Wi-Fi 6 a fost LANSAT Astazi si Ajunge Inclusiv in iPhone 11

Wi-Fi 6 a fost LANSAT Astazi si Ajunge Inclusiv in iPhone 11

Wi-Fi 6 a fost lansat in mod oficial astazi, cu doar cateva zile inainte ca iPhone 11 sa fie pus in vanzare, si desigur ca va fi una dintre noile functii pe care Apple a implementat-o pentru clientii din intreaga lume. Wi-Fi 6, sau 802.11ax, este noul standard care a fost anuntat anul trecut de catre alianta Wi-Fi, iar acum a devenit oficial pentru intreaga lume, desi unele telefoane au deja implementat suportul pentru clienti.

Wi-Fi 6 este denumirea simplificata a standardului, iar asta pentru ca cele vechi au devenit mult prea complicate pentru clienti, iar cei care dezvolta standardul au recunoscut acest lucru inca de anul trecut. Wi-Fi 6 vine sa aduca imbunatatiri semnificative pentru vitezele de transfer de date, insa si pentru securitatea datelor, astfel ca vorbim despre o schimbare extrem de importanta care aduce doar beneficii pentru utilizatori.

Wi-Fi 6 a fost LANSAT Astazi si Ajunge Inclusiv in iPhone 11

Wi-Fi 6 vine deasemenea si cu o raza de actiune mult mai mare in comparatie cu standardul anterior, dar si o eficienta energatica net superioara celei oferite de catre Wi-Fi 5, sau 802.11ac. Daca exista mai multe dispozitive conectate la un singur router Wi-Fi, atunci dispozitivele le vor putea administra mult mai eficient prin Wi-Fi 6, dar acesta este un bebeficiu major in principal pentru companiile cu multi angajati.

Wi-Fi 6 este integrat deja in telefoanele din seria iPhone 11, cei de la Apple anuntand totul inca din cursul saptamanii trecute, iar lansarea standardului pare a fi gandita special pentru americani, si chiar Huawei. Desigur ca Wi-Fi 6 este un standard foarte bun, si aduce foarte multe imbunatatiri, dar problema este ca e nevoie de noi routere compatibile cu tehnologia, deoarece actualele nu vor beneficia de update-uri care sa ofere suport.

Wi-Fi 6 este deocamdata destul de “scumpa” de folosit deoarece primele routere nu sunt ieftine, dar in cam un an de zile lucrurile se vor schimba in bine pentru toata lumea.