112. Nou CAZ SOCANT, o Femeie BATUTA este JIGNITA de un Operator (VIDEO)

112 intra intr-un nou scandal socant dupa ce o femeie si un copil batuti de catre un barbat intr-o autogara au fost jigniti de catre operatorul 112 care a preluat apelul.

Serviciul de urgenta 112 este din nou in centrul unui scandal dupa ce un copil si o femeie batuti de catre un sofer de microbuz au fost jigniti de catre operatorul care a preluat apelul, si ignorati de catre politistul conectat la el. Mai sus aveti conversatia purtata de catre femeia care a sunat la 112 pentru a cere ajutor, iar mai jos aveti incidentul in sine, in care un barbat rupe efectiv o coada de matura in timp ce loveste femeia, dar si bebelusul pe care-l tinea in brate.

Nu se stie de la ce a pornit incidentul dintre cele doua persoane, insa atitudinea pe care operatorul serviciului 112 o are arata ca oamenii care lucreaza acolo ar trebui trimisi cu totul altundeva. Incidentul s-a intamplat in data de 25 aprilie, insa a iesit abia acum la iveala, si desigur ca politia spune ca nu a fost implicata in incident, desi in conversatia de la 112 se aude clar vodea unui dispecer care raspunde la apel.

112. Nou CAZ SOCANT, o Femeie BATUTA este JIGNITA de un Operator (VIDEO)

Desi presa locala a mediatizat incidentul atunci, in principal multumita inregistrarii de mai sus, autoritatile au negat faptul ca s-ar fi sunat la 112, iar politia a mintit si a spus ca nu a fost implicata. Chiar daca o a doua femeie a sunat la 112 si a sustinut povestea tinerei batute, autoritatile au continuat sa nege, iar STS i-a furnizat inregistrarea abia dupa ce un ONG a ajutat-o sa o ceara de la institutie.

Abia cand STS a fost contactata de presa din Bucuresti, care avea si inregistrarea, s-a luat masura suspendarii din functie a operatoarei care a raspuns la apel, la peste 4 luni de la incident. STS nu a explicat de ce a durat atat de mult inainte de a lua masuri, insa atitudine operatoarei de la 112 a pornit de la faptul ca femeia care sunase este de etnie rroma, deci de la rasism s-a ajuns intr-o situatie de acest gen, chiar daca un copil a fost lovit.

Intr-o tara normala lucruri de acest gen nu ar trebui sa se intample, dar la doar o luna dupa ce am vazut ca la Caracal operatorii 112 sunt inutili, aflam si ca in Zalau era valabil acelasi lucru acum 4 luni de zile.