoarele luni. Colectarea datelor de catre operatorii de telecomunicatii nu necesita modificari decat de procedura, iar asta deoarece RCS & RDS, si celelalte companii, preiau deja informatii de identificare ale romanilor.

RCS & RDS. Incepand cu 1 ianuarie 2020 ar trebui sa scada simtitor numarul de apeluri false, sau abuzive, pe care romanii le fac la serviciul de urgenta, ceea ce ar trebui sa ajute la salvarea mai multor vieti.