NASA: ALERTA pentru un ASTEROID de 1 KM a Carui TINTA e Pamantul

NASa a emis o noua alerta foarte importanta pentru un asteroid periculos care are diametru de 1 KM, acesta avand drept tinta Pamantul in calatoria prin univers.

NASA ALERTA ASTEROID 1 KM

NASA a emis astazi o noua alerta pentru doi asteroizi care se indreapta cu foarte mare viteza spre Pamant, unul dintre ei avand diametrul de 1 kilometru, deci poate omora milioane de oameni la impact. Acesta este al doilea asteroid cu diametru de 1 kilometru descoperit de catre cei de la NASA in ultimele saptamani, ceea ce ne arata ca Pamantul este vizat de foarte multe roci din cosmos care pot provoca pagube extrem de mari.

NASA sustine ca acest asteroid cu diametru de 1 kilometru se indreapta spre Pamant cu o viteza de 40.000 de KM/h, deci e greu de calculat cat de multi oameni ar putea fi omorati in caz de impact. Cei de la NASA monitorizeaza tot ceea ce se intampla in univers, si toate rocile care se indreapta spre planeta noastra, iar asteroizii de acest gen sunt cei care trebuie urmariti cel mai atent pentru ca in cazul cresterii pericolului de impact, sa fie deviati.

NASA: ALERTA pentru un ASTEROID de 1 KM a Carui TINTA e Pamantul

NASA monitorizeaza si un alt asteroid, cu diametru mult mai mic, de doar 120 de metri, acesta indreptandu-se cu o viteza mai mare spre Pamant, dar in caz de impact ar produce pagube mult mai mici decat celalalt. Ambii asteroizi au fost inclusi de catre cei de la NASA in clasa Apollo din cauza diametrului foarte mare pe care il au in momentul de fata, deci e destul de clar ca reprezinta un pericol extrem de mare pentru intreaga omenire in acest moment.

NASA clasifica acesti asteroizi ca fiind foarte periculosi deoarece in calatoria lor spre Pamant ei trec si pe langa alte planete, iar gravitatea acestora le modifica traiectoria, deci exista sanse de impact cu Terra. Aici practic sta marele pericol cu acesti asteroizi, conform celor de la NASA, iar acesta este motivul pentru care agentia spatiala americana emite alerte de acest gen pentru ca toti cercetatorii sa stie la ce sa fie atenti.

NASA sustine ca niciunul dintre cei doi asteroizi nu sunt aproape de Pamant in momentul de fata, deci pana vor ajunge efectiv aproape de noi va mai trece timp.